Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Storm01 skrev 2021-09-07 12:07:16 följande:

    Vilka fina bilder och babymagar! Vad tiden flyr, inte långt kvar till december om man tänker efter :)

    Tänkte kolla med er hur ni mår? Jag går in i vecka 28 den här veckan och mår bra men har märkt att jag börjat få humörsvägningar, kan skifta mellan vara på normal humör till att bli orolig/nojja allmänt för typ ingenting vilket inte är likt mig. Men hade även så under första trimestern sen så försvann det helt under andra trimestern men nu börjar det krypa igen. Har läst att gravidhormonerna kan komma tillbaka och ställa till det. Hoppas att det inte gör det för att stanna kvar!


    Jag är i vecka 28 sedan några dagar och känner också humörsvängningar! Mest att jag blir lite gråtmild. Det kan komma nån dag och sen försvinna i flera dagar, så det är inte hela tiden. 


    Psykiskt är det lite tungt eftersom jag hade mitt första samtal angående kejsarsnitt igår, det gick inte dåligt direkt men inte som jag hade tänkt mig heller. Så igår hade jag lite tunga tankar. Fysiskt mår jag hundra ggr bättre än innan Lactulosen välsignade mitt liv, och jag hade den där hemska magvärken och knappt kunde gå. Så det är både bra och dåligt, men jag försöker ladda om inför nästa samtal om några veckor!

  • bananmilkshake

    quote=81362952][quote-nick]Storm01 skrev 2021-09-07 20:40:49 följande:[/quote-nick]Hoppas det är bättre idag för dig <3. Lycka till inför nästa samtal. Skönt att du mår bättre rent fysiskt, det upplever jag faktiskt också :)[/quote]

    Tack, det känns bättre redan. :) Vad fint att höra! Jag upptäckte igår att mina anklar börjat svälla upp xD Stödstrumpor nästa! Haha, så sjukt, jag trodde liksom aldrig jag skulle få såna problem. :p

  • bananmilkshake
    Storm01 skrev 2021-09-07 20:40:49 följande:

    Hoppas det är bättre idag för dig <3. Lycka till inför nästa samtal. Skönt att du mår bättre rent fysiskt, det upplever jag faktiskt också :)


    Äsch, blev nåt tok med citeringen.

    Tack, det känns bättre redan. :) Vad fint att höra! Jag upptäckte igår att mina anklar börjat svälla upp xD Stödstrumpor nästa! Haha, så sjukt, jag trodde liksom aldrig jag skulle få såna problem. :p
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-09-08 20:08:12 följande:

    Så tråkigt att höra! Vad var det då som inte kändes bra? Själva bemötandet eller planen för det?


    Bemötandet var väldigt bra! Det var mer att jag var så förberedd men väl där vågade jag liksom inte stå upp för mig själv. Jag stängde av lite och lät dom bara göra sin grej, trots att jag förberett mig och läst på i flera år. Läkaren tyckte att det var bättre att höra allt om risker osv från dom för att det är *svårt att hitta rätt fakta*, typ, men allt dom sa visste jag ju redan. Barnmorskan gick igenom stadierna i vaginal förlossning och jag vet ju allt om det, och det är det som gör mig så rädd. Det kändes lite som när jag var tonåring och skulle få p-piller och bm frågade min kompis och mig om vi visste hur barn blir till. :p
  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-09-09 11:03:37 följande:

    Har du fler möten med dem? Är ju lätt att man inte får fram allt man vill på ett möte. Men hoppas du får chansen att gå igenom det igen och att du får din förlossning så som du önskar!


    Ja, om några veckor! Så då kommer jag vara mer förberedd och förklara att jag inte fick fram det jag ville. Jag tror det kommer gå bra, dom sa typ att dom kommer lyssna på mig och göra det som blir bäst för mig. :)
  • bananmilkshake

    Hej på er! Skönt att höra bra saker om glukosbelastningen, jag har min på onsdag. Det är rutin i Skåne tror jag? Hoppas jag får fortsätta äta onyttigheter, jag lever för det. D:

    För oss går det fortfarande trögt men vi köpte vagn+babyskydd igår iaf, det kommer imorgon. :p Vi trodde vi skulle få vänta i månader typ. Jag har köpt lite kläder på marketplace också. Och just det, en snygg ryggsäck vi ska ha som skötväska. Men det är allt! Jag är slutkörd av det nya jobbet. Eller inte jobbet i sig som är jättebra, men att kliva upp kl 05 och pendla i rusningskollektivtrafik som ovaccinerad gravid är ingen hit. :/

    Kram på er!

  • bananmilkshake

     


    Sellerin skrev 2021-09-13 21:11:39 följande:

    Kul att höra att några är igång med att boa inför familjens tillskott :)

    Vi har inte skaffat så mycket än, en barnvagn och ett skötbord, samt så har jag fått några bebisplagg av en kollega. Jag vill egentligen att det ska gå lite fortare nu och att det mesta ska vara på plats, men min sambo är ju lugnet själv och tycker inte alls det är någon stress. Just det stressar mig, känns som att om något ska fixas så får det göras av mig, och helt ärligt så stör det mig lite.

    Hur är era respektive? Får ni driva på inköpen eller kollar de efter de saker som man kan tänkas behöva lika mycket som ni?

    Har haft två dagar med lite sämre humör pga sämre sömn och lite småont, så tror det gör mig lite extra irriterad över känslan jag skaffat mig angående att ska något ske, så måste jag driva det själv ;)


    HERREGUD. Jag skrev ett långt svar, skulle kopiera och klantade till det. Okej, here we go. xD


    Du beskriver exakt min situation! Jag är jättestressad av och till, och är inte ens stressig som person i vanliga fall. Min sambo tar det lugnt, det är jag som oftast får ta upp inköp osv men å andra sidan går han in i det 100% sen, jämför och undersöker, så jag försöker att inte vara på honom alltför mycket. Det låter klycshigt men han har ofta mycket med jobbet och tar redan mycket av allt här hemma när jag är för slut. 


    Jag tröstar mig med, och ger vidare det rådet, att bebisar verkligen inte behöver mycket den första tiden. Det har visa främlingar tröstat mig med när jag flippat. Jag försöker också tänka att vi måste få vara olika. Både du och jag vill ha en lugn och harmonisk bebispappa, eller hur! Och tänk, en partner som är lugnet själv som du beskriver, det är ju en dröm att skaffa barn med en sån person. HjärtaBebisarna kommer klara sig hur bra som helst även om vi inte har våtsavetter eller napp hemma redan första dagen. Och tänk vad snabbt det mesta går att beställa hem, några dagar bara! 


    Man ska alltid låta sig känna det man känner, men låt inte stressen ta över! Det viktigaste är att vi tar hand om oss själva så vi är trygga och stabila när bebisarna kommer. 

  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-09-14 09:22:49 följande:

    Hoppas det går bra på glukosbelastningen! Bra att de kollar ändå. :) Förr fick man dricka en halvliter eller något sådant tror jag, så ett glas var mycket bättre tyckte jag. Fick även välja på två smaker: Lime och Hallon och jag fick en klunk vatten efteråt. Så jag tyckte det var helt okej. De fick sticka mig några extra gånger bara för den första tjejen som försökte misslyckades två gånger, så det var väl det som var jobbigt i så fall. Jag brukar svimma lätt av blodprov, men nu var jag så inställd på det att det gick bra ändå trots flera försök. :)

    Åh vad mysigt att ni köpt vagn+babyskydd! <3 Just det, skötväska är ju bra att ha också. Så mycket att tänka på. Vad köpte ni för någon?

    Usch, inget kul med nytt jobb och pendling mitt i allt. :( Hur länge till kommer du att jobba?


    Ja det är ju verkligen skillnad! :) Vad skönt att du slapp svimma också!

    Ja det känns jättekul, speciellt eftersom vi inte köpt så mkt mer än det. Väskan är bara en vanlig ryggsäck från Zalando för typ 250kr. :D säkert opraktisk med för få fack men den är snygg! Haha :)
  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-09-14 10:57:47 följande:

    Kanske har blivit härdad av alla blodprov hittills under graviditeten. ;)

    Haha viktigast är ju ändå att ni gillar den. Ryggsäck är ju smidigt också om man inte vill ha med vagnen. :)


    Haha ååh, stackare! ;D

    Precis!
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-09-15 16:34:23 följande:

    Hej allihopa! Solig


    Skriver om lite allt möjligt här...

    Så mysigt att läsa att en del av er har boat in er mer!  Och GRYMT av er som jobbar trots att ni är långt inne i graviditeten! Vilka jäkla WONDER WOMEN ni är! Wow. Förvånad Jag blir trött bara av att dammsuga eller laga mat hemma och vet inte hur jag skulle klarar mig om jag inte fick graviditetspenning, haha.

    I min och sambons dynamik så pushar jag väl också på lite mer än vad han gör, men när han väl sätter igång med planerandet så kommer det mycket från hans håll också. Men ja... Det är segt tempo ibland...


    Jag har varit och gjort glukosbelastning (diabetes-test) igår och allt såg ok ut! Den där drycken gjorde mig dock väldigt illamående och rapig (?)... Kändes som att vara bakis! Haha! Nu måste jag dock ta niferex (järn) varje dag istället för varannan då det behöver hinna ikapp...

    I mitt fall har jag gått upp 5,4 kg sammanlagt och blev lite orolig, då jag går in i vecka 30 imorgon och varit beredd på att gå upp dubbelt så mycket i vikt... Men BM sa att livmodern växer som den ska och lillan är helt normal i "tillväxt-kurvan". Hon sa också att jag förmodligen lägger på mig en hel del mer framöver och att jag inte ska vara orolig för det. Blir lätt att jag jämför mig med andra som gått upp mer och tänker att jag gör något fel trots att jag äter typ det jag vill och när jag vill. Har även innan graviditet haft väldigt lätt för att gå upp i vikt... Känns som att så fort jag tittat på mat har jag gått upp! Tungan ute Får se vad som händer sen helt enkelt och försöker finna ro i det som BM säger. De är ju proffs ändå...


    Har nån varit på profylax-kurs än? Eller nån partner som varit på "blivande pappa-kurs"?

    Ha en fortsatt trevlig vecka! Så tacksam för denna tråd och att kunna få känna igen sig i mycket det ni skriver om. Då känner man sig inte så ensam! Hjärta


    Hej! Jag var på glukosgrejen idag! Undra om det är samma dryck överallt? Min var ganska god, haha. Extremt sliskig dock förstås, så på slutet var det ju lite kämpigt. 


    Funkar det bra med Niferex för dig? Min mage spårade ur totalt när jag började (varannan dag). Apotekets Lactulos räddade mig! 


    Jag förstår att det är lätt att oroa sig, men du tänker ju helt rätt i att bm har bra koll. :) Tänk alla magar dom ser! Alla är vi olika. <3 


    Jag kämpar på med min önskan om ks, så att tänka på profylax och grejer ger mig bara stark ångest. xD Undra vad som görs på en blivande pappa-kurs? Jag blir så rörd ibland när jag tänker på att min sambo ska bli pappa. Det ska bli så fint att se. Blir mer glad över det än över mig själv ibland, haha! Det är fortfarande för svårt att greppa. 


    Är också så glad för den här gruppen! Jag gillar hur personligt det blivit, vi är inte så många. :) 

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET