Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Bula2021 skrev 2021-11-07 10:51:18 följande:

    Nej det höll sig där som tur var. Låt oss hoppas det iaf!!!


    Okej, bra! Jag kan också få såna flytningar, speciellt om jag varit stilla en stund. Har trosskydd nästan hela dagen. Det jag märkt med även dom vattniga (förlåt för tmi) är att det oftast ändå drar lite åt vitt. Liksom det är inte som rent vatten, helt ofärgat. Sen har jag läst att fostervatten har en speciell lukt också, uääh XD
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-07 16:29:20 följande:

    I värsta fall får det väl bli en längre biltur till Ystad, (som jag dock hört väldigt gott om).


    Tänk om du hamnar i Ystad, då kommer vi (om våra datum inte ändras alltför mycket) vara där samtidigt! :D
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-08 14:18:24 följande:

    Hahaha! Ja! Inte omöjligt :D Hoppas verkligen inte att jag är en av dem som går över 14 dagar dock... :O För att JÄÄÄKLAR va jag inte kommer ha tålamod för det, hahaha! Men statistikt så går man oftast över ca 1 vecka eller så, eller så har man "tur" och knodden kommer 1 vecka före/dagarna precis före. Får se vad som händer! Spännande ändå ju! Har läst att sånt kan vara ärftligt, alltså om man har nåt syskon eller mamma som gått över mycket så är det större chans att man själv gör det. Jag lever med hoppet om att generna jobbar till min fördel (mamma gick över några dagar och min faster lika så). Men om lillan är envis och vill stanna länge i magen så får jag väl hitta några effektfulla strategier för att tolerera det xD


    Nej gud så frustrerande, kan inte ens föreställa mig två extra veckor. Var helt slut i vecka 35 redan. :D

    Ja jag har hört det också. Jag är första barnet och föddes två veckor för tidigt, men mitt syskon typ 2 veckor efter bf, så jag vet inte vad jag ska tro! Jag hoppas min kropp är superseg så det inte behöver bli ett tidigare snitt!
  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-11-09 09:25:05 följande:

    Hej alla, kul att några stycken börjar närma sig bf, spännande :) Har ni börjat inhandla allt klart ännu, eller finns det saker kvar att köpa? Vi är i v.34 och är snart klara, köpt blandat nytt och begagnat, sen tror jag att man kanske köper på sig sånt som sen inte kommer behövas sen. Är det något ni känner som man "ska ha" som ni blivit rekommenderat och sånt man inte behöver, dela gärna med er av era tankar :D


    Vi är nog ganska klara! Vecka 37 med bs (beräknat snitt ;D ) om exakt tre veckor. Vi har hållit det på väldigt låg nivå, bara köpt det nödvändigaste. Nästan alla kläder är begagnat. Hm, tror nästan allt utom vagnen och apoteksgrejer (haha) är begagnat! 

    Amningskudde blev jag rekommenderad av en vän så jag köpte en, Jollyroom hade flera för bra pris. Den har jag haft nytta av nu också, både i soffan pga ryggont och när jag ska sova (fast fick aldrig riktigt till det så nu bor den i soffan). 

    Nåt jag aldrig direkt tänkt på var napp, sen läste jag att rätt slags napp stimulerar deras sugreflex och påminner därmed om att andas vilket minskar risken för PSD! Så det kändes som en viktig grej. Har också köpt mindre viktiga grejer som snorsug och bröstpump med mjölkförvaringspåsar... nu undrar jag lite varför det var så bråttom med det. Hoppas vi kommer använda det, pumpen iaf. Snorsugen är ju bara bra om den inte används. :p 
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-09 18:33:06 följande:

    Tror snorsugen är bra nu när RS-viruset och den vågen är igång rejält. Sen går det ju massa förkylningar också så det kan vara bra att va beredd! Jag köpte en också :)

    Har också sammanlagt 2 MAMs nappar som vi fick med i två olika babyboxar. Dem är supersöta och är lämpliga för nyfödda tydligen... Ska ni ta med dem till BB eller kommer de vänta hemma? Har hört att om man vill få till amning så är det bra att inte ge napp för tidigt, men vet ej om det stämmer...

    Jag väntar in pumpköpet men har ställt in mig på att kanske köpa en elektrisk. Får se vad som behövs sen. :)


    Ah det är sant! Kan ju också vara en sån grej man behöver direkt om bebisen blir snorig, så det kan nog vara skönt för sinnesron att ha hemma. :)

    Ja dom napparna verkar bra! Körde ni dom i micron för att sterilisera? Jag tyckte det rykte så obehagligt haha. Kokade den istället. :o Det låter logiskt faktiskt, man får kanske avvakta lite isf!
  • bananmilkshake

    Men kära ni, inte har vi pratat nåt om namn? Kan ju vara kul att höra vad för namn alla tänkt, om man har nåt/några färdiga och vill dela med sig förstås. :)

    Vår tjej kommer heta Saga. :)

  • bananmilkshake

    Jag hittade den absolut senaste bf-listan! Jag har tagit bort några som gick ur tråden i början, och många fler har ju fallit bort men jag vill inte radera dom jag inte är helt hundra på. 

    Uppdatera gärna ni med om någon fått ändrat datum, se till att ta den senast postade versionen bara! :) 

    Sellerin, 32 år, BF 16/11

    Bananmilkshake, 35 år, BF 30/11 (planerat ks)

    Grapefrukt89, 31år, BF 1/12

    Hjzxmjyr, 27 år, BF 2/12

    H3JH3J, 34 år, BF 5/12

    KNAS, 31 år, BF 7/12

    Neongirl, 39 år, BF 11/12

    Litalu, 26 år, BF 14/12

    BFdec2021, 32 år, BF 15/12

    Hatamig, 34 år, BF 16/12

    thewalk, 35 år, BF 16/12

    VirrePirre06, 30 år, BF 22/12

    Fjaril90, 30 år, BF 25/12

    mandarincurd, 26 år, BF 25/12

    Emlan93, 27 år, BF 27/12

    Partytsljus75, BF 28/12

    Miss00J, 27år, BF 29/12

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-11-10 08:56:54 följande:
    Hämtat på babyproffset, Lloyds apotek och Libero tror jag den sista var :) allt gratis :)
    Jag har inte vågat beställa några än för jag hörde att dom börjar maila och ringa sen om man lämnat kontaktuppgifter, vet du om det stämmer? :O 
  • bananmilkshake

    Vi har köpt hundbajspåsar att lägga blöja i, haha. Men tydligen luktar det inte så mycket när dom bara ammar? Men känns fräscht ändå att slänga dom i nåt så allt inte bara ligger löst i sopkorgen. 

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET