Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

  Mån 19 apr 10:09 Läst 37480 gånger Totalt 2389 svar
  Visar endast inlägg av Sellerin - Visa alla inlägg
 • Mån 19 apr 10:09 #254
  Emlan93 skrev 2021-04-19 10:01:40 följande:

  Hej!! :) Jag plussade precis så hoppar in här, CB säger 2-3 veckor. Är i chock! Hade ett missfall i februari, hoppas det ska gå bättre denna gång.


  Grattis till dig!!:D
 • Mån 19 apr 22:01 #266
  bananmilkshake skrev 2021-04-19 10:47:57 följande:

  Tack snälla, och tack till er andra som skrivit. 

  Ja, väntan är hemsk. Jag ringde i måndags till mottagningen jag ska till på fredag för jag stod inte ut. Började grina direkt när jag skulle förklara. Kunde knappt prata. xD BM förklarade att det inte är någon idé att kolla tidigare för risken är att det är tidigt och att man inte ser nåt. Men herregud!! Jag tar hellre att det ser osäkert ut så jag kan förbereda mig på mf, än det här totala ovetandet. Faktiskt så tror jag dom bara inte hade några tider, men att hon inte ville säga det. Om det blir mf, så går jag privat nästa gång. 

  Men iaf, igår var jag illamående hela dagen och en natt låg jag vaken pga brösten kliade så sjukt mycket. Så ett svagt hopp finns. För visst kan kroppen vara bisarr men vore det inte konstigt med NYA graviditetssymptom om det är ett MA? Haha, fattar att jag låter galen nu men är i sån förnekelse! 

  Nu ska jag läsa ikapp lite, så fint att läsa om allas symptom och tankar. 


  Åh förstår precis!!! Det kan vara såååå jobbigt att prata med sjukvården om något som man upptäckt inte riktigt verkar stämma med ens kropp/hälsa! Samt om du nu haft MA två gånger tidigare, så ja :( usch alltså!

  Kanske var det att de vill vänta in för att helt säkert kunna säga om där finns ett litet hjärta som slår eller ej? Och det är väl som tidigast i vecka 7 kanske? Nu ska du väl dit på fredag va? Oj vad väntan måste vara lång! Ska du ta alla andra tester då också? Kolla hormoner mm? Jag är i vanliga fall skriven på en vanlig vårdcentral, men just nu för barnmorskemottagningen går jag till en privat mottagning, och de är såååå bra. Fick en bra känsla redan förra hösten när jag blev kallad dit för cellprov, att detta var ett ställe med personal med bra bemötande :)

  Håller med om att det låter konstigt med nya graviditetssymtom, men svårt att säga! Om kroppen inte riktigt fattat det än så kanske den kan spela en ett spratt. Hoppas det bara är ett tecken på att graviditeten fortlöper som den ska!! <3

  Berätta gärna sen om ditt besök på fredag :) KRAM
 • Ons 21 apr 12:53 #275
  Maria54321 skrev 2021-04-20 16:15:52 följande:

  Hej, jag följer gärna med denna tråd ???? Jag har bf 13.12. Det tog nästan 2 år innan pluset och följande månad skulle jag börja ta Letrozol så var verkligen överraskad när det plötsligt hände!

  Oj, blev ett långt inlägg men undrar ännu när ni tänkte berätta för andra om er graviditet? Jag har inte ännu berättat för någon.

  Ha det gott!


  Så härligt att även du har fått ditt plus nu :D vilken fin överraskning:)

  Jag insåg ganska snabbt att det här skulle jag ha svårt att hålla hemligt för mina närmsta :P jag berättade ganska tidigt för en av mina systrar, samt en av mina bästa vänner. Sedan ganska snart även för min mamma.

  Sedan har jag när jag träffat nära vänner berättat även för dem, samt för andra syskon och min pappa. Känns på något sätt bra för mig att få stöd från dem om att inte oroa mig i onödan, utan att vara glad i stunden och hoppas på bra nyheter på KUB :) Tror det lugnat mig lite att ha någon att ventilera det med. På min sambos sida är det ännu bara hans föräldrar som vet, han vill vänta med att berätta för vänner och syskon!
 • Ons 21 apr 17:30 #281
  MissJ00 skrev 2021-04-21 15:26:03 följande:

  Hur oroliga va ni att mensen skulle dyka upp på BIM trots plusset?

  Inbillar mig att jag känner mensvärk lite då och då


  Typ nästan varje dag, precis passerat 10 fulla veckor nu! Går runt med tamponger i väskan fortfarande! Men oron är mer dämpad nu, nu är det mer att jag är förberedd om något väldigt tråkigt skulle hända.

  Jag hade symtom väldigt likt mensvärk ett tag efter BIM passerat, sen gick det över till någon ny typ av dragning/värk i nedre delen av magen. Verkar vanligt :)
 • Tor 22 apr 14:36 #297
  KNAS2 skrev 2021-04-21 18:27:18 följande:
  Hur sjukt att du redan är i vecka 10?

  Vad händer :))
  Vad händer :))

  I KNOW! :D Känns helt galet. Var hos BM idag och tog en massa blodprov inför KUB och allt annat de behöver kolla upp med en. Kändes såååååå märkligt att boka in RUL och även den där sockerkollen (kanske glukosbelastning?) lång in på sommarmånaderna. Det kändes som att detta kanske är på riktigt trots allt, nu när jag varit hos BM igen, hihi. Ser framemot KUB, vi har tur då min sambo får lov att följa med. Känns jättebra, vill så gärna ha honom där oavsett vilken information vi får. Två veckor kvar tills dess. 


  hur gick VUL för dig idag?!?! 

 • Tor 22 apr 14:55 #298
  Grapefrukt89 skrev 2021-04-21 19:02:37 följande:

  Wow! Så kul att du kommit så långt! De brukar ju säga att runt vecka 9 är en av de mest kritiska perioderna, så det måste kännas skönt att du kommit ut på andra sidan och närmar dig vecka 12/13. Solig


  Jag går själv in i vecka 9 på fredag. Vi får se hur det går! Men jag går själv och är beredd på mens utifall att... Jobbigt om det störtblöds på jobbet liksom, jobbar som lärare, så det hade varit intressant att veta hur det ska lösas då... hm... :p

  Har du fortfarande illamåendet kvar?


  Jaså är det så? det hade jag inte koll på (det där om v9 och riskerna)! 


  Så spännande att du snart går in i vecka 9! Samtidigt som jag tycker det går långsamt, noterar jag även att det går väldigt snabbt :D Det var ju så nyligen vi satt i BIM-grupperna och hejade på varandra <3 

  Först hade jag illamåendet på morgnarna, nu har jag det mest på kvällarna. Mår rätt kasst efter jobb, orkar nästan ingenting. Både jag och BM tror att mitt magont i övre delen av magen kan vara halsbränna, så ska testa omeprazol i 14 dagar och se om det kan hjälpa. Har börjat småäta så fasligt mkt pga ont i magen och illamåendet, så var helt övertygad om att jag gått upp i vikt. När jag vägde mig hos BM idag vägde jag istället 1 kg mindre än vad jag uppgav i början av graviditeten, hahaha! Tror jag måste tappat i muskler, enbart ägnat mig åt promenader den senaste 1,5 månaden, för jag känner definitivt hur både trosor och byxor spänner åt mer runt låren, så blev väldigt förvånad, och ifrågasatte om deras våg verkligen var kalibrerad ;) 

 • Tor 22 apr 14:58 #299
  Grapefrukt89 skrev 2021-04-21 19:07:08 följande:

   Spydde igår efter ett akupunkturbesök för just illamående. Ironin i det, alltså. Hahahah. 


  Hoppas min "bakfylla" inte håller i sig... :P


  HAHAHA! det var verkligen ironi i det Skrattande Usch din stackare. 
 • Tor 22 apr 15:04 #300
  bananmilkshake skrev 2021-04-22 10:21:38 följande:

  Åh, jag skrev ett långt svar som jag råkade trycka bort. :( 


  Mitt besök imorgon blev inställt. Hon som ringde ville ge mig en ny tid om 2 veckor för hon såg ju bara att jag ska på missfallsutredning, men jag förklarade och då fick jag en tid på måndag. Men jag förstår inte hur jag ska klara av att vänta hela helgen, jag kommer gå sönder. Och imorgon kunde min sambo åka med mig men på måndag måste jag åka själv med tåg. Pallar verkligen inte mer nu. :( 


  Amen nej! Fy så tråkigt! Du som redan väntat sååå många dagar på att få komma dit imorgon! Dock positivt att du fick en tid redan på måndag. Förstår att du helst ville ha din sambo med dig, så tråkigt att det inte gick att ordna :( När man inte vet vad man ska vänta sig känns det så mycket bättre att ens respektive kan finnas där vid ens sida. 


  Håll ut under helgen, måndag kommer snart! Fortsätter hoppas på att det ser fint ut för dig! KRAM 

 • Tor 22 apr 15:09 #301
  MrsXy skrev 2021-04-22 13:50:53 följande:

  Angående tidigt UL, har ni fått eller inte?
  Jag ringde och ville kolla om jag kunde få en - icke. 
  Bm/telefonist sa att vecka 18 gäller  (?) 
  Blev superstressad. 
  Borde man inte få göra i v. 12 åtminstonde? Eller är allt inställt nu ? 
  Att vänta 10 v..... helst inte 


  Jag tror det det beror på vilken region man bor i. Jag bor i Region Skåne, och där ingår KUb (v12-14) i basprogrammet för gravida. BM sa även att om jag var väldigt orolig fanns möjligheten att göra VUL, men det sa jag att jag inte behövde göra. 

  Om du inte vill vänta, tror jag alltid att du kan boka in VUl och/eller KUB på en  privat klinik, men då mot en kostnad. Jag hade också tyckt det känts länge att vänta till v18, man är ju så otålig! 
 • Fre 23 apr 12:30 #309
  KNAS2 skrev 2021-04-22 15:47:00 följande:

  Det gick helt okej. Fick ju se att det verkligen var någonting och att hjärtst tickade. Själva upplevelsen var sådär då jag inte var bekväm med han som utförde själva VUL. Men jag ska släppa det och glädjas åt att allt såg bra ut än så länge :)


  Så härligt att du fick se ett litet hjärta <3

  Usch då... jag har själv lite svårt för när det är män som valt att inrikta sig på kvinnohälsa.. försöker koppla bort det för det är ju rätt orättvist mot dessa män, men tycker det är svårt. Har aldrig själv haft en man som undersöker mig i ett sådant läge, och ser verkligen inte heller framemot det heller. Min oro är att det ska bli så som du beskriver: att man inte känner sig bekväm med personen!

  Hoppas du kan släppa det! :)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll