• Mon 11 Oct 2021 14:39
    121791 visningar
    2612 svar
    2612
    121791

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-10-11 12:32:23 följande:

    Ja men precis! Om jag förstått det rätt så kan de vända sig i sidled men fortfarande med huvudet neråt. Känns häftigt att de vänder sig automatiskt och redan ställer in sig på att komma ut! :O


    Ja! Jag känner likadant. Ibland känns det som att min tös både boxar och sparkar samtidigt i diagonalen! Hahahaha! Sjukt.

    Jag är hemma sen i augusti! :D Hade smått panik över det först under sommaren men är nu sjukt tacksam för att inte behöva gå till jobb. Kroppen får ju sig en rejäl omgång av graviditeten och jag vet inte hur alla kvinnor som fortsätter jobba länge orkar det.Vissa gör det trots att de har flera barn att ta hand om hemma... Sjuuuuuukt starkt!


    Har till och med tänkt att OM man har lyckan att bli mamma till ett till barn i framtiden så kommer jag definitivt gå några veckor tidigare än de 10 dagar av föräldraledighet man tar ut via försäkringskassan före BF. :P


    Ja det är ju helt fantastiskt när man tänker på det! Att det funkar liksom. :) 


    Åh vad skönt att det känns bra nu då. Ja man är ju lite sliten, helt klart... Jag tycker det känns så bra att äntligen hinna vila och göra sånt jag/vi inte hunnit här hemma. Eller hur, att vara gravid och dessutom redan ha ett eller flera barn... omg! Superkvinnor alltså. 

  • Tue 12 Oct 2021 07:46
    neongirl skrev 2021-10-11 23:54:38 följande:

    Idag har vi äntligen beställt barnvagn + babyskydd. Känns så skönt! Det blev ett paket med en Britax Smile 3 Duovagn och babyskydd. Ingick ett stay safe väderkit också. Får bara hålla tummarna att det inte är så lång leveranstid. Två månader till BF :)


    Vi har samma! Den kom jättesnabbt, på några dagar. Beställde från babyv tror jag. :)
  • Tue 12 Oct 2021 09:27
    neongirl skrev 2021-10-12 09:10:43 följande:

    Kul att ni också köpt Britax Smile 3. Vi älskar hur lättkörd den är. Ingen vagn kändes lika bra efter att vi provkört denna. :) Låter bra att den kom snabbt. Vi hade tänkt beställa online, men så hade de samma deal på Babyproffsen här i stan så det blev därifrån istället. Hon som vi beställde av sa att Britax brukar vara snabba så jag hoppas på det. :)


    Håller med, så lättstyrd och smidig. :) Ja det går säkert typ lika snabbt! Det var så kul att få hem den så snabbt och inte behöva gå och längta. Skönt att ha det ur världen också!
  • Thu 14 Oct 2021 07:49
    VirrePirre06 skrev 2021-10-13 22:09:41 följande:

    Hoppas alla mår bra :) Tänkte höra om någon annan har muskelryckningar långt ner i livmodern? Jag har haft det några dagar nu, på båda sidorna med samma "hoppande" i jämn tajt i flera minuter xD Hört om att man kan känna bebisen hicka men detta känns som något annat :O


    Tror du inte det är hicka då? :) Jag har sånt hoppande, precis där hon har kroppen, så jag antar det är hicka! Igår kändes det tre gånger. Det sitter i några minuter. Ganska snabba ryck är det, inte som när en vuxen hickar.
  • Thu 14 Oct 2021 10:43
    VirrePirre06 skrev 2021-10-14 10:37:18 följande:

    Ja men då kanske det är det då, kan komma flera gånger per dag haha :) Går in I v.31 idag så det är ju inte omöjligt.


    Säkert! Jag läste på lite om hicka förresten, det är ett bra tecken! Betyder ju att bebisen övar på att andas och att systemet fungerar och utvecklas. :)
  • Thu 14 Oct 2021 19:16

    Varning för lite äckeltext om magproblem!

    Känns som min mage spårat ur lite... har ju haft jobbiga problem med hård och trög mage tills jag började med Lactulos. Får ont i magen och sammandragningar typ direkt när saker inte funkar som dom ska, men Lactulos har gjort stor skillnad. 


    Nu har jag lyckats vara hård i magen OCH lös på samma dag, två dagar i rad. Vad fan händer? xD Har någon mer såna här magproblem? Det har iofs triggats av att jag ätit, så är väl bara känslig... men gaaah, kan det vara antingen eller åtminstone? 

  • Fri 15 Oct 2021 09:51
    Bula2021 skrev 2021-10-14 21:57:43 följande:

    Alltså? jag har nog ALLA problem som man kan ha med en mage :D Jag har senaste veckan lyckats hitta en bra balans, men fram tills det har den varit helt otroligt hård. Att det växlar mellan hård och lös får jag nog leva med. Tilläggas bör att jag innan graviditet kunde gå på toa efter varje måltid typ. Bra aktivitet på mage och tarmar alltså :)

    Det jag gör nu är rätt mycket linfrö (3-4 msk) i havregrynsgröten när jag kokar den på morgonen, dricker bra mängd vatten under dagen och drar i mig maxdos Lactulos innan sänggående. Då brukar jag kunna börja dagen med ett toabesök, men även senare under dagen.

    Kan också tipsa om järntabletterna Sideral som min bm tipsat mig om. De är DYRA men verkar faktiskt inte påverka tarmarna negativt vilket varit en stor del i mitt problem fram tills förra veckan då jag åt Niferex. Har ett hb på 103 så behöver äta ordentligt med järn.

    Prova linfrön om du inte redan gör, och byt till Sideral om du äter annat märke är mitt tips. Hoppa det löser sig!!!


    Ååh, typiskt!! Men jättebra tips, tack! Mina Niferex är nog snart slut så då testar jag dom andra. Att ta Lactulos innan sänggående har jag inte ens tänkt på!
  • Fri 15 Oct 2021 12:13
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-15 11:53:15 följande:

    Åh, va jobbigt med magproblem... Fattar att man blir helt desperat. Har nyligen bytt från vitt/ljust bröd till mörkare bröd eftersom att jag själv haft otrevligheter på den fronten... :(

    En liten varning bara gällande linfrön. Tydligen ska man inte äta mer än 2 msk linfrön per dag eftersom att det innehåller nåt ämne som är giftigt i stora ämnen enligt livsmedelsverket... Det visste inte jag och fick panik häromdagen när jag käkat bröd i en veckas tid med massvis av linfrön... "Det går bra att äta 1-2 matskedar hela linfrön per dag"

    "Ät bara krossade eller malda linfrön om de har hettats upp med vätska, till exempel i bröd eller gröt. Ät högst 1 matsked sådana linfrön per dag. Det rådet gäller alla, inte bara gravida"

    Bara en liten heads-up om du inte redan visste detta...


    Just det, det med linfrön är viktigt! Det blir cyanid i kroppen. :/
  • Fri 15 Oct 2021 13:45
    Bula2021 skrev 2021-10-15 13:25:41 följande:

    Nån gång har jag i samband med att jag varit uppe och kissat på natten även redan då behövt göra nummer två men det är ju bara ett plus :D Herregud - vilka problem va :) Just nu är jag bara så glad att systemet verkar ha dragit igång igen, för det har varit riktigt jobbigt i flera månader med otrooooligt spänd mage/buk hela vägen från revbenen ned till bäckenben.


    Haha nej det är bara välkommet! xD

    Ja alltså man blir en helt ny människa när det fungerar, jag har varit så deppig och omotiverad när det var som värst. Då hade jag som du, helt spänd över hela buken, plus smärta! Skönt att vi får må bra nu! <3
  • Fri 15 Oct 2021 16:50
    Bula2021 skrev 2021-10-15 15:50:40 följande:

    Verkligen! Morgnarna efter toa och innan frukost är mitt bästa läge nu :)

    Min livmoder hade ju större sf-mått

    Än både normalkurva och övre kurva vid 25 veckor så på måndag ska jag jag på ny mätning (vecka 27+0 i dag). Det gör väl också sitt till, att exakt ALLT känns utspänt och obekvämt.


    Haha precis! Då blir det en riktigt bra dag. :D

    Åh kan förstå det ja, att det gör det extra jobbigt. Hoppas det går bra på nästa mätning och att det planat ut sig lite!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET