Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    neongirl skrev 2021-10-27 20:39:31 följande:

    Jag. :p Bara att ta på sockarna är en pärs haha. Magen är verkligen i vägen. Har börjat räkna ner dagarna. :)


    Bula2021 skrev 2021-10-27 22:01:18 följande:

    Eller att sätta sig i bilen! Herregud, har aldrig känt mig mer osmidig!


    Exakt!! Jag har börjat förstå varför gubbar med ölmage cyklar så bredbent också. XD
  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-10-28 09:33:20 följande:
    Haha - JA!!!! Känner mig exakt som en man i övre medelåldern med för stor mage :)
    Hahaha, jag meeeed! :'D 
  • bananmilkshake
    neongirl skrev 2021-10-28 11:07:14 följande:

    Haha sambon tyckte att jag gick som en anka igår. Hade gått lite för mycket under dagen så ont både i benen, magen och svanken och vaggade fram när jag gick. :p


    Åh, förstår precis! Jag går som en 80-åring här hemma. :p Jag läste att vagga sig fram är det mest skonsamma sättet att gå på när man har tex foglossning, så vagga på! :D
  • bananmilkshake

    Wow Sellerin, det är ju bara 2 veckor kvar!! Så spännande. Tänk när du rapporterar här sen och har din lilla bebis. <3

    Så skönt för dig att du haft en så smidig graviditet. Jag har ont överallt och kan knappt sova längre. Var du vältränad innan? Jag var en soffpotatis så det är nog därför, hehe. Räknar ner veckorna, gissar på att jag har ca 3,5 veckor kvar. Det blir ju inte mkt sömn sen heller förstås, men då är det iaf inte pga smärtor (förutom mitt snitt då men det räknar jag som en annan sorts smärta som dessutom medicineras bort).

    Iiiih, kan ni alla förstå att vi snart har våra bebisar?! Vilken fantastisk vinter det här kommer bli!

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-11-01 14:17:14 följande:
    Bula2021 skrev 2021-11-01 10:16:31 följande:

    Det är ju jättesnart som bebis kan komma! Eller ja, faktiskt exakt nu kan den ju komma! SÅ spännande! Håller alla tummar för en bra förlossning :)


    Ja det är helt overkligt! Dock inga som helst tecken på att hon tänker anlända i närtid :D Allt känns som innan. Kanske att jag märker att hon blir större och större och rörelserna som hon gör lite mer långsamma och stora på något sätt, eftersom hon inte har så mkt plats längre! :) men börjat tänka mycket på förlossningen och hur jag kan göra det till en så bra upplevelse som möjligt, oavsett hur den kommer se ut. Och så gör ju även min sambo nu :)

    Kommit fram till att för mig handlar det om att inse att det är jag som ska föda barnet med stöd av min sambo. Tänker inte förvänta mig för mycket av personalen, de är där för min och barnets säkerhet, men det är jag själv som ska föda fram barnet. Det gör mig trygg och får mig att känna att all support och stöd som personalen kan ge, är en bonus!

    Jag var i god fysik innan, både i kondition och styrka. Men det verkar som flera här i gruppen varit det och att sammandragningar, foglossning, svullnad och annat ändå dyker upp! Så jag är glad för att det är så enkelt denna gång, som sagt kan en ev graviditet nr 2 ju vara helt annorlunda!

    Känner igen det med rörelserna! Det märks att hon är stor nu. :o 


    Jag fick ja till kejsarsnittet idag! Så nu hamnar jag också i november, men får datum nästa vecka. :) Vad skönt att du kunnat börja förbereda dig så bra mentalt, det är nog nyckeln till att det blir så bra som möjligt, helt klart. 


    Jag är avundsjuk, men också glad över alla som har en lätt graviditet! <3 Jag trodde inte jag skulle bli så här påverkad... men försöker ta det med ro ändå. Så här är läget just nu, och det är inte lång tid kvar! 

  • bananmilkshake

    Men alltså guuuud, nån mer som blivit sjukt blödig och lättrörd? 


    Vecka 36 nu, tror det smög sig på för någon vecka sen. Funderar på att fixa ett Fars dag-kort till helgen och grinar typ ihjäl mig vid tanken på allt min sambo gör för oss. Så fort jag tänker på honom i sin pappa-roll grinar jag ihjäl mig. :') Vill inte ens tänka på hur det blir när bebisen ska tas ut, jag kommer ju typ aldrig bli människa igen?!

  • bananmilkshake
    Russin112 skrev 2021-11-02 08:44:04 följande:

    Tack för era svar ang vikten. Jag vet ju innerst inne att ni har rätt, en liten människa växer där inne och vikten är oväsentlig. Men det är någonting med att man ökar i vikt och inte har någon kontroll över det själv som får mig att bli förtvivlad, jag känner liksom inte igen mig själv. Tack för tipset om att prata med BM också, har faktiskt gjort det men hennes svar var bara ?jag är inte orolig över din vikt så var inte det du heller?? men det handlar nog mer om det psykiska och inte det fysiska.


    Be om att få träffa barnmorskemottagningens kurator, dom borde ha en egen!

    Jag fick gå hos kurator pga min önskan om kejsarsnitt, först gjorde jag det bara för att underlätta processen att få beviljat, men det var fantastiskt skönt att få prata med någon, överlag. Vi sågs 3 gånger och har bestämt att träffas efter förlossningen också, lite bara för att prata om det och knyta ihop säcken lite och det känns jättebra. Men det förutsätter ju också att dom har bra kuratorer! Men kanse ge det ett försök? 
  • bananmilkshake

    Heeeeej vänner! Idag kom datumet för mitt kejsarsnitt! Solig


    30 november blir det, så ännu en november-bebis! 
    Jag orkar inte leta upp bf-listan, kanske framöver. :) Är så glad! 

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-11-04 07:47:53 följande:
    Så skönt att ha fått veta ett datum :) hur nära inpå BF planeras ett kejsarsnitt in? För jag antar att man vill att graviditeten ska bli så fullgången som möjligt, men samtidigt inte riskera att förlossningen ska starta av sig själv!

    Hade också velat veta när det är dags :D börjat lite smått att räkna ner nu ju! Men känns som det kommer dröja ytterligare någon vecka! :)

    På mitt sjukhus ca en vecka innan, men det kan bli plus/minus någon/några dagar. I mitt fall bara tre dagar innan bf (har den 3/12). Jag tror tyvärr det blev nåt strul så jag glömdes bort/hamnade mellan stolarna och att jag kanske därför fick klämmas in så pass sent. Är förstås lite nervös att det ska hinna starta innan, jag föddes själv 2 veckor för tidigt men å andra sidan föddes mitt syskon ganska långt efter sin bf. 


    Förstår det! :D Ja för dig kan det ju bli när som helst nu, så himla kul. :D 

  • bananmilkshake
    Bula2021 skrev 2021-11-06 18:47:49 följande:

    I förmiddags fick jag en ?Nä men är det vattensvgåmg jag känner???!?-panikkänsla. Meeeen tror det bara var en väldigt stor/vattnig flytning som plötsligt kom :D Alltså herreguuuuud vilken panik jag hann känna. Är ?bara? i vecka 31 ju!


    Åh hjälllllp! Men det blev inget mer? Jag tror typ varje dag att vattnet ska gå, har blivit jättenojig. :s
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET