Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Thewalk och Virrepirre, hoppas lilla bebisen växer till sig och att du Virre har bättre blodtryck till nästa besök! <3 

    Jag hade en dålig dag med, igår. Fick plötsligt så starka och täta sammandragningar och blev lite nojig. Dom kom var 3-4 minut och även under vila. Ringde förlossningen och åkte senare in för en koll eftersom det inte slutade. Men allt var bra, tappen var lång och bebisen glad. Jag är lite uttorkad bara, kanske det påverkat. Fick till och med ett vul! Läkaren visade var huvudet var och sa "dom där vita strecken ni ser där, det är en frisyr". Skrattande Haha, trodde han skulle nämna nån tråkig hinna eller nåt! 

    Älskar för övrigt när man träffar snälla och fina läkare, det syntes att han hade mycket att göra men han tog sig verkligen tiden att lugna mig och prata om vad som händer med snittet om det startar tidigare, osv. 

    Idag är det iaf bättre. Magen blir hård ofta som vanligt men inte så där kraftigt och ont som igår. Hoppas ni alla mår bra idag! Snart heeeeelg! Kyss

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-11-10 15:48:38 följande:
    Kan ha fått något mail från något som heter Go-boken eller liknande. Samt från Libero så började de skicka ut sån info om vad som händer i varje vecka under graviditeten. Ingen har ringt dock! Men minns faktiskt inte om jag uppgav mitt telefonnummer eller ej. Jag gör inte alltid det, hehe.
    Mail står man ju ut med! Det är lätt att avregistrera också, inte som om nån jobbig telefonförsäljare börjar terrorisera en. Nej, kan man undvika så är det ju det bästa. :D Då ska jag kolla lite vad som finns. Tycker det är synd att nästan alla måste hämtas ut bara, men minns att jag hittade en som man kan få hemskickad iaf. Lloyds var det kanske. 
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-11-12 06:34:02 följande:
    Förstår du blev orolig med så täta sammandragningar. Skönt med bra och förstående läkare :) hoppas du ska slippa sammandragningar på det viset framöver!

    Kul med frisyr :D

    Tack! Ja det var lite obehagligt, men nu vet jag iaf att min livmoder verkar sjukt lätt-triggad. :') 


    Haha ja, den är man ju lite nyfiken på. :'D 

    Spännande för dig nu Sellerin, tänk att när som helst kanske du rapporterar hit om trådens första bebis. :) Förresten, jag kom att tänka på, var det inte länge sen vi hörde av KNAS2? Eller kanske jag bara blandat ihop användarnamnen här, gör det ibland. 

  • bananmilkshake
    VirrePirre06 skrev 2021-11-12 09:24:47 följande:
    Den är KNAS2 som startat denna tråden, men har inte sett till något inlägg där heller :/ Verkar vara några från bf listan som inte är speciellt aktiva, men vi är några tappra kvar iaf :D
    Ja och jag minns att hon var väldigt aktiv i början, så därför jag kom att tänka på det! Men vi har ju alla mycket just nu så det är ju förståeligt om man vill pausa och behöver tid för sig själv bara. :) 

    Jag tycker det är jättekul att ha er att ventilera med. <3 
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-12 14:55:57 följande:

    Bra att allt var ok med knodden och med dig! Trots att det såklart är läskigt. Bra att du går på din magkänsla och kollar upp det också. Det är ju viktigast!  Kul med att spana in "frillan" också! Hahaha! :) Det finns så många bra läkare och BM-personal osv... Ibland glömmer man bort det eftersom att när man väl får träffa nån riktigt sur/otrevlig typ så håller det minnet i sig så länge... :/

    Hade själv ganska långa och ihållande sammandragningar/förvärkar igår natt. Det var inga intervaller utan det höll på länge och kändes som jobbig menvärk med rejäla ilningar i ljumskarna och ryggen. Sen efter nån timme eller två så slutade det... Idag känns allt ok, lite molande värk och kan känna att det drar i ligamenten på sidorna av magen...Utöver det så är min annars väldigt tröga mage precis det motsatta... Så nu kanske kroppen ställer in sig mer och mer på att klämma ut min lilla tjej! xD Håller tummarna!

    Hoppas du och bebben mår bra idag! Och trevlig helg! ^^


    Tack! Ja, jag orkar inte vara orolig bara för att det känns jobbigt att kolla upp liksom, jag hatar verkligen att ringa så jag brukar dra mig in i det sista! Oj vad spännande, din kropp håller ju definitivt på att förbereda sig. :) Nu är det nog bara att acceptera att alla krämpor som kommit senaste tiden är här för att stanna tills ungen är ute. :p

    Haha alltså jag råkade trycka lite på ett ställe typ ovanför blygdbenet och fick så jävla ont! Sen lite molvärk efter det. Så konstigt. Vet inte om jag tryckte hennes huvud mot nån nerv eller nåt xD

    Trevlig helg!!! <3
  • bananmilkshake
    Storm01 skrev 2021-11-13 08:42:44 följande:

    För er som närmar er BF, tänkte kolla om ni känt/känner av tryck ned mot ändtarmen? Vaknade idag av det och trodde jag behövde gå på toa, men nope! Googlade lite och det verkar vara vanligt tecken på att det närmar sig!


    Jag får det när bebisen skruvat lite på sig, och tryckt sig nedåt och/eller vid sammandragningar ibland men inte annars! Visst är du beräknad tidigt i december?
  • bananmilkshake
    Storm01 skrev 2021-11-13 12:37:40 följande:
    Okej, då kanske det är något sånt då :) Ja typ, 9 december!

    Ska bli spännande att höra hur det har gått för er andra vars bf närmar sig!

    Fast om du känner så mer än bara tillfälligt tycker jag det kan vara ett tecken! ;) <3 


    Och tänk sen när allas bebisar är här! Hoppas vi fortsätter hålla kontakt här i tråden, det vore jättekul. :) 

  • bananmilkshake

    Så fint att höra, Thewalk, att den lilla knubbat till sig lite! Hjärta

    Jag har lite av en panikdag idag... om två veckor har vi antagligen vår bebis och det liksom bara slog mig, "vad fan har vi gjort, hur ska det här gå, jag ångrar miiiiiiig!" Skrikandes 

  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-16 17:22:58 följande:

    ÅH... Känner så väl igen det... Detta går ju inte att jämföra med något annat i ens liv, så det är ju läskigt och främmande! Har lite samma känslor kring det och tänker ibland "tänk om jag gör/gjort nåt fel och lillan tar skada av det ena och det andra"... Allt detta måste väl vara naturliga tankar och känslor när man inte gjort en sån här grej förut.. Jag som också är ett riktigt kontroll-freak har svårt att vara lugn i att inte veta hur förlossningen blir, eller tiden efter den osv.


    En klok vän som kämpade med en del ångestproblematik i stora delar av sitt liv sa till mig en gång att ångest-tankar är "bara tankar" och inget som behöver vara sanning eller behöver betyda något mer eller så. <3 Jag tycker det hjälpt mig mycket att tänka så när någon tanke känts jobbig... Liksom att denna grej händer inom en själv och behöver inte vara farlig eller betydande på nåt sätt eller nån form av verklighet...


    Du klarar detta Bananmilkshake! <3 Allt är ok att tänka och känna! Det är fullt förståeligt!


    Det är ju en jättegrej helt klart! Så det är inte konstigt att känna så ibland, men det är ändå lite jobbigt. :/ Just att det är helt oåterkalleligt, liksom. Inte som att chansa med ett nytt jobb, att flytta till en ny stad, osv. Det är bara så stort. Jättejättejättekul såklart! Och det kommer kännas helt självklart när våra bebisar väl är här. Så skönt att lufta sina tankar iaf, och höra att fler känner samma. <3 Tack fina du! Jag ska komma ihåg din väns ord. <3 
  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-11-16 20:31:55 följande:

    Åh den känslan är så jobbig. Har också haft stunder när jag fått panik och blivit väldigt stressad över hela grejen. Det är ok att känna alla känslor, och det ÄR skrämmande. Vi kan omöjligt veta vad som väntar, snacka om livsomvälvande! Hoppas du får en bättre dag imorgon, och vad häftigt att bebisen är här om två veckor!


    Tack, det hjälper att höra att ni haft liknande tankar. <3 Det blev bättre på eftermiddagen så jag hoppas det sitter i nu resten av tiden. Men det är nog ändå bra att låta sig känna så ibland också. Acceptera kaoset liksom. :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET