Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Uuh hela em och kvällen har jag haft väldigt mkt sammandragningar? en första soff-vila hjälpte inte men sen när jag lade mig i sängen och nu när jag ska sova så har det lugnat ner sig? var så nära att ringa förlossningen och fråga men nu får jag se hur det känns imorgon. Har burit en del och härjat runt idag, även haft ännu ett kurator-samtal kring kejsarsnitt så förhoppningsvis har jag bara stressat för mkt. Jag ska tyvärr upp kl 05 igen imorgon till jobbet så risken är väl att det sätter igång igen? kan det aldrig bara vara lugnt! :(

  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-09-27 21:34:29 följande:
    Jag märker också att jag får mer sammandragningar (tror det är det i alla fall) när jag stressar eller är mer fysiskt aktiv. Jobbar ju hemma mycket men idag har jag sprungit runt en massa på jobbet och stressat. Så nu känner jag av magen mycket mer än om jag har en lugn dag. Hoppas det känns bättre för dig i morgon! Hjärta
    Thewalk skrev 2021-09-27 21:54:35 följande:
    Det beror säkert på stress och fysisk aktivitet. Men om du känner dig minsta osäker så ring in och rådgör. Jag gjorde inte det när jag upplevde det som du beskriver för några veckor sedan. Men nu har både min barnmorska och läkaren som jag träffade idag uppmuntrat till det och med facit i hand borde jag åtminstone ha ringt in.

    Ta hand om dig och hoppas att samtalet kring ks gick bra!

    Tack snälla ni för lugnande ord! Nu efter att ha sovit känns det mycket bättre. Puh. Jag tror ni har rätt, det är så mycket i hjärnan nu. 

    Jag ska jobba idag men där sitter jag iaf stilla! Sen på torsdag ska jag faktiskt träffa läkare om sjukskrivning. 


    Thewalk - tack, det gick jättebra! Tydligen ska jag få datum sen när jag träffar läkaren igen. Har inte fattat det än! 

  • bananmilkshake

    Vad härligt att höra att ni mår bra! Så häftigt att dina kollegor kunde se bebisen röra sig, Sellerin. :D 


    Idag var jag hos läkaren och blev sjukskriven efter nästa vecka. Det känns sååå bra. Jag har mängder med sammandragningar men är också nojig för covid, dels pendlar jag i rusningstrafik 2 timmar per dag, dels så jobbar jag med många kollegor, dom flesta är unga och är ute och festar och grejar på helgerna så jag är så rädd att bli smittad. 


    Det ska bli så skönt att få ta det lugnt. Kroppen orkar inte kliva upp kl 05 och sen vara hemifrån 11-12 timmar. Jag skulle bara varit anställd till 5 nov så sista veckorna får jag vara arbetslös och söka jobb. Stort lol på den. :'D 


    Jag har börjat kunna känna bebisens olika kroppsdelar när hon härjar runt. En fot, huvudet, osv. Hon verkar ligga på tvären och sparkar gärna ut mot min högersida. Har börjat titta på kejsarsnittsvideor och är så peppad! 

  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-10-01 07:14:03 följande:

    Sammandragningar verkar ni alla ha men jag tror inte jag märkt av en endaste en? Hur känns de?

    Vet inte om någon av er är med i någon facebookgrupp, typ bf december-grupp. Jag måste nog gå ur den. Det är så mycket oro och de sätter verkligen tw på allt. Folk är oroliga och vänder sig till sociala medier för att ställa en fråga som de enkelt hade kunnat ringa vården om. Massa tjöt om bb-väska, 3d-ultraljud, andningslarm, minskade fosterrörelser yada yada. Ber om ursäkt om jag låter bitter, men bitterheten har blivit något förstärkt av graviditeten haha.

    Hoppas allt är fint med er alla! <3


    Det känns genom att magen blir stenhård och spänd! Det ska inte göra ont direkt (även om det står olika lite här och där) men är som en obehaglig känsla.

    Jag är med i den, känner exakt samma som du.. jag tog bort alla notiser och slutade följa. Så är det nåt jag undrar över kan jag gå in och söka i den. Blir annars bara superstressad av alla som verkar leva i sin graviditet varje sekund av dygnet (Obs jag tänker på bebisen typ så ofta också men orkar verkligen inte gräva ner mig i varenda detalj och ha barnrum upp till 18 år färdiginrett xD )

    Skönt att höra att du mår bra och får jobba hemifrån! Och ja, dom släppta restriktionerna får vi ångra tror jag :/
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-10-01 12:08:41 följande:

    Aha, ja jag kanske haft någon? annars kommer jag ju i alla fall ha haft några innan det här är slut haha.

    Oooj vad skönt att jag inte är ensam om att tycka så om den gruppen! Massa know-it-alls (förlåt) och panik hit och dit för att de inte känt bäbisen på två timmar. Packat bb-väskan i vecka 20 och typ packar med sig hela hushållet. Barnrum som du säger färdigt och ja allt! Har ABSOLUT inget emot att folk vill boa och fixa barnrum men när de gör alltiiiing och oroar sig över allting och delar med sig av det och söker bekräftelse? Allt blir bara så materialistiskt. Nä jag måste nog stänga av alla notiser till den också haha.


    Dom kommer ofta av stress och trötthet, eller bara av fysisk aktivitet. :) Mitt triggas av snabba rörelser tror jag, men även av att jag ställer mig upp, går i trappa, ja allt egentligen. xD

    Jag håller med till 100%! Haha ja gör det, det underlättade jättemycket för min stress att det inte var det första jag såg när jag gick in på fb. :)
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-10-02 07:54:09 följande:
    Puh nä det är ändå påfrestande att jobba, man är definitivt mer trött i kroppen nu än utan sin graviditet! Skönt att du snart bara kan få ta det lugnt och förbereda dig :)

    fräckt att du kan utläsa vad på barnet som det är du känner! Jag tycker det är så svårt!!! När magen ser alldeles deformerad ut och putar otroligt ojämnt åt ett håll har jag ingen ingen aning om det är en rygg, rumpa eller små fötter, haha!

    Verkligen. Solig


    Jag är inte helt hundra förstås, och det mesta är nog bara gissningar. Men huvudet var väldigt tydligt! Sen har jag mest gått efter att det tex känts som storleken av en fot, och att det varit så pass starkt tryck att det borde vara en fot och inte en hand. Och om en fot är på ena sidan så borde huvudet vara nånstans åt andra hållet, osv! Jag är ju där och trycker tillbaka också, och klämmer och så. Fast försiktigt förstås, haha. Ibland tänker jag att jag nog får låta henne vara, oftast svarar hon när jag petar lite men jag vill ju inte väcka henne och så. 

  • bananmilkshake

    Hej! Skönt att höra att ni mår bra. :) Jag var hos bm idag och fick ett "normalt" mått. Förra gången hade jag en annan bm som mätte fel först och bah "OJ vad stort, känner du att du vuxit mycket nu på senaste?". Sen mätte hon igen och det var som det skulle. xD


    Idag låg bebisen med huvudet nedåt. Har nån mer fått veta det, och har ni känt av det? Jag tycker jag känt som lite molande nertill, inte som mensvärk liksom utan mer i typ... dom hårda delarna? lite obehag. Plus akuta känslor av kissnödighet. Antar det är därför då! 

    Idag hade jag min sista jobbdag också (bara några timmar men var ändå helt slut). På måndag börjar sjukskrivningen. Det ska bli skönt att vila. Jag hade ju väldigt långa dagar med tidiga mornar och hektisk pendling i rusningstrafik två timmar om dagen. Det känns verkligen nu att det tärt på kroppen.

    Trevlig helg! Hjärta

  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-10-08 18:22:47 följande:
    Min bm ville försöka känna hur bebis låg igår när jag var där, och hon tyckte dig känna att hon låg neråt med huvudet, dock inte fixerad :)
    Har du känt av det nåt? 
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-10-10 07:49:17 följande:
    Så skönt för dig med lugn och ro från och med nu! Själv jobbar jag någon vecka till, men det känns än så länge okej!

    På de senaste tre besöken hos min vanliga BM har bebisen legat nedåt. Nu i fredags när jag var där var första gången BM tyckte att bebisen verkade ha glidit ner mer, men inte helt fixerad än, bebisen är fortfarande ruckbar, dvs BM kan vicka henne fram och tillbaka mellan händerna. Innan har bebisen varit helt rörlig. Jag tror förändringen skedde i veckan, för jag fick så kraftig mensvärksliknande känsla under en dag och sov som en kratta den natten. Sen dagen efter hade jag för första gången lite svårt att gå för det gjorde ont, som inre kraftig träningsvärk. Nu är det rätt bra igen, känns dock lite annorlunda, mer likt att jag har någonting mellan benen, haha. Men mer luftigt upptill lungorna så lite enklare att andas, om än inte någon av dessa förändringar är så jättestora egentligen. Men tror jag får dra ner lite på promenadtempot framöver och hoppas jag kan fortsätta promenera även de sista veckorna :)

    Fortf ej känt någon akut kissnödighet under graviditeten, däremot går jag gärna på toaletten lite oftare än förut, för helt ärligt börjar det kännas lite krisigt vid hostningar och nysningar om jag inte gör det, som att jag ska kissa på mig. Hemskt!!

    Ja herregud vilken känsla att kunna andas helt plötsligt?! Haha. Jag har också den känslan, plus att det verkar som mina sammandragningar minskat. Vet inte om dom triggades av att hon ålade fram och tillbaka så mycket men nu ligger mer på samma ställe. Eller så har kroppen bara slappnat av. :) 


    Åh, typiskt! Gör du knipövningar förresten? Jag tänker ibland att jag borde... men orkar inte med alla måsten som kommer med en graviditet? Vet ju att det är stor risk även vid kejsarsnitt eftersom det mest är tyngden av graviditeten som kan slappa till det men alltså jag orkar inte. {#emotions_dlg.djavulsk}

  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-10 11:01:29 följande:

    Tjena! Jag har fått veta att huvudet ligger neråt men inte är fixerat då min tös fortfarande ligger högt upp. Tror fixeringen brukar ske närmare förlossningen. Vissa har till och med fixerats dagen innan förlossningen av det jag läst i vissa trådar/hemsidor.


    Så skönt att kunna få varva ner hemma och ta hand om sig själv! Det är mycket som händer i kroppen nu ju... <3 Hoppas helgen varit/är trevlig för dig med :D


    Tror inte min fixerat sig heller! Men då kan dom alltså fortfarande snurra runt där inne, med huvudet nedåt? Ibland fattar jag inte hur hon är skapt som kan nå med armar och ben åt alla håll samtidigt. xD

    Verkligen! Jag minns inte, är du hemma eller jobbar du fortfarande? :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET