Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Angående sammandragningar så har jag sjuuukt mycket såna. Nån kanske minns att jag t.o.m. var på sjukhus och fick det kollat! Det är skitjobbigt rent ut sagt. Vissa dagar kommer dom så fort jag ändrar läge i soffan. Ibland får jag dom fast jag ligger stilla och vilar. Har svårt att gå upprätt ibland precis dom första stegen efter jag klivit upp, men dom gör inte ont så därför känner jag mig ändå rätt lugn med dom. Men promenader är typ bara att glömma. Jag var jätteglad för nån dag sen när jag kunde gå runt kvarteret i snigeltakt. :(

    Ibland tror jag bebisen triggar dom när hon rör på sig.. ska fråga bm om en vecka om det finns nåt att göra. Jag har också märkt att gaser och trög mage triggar dom. Så det blir lätt en ond cirkel - sammandragningar = stillasittande = trög mage = mer sammandragningar. :(

  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-10-22 20:41:25 följande:

    Så skönt att höra att du verkar ha det lika som jag. Kan gå sakta, 200 meter men får ändå sammandragningar. Kan ligga med i sängen och magen är mjuk/vanlig, men så reser jag mig för att typ gå på toa och då blir den stenhård :(

    Jag kör sedan en tid 2 msk linfrön + typ 2 msk psylliumfrön i harvregrynsgröten på morgonen vilket verkar funka ok för att hålla magen i hyfsat skick. Och så en shot Lactulos på kvällen innan sänggående.


    Ja men exakt så! Minsta lilla triggar. Idag är det bättre men då har jag mensvärk istället, och nojar över det.

    Hm, kanske ska börja med psyllium igen, utöver Lactulos. Vill verkligen hålla magen igång speciellt som jag ska få kejsarsnitt och det är ju inte direkt känt för att ge en smidig mage. :D
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-23 12:28:05 följande:

    En till lång kommentar från mig... :) "More is more" haha!

    Har haft så mycket smärtsamma mensvärk och ilningar vid sidorna av magen och ner till "fifffin". Var hos BM igår som sa att det förmodligen är ligamenten som tänjs... Herregud. Blev helt handlingsförlamad av det i förra veckan. Eftersom att jag aldrig haft UVI innan så kände jag att jag va tvungen till att testa med sånna prover hemma om det var så att jag hade det... Men det var ju lugnt.

    Har läst att ibland när man har UVI som gravid kan man få mycket sammandragningar som inte alltid behöver gör ont... Men jag tycker inte jag känner av sammandragningar ofta så då blir det svårt att veta vad som är vad och vilken värk man bör vara uppmärksam på osv... Superförvirrande alltså... Oavsett så är det nog bra att kontakta sin BM eller vanliga hälsovården om man är orolig. Att googla mycket (som jag tyvärr ofta gör) kan bidra till ökad stress. :O Speciellt eftersom att ens gravida kropp reagerar lite annorlunda än vad den vanligtvis gör och det ser såååå himla olika ut för oss... Tips och en påmminelse för mig själv är att "lita på din instinkt" och vet du inte riktigt hur du ska göra så är det nog bra att be om hjälp från de som kan <3


    Fint ändå att läsa hur det går för er och hur ni mår! Skönt att jag ignorerat Fb-grupper med hysteriska föräldrar som oroar sig över minsta lilla och har allt fixat i sina perfekta små barnrum. Det är ju fine om man vill det och tycker det är mysigt, men vi har inte fixat nåt, bara köpt in sakerna men allt är nerpackat. Känner mest att jag bara vill klämma ut lillan och fokusera på henne, sen kan jag och sambon väl nörda in på barnrumsdekor osv. :P Haha!


    Så fint att läsa dina tankar! "Lita på din instinkt" är ju helt rätt. Även om det är svårt ibland (är också manisk googlare, men tycker ändå det oftast hjälper mer än det stjälper!). Och som du säger så blir det ju en hel del bebistid när bebisen väl är ute, man hinner fixa grejer då med! Tycker det är skönt att prata med er som är så chilla trots att det är första barnet. 


    Jag kan fortfarande inte förstå att den lilla som ligger i min mage och joxar är samma som ska vara på utsidan sen? Är det jag som är trög eller känner någon mer så? Jag försöker liksom visualisera en liten bebis där på insidan men det känns mer som det typ ska vara en liten kattunge eller nåt? Haha, hjälp. xD

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-10-23 15:15:23 följande:

    Åh vad jobbigt för dig

    Kämpa på! Måste vara jobbigt att hålla humöret uppe om du har så ont och knappt kan röra dig utan att det drar igång.


    Tack <3 Idag är det iaf bättre. Det går rätt bra trots allt, oftast är det mer ett obehag än smärta. Men det var helt klar rätt tid för mig att sluta jobba!

    Vad galet det med att din mage typ växt över natten! :D Tänk vad snabba förändringar kroppen går och gått igenom nu alltså. På bara några månader har vi fått lära oss manövrera en stor mage. Och samtidigt har iaf jag vant mig så fort! Som att det alltid varit så här. Häftigt. Jag är nog ganska less på magen och otympligheten faktiskt. Det är nog bara när bebisen rör sig jag uppskattar den. :p Skönt att du fortfarande är bekväm i din mage. <3 Fyfan vad jävla bra vi är allihop som kämpar!
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-10-24 19:15:10 följande:

    Fint att höra att jag inte är ensam om att vilja klaga av mig. Också fint att höra att ni mår bra

    Jag fortsätter jobba på och rider fortfarande men det blir nog slut på det snart, börjar känna mig tung. Har även fått tilllbaka sendrag nattetid vilket är FRUKTANSVÄRT!!! Det gör så fucking ont, ursäkta språket.

    Angående att folk ska kommentera magar. Jag stör mig så innerligt på det. Bara för att man är gravid så ger det inte någon annan människa rätten att kommentera hur en ser ut. Aldrig okej. Säg istället snälla komplimanger men säg för guds skull inte VAD STOR DU ÄR eller VAD LITEN DU ÄR, gahhh blir pissed off!

    Jag har en liten fråga till er. Jag velar hur jag ska göra med amningen. Finns det någon av er som bestämt sig för att amma, eller bestämt sig för att köra ersättning från start? Tanken av att någon ska suga på mina bröstvårtor nu får mig typ att framkalla en lite lättare ångestattack då mina bröst fortfarande är så fruktansvärt ömma. Det känns som att mina bröstvårtor ska trilla av, bokstavligen.

    Hur går era planer? :)


    Ang amning så kommer jag helamma om det går. Mina är typ som vanligt men jag kan förstå paniken om dom är onda! Jag har köpt silikonskydd som ska vara bra om man får ont, jag vill gardera mig. Vi har också köpt en pump så pappan kan involveras och jag få lite avlastning. Kanske dumt att förutsätta att det kommer funka men vi har lagt typ 300 kr på det totalt så det är väl ingen katastrof om det skulle vara i onödan.

    På tal om magkommentarer stör det mig också när nära och kära tittar på magen i smyg! Det är iofs väldigt mkt som stör mig just nu.. :p Men hellre att personen säger -åh vad kul att få se din mage, hur mår du? eller liknande. Jag tar liksom inte illa upp av att nån tittar eller pratar om min mage, jag tar illa upp av att dom TROR jag tar illa upp! Gaaaaah.
  • bananmilkshake

    Nån mer som är less på att allt tar så lång tid att göra med en gravidkropp? xD Enkla sysslor, gå, kliva upp ur sängen.. jag ska måla ett litet element idag och måste redan lägga mig och vila pga sammandragningar och en rygg som är som gelé. Har bara hunnit lägga ut plast och ställa upp alla grejer jag ska använda. :D

    Jag älskar att jag kan vara gravid, och resultatet, men inte hur begränsande det är. Längtar efter att få tillbaka (typ) min rörliga kropp!

  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-10-26 13:32:22 följande:

    Jag!!! Mest påverkad av smärta från lever/galla så fort jag sitter ned :( Men även sammandragningarna är en pain, och insikten av att inte kunna gå fort, länge, långt osv.


    Jamen exakt! Hatar att inte kunna gå längre än runt kvarteret, jättesakta. :( Sammandragningarna är verkligen jobbiga, som att få en tiokilos-sten i magen som trycker undan allt på insidan. :o
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-10-26 15:54:02 följande:

    Visst är det mysigt att vara gravid, men man hade ju gärna sluppit alla krämpor xD Foglossning, klumpighet, kan inte promenera alls och sammandragningar, suck haha


    Verkligen :D Jag får erkänna att jag börjat räkna ner dagarna nu..
  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-10-26 17:46:10 följande:

    Jag var på ny mätning av sf-mått i går. Har bara gått en vecka sedan förra mätningen men måttet var TVÅ centimeter större! Herregud var ska detta sluta? Inte konstigt att magen känns som en gasfylld ballong dygnet runt!


    Åh nej det är verkligen inte konstigt! D:
  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-10-26 18:57:17 följande:

    Håller med, saknar min kropp också och allra mest saknar jag att träna och känslan efter ett bra pass. Även saker som att ta på sig strumpor utan att det ska bli omständigt längtar jag till, för att inte prata om att sova på mage :)


    Gud jaaa, sova på mage! Och rygg med för den delen! Vaknar av min onda höft varje natt nu av att alltid ligga på sidan. Tom jag som sällan tränar ser fram emot att återuppta vårt tränings-tvspel! Kan bara tänka mig vad jobbigt det ska vara om man är van vid att träna. Men nu är det ju verkligen nedräkning. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET