Inlägg från: Grapefrukt89 |Visa alla inlägg
  • Grapefrukt89

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-05-12 08:01:48 följande:

    Mitt illamående har börjat smyga sig på, yeeeey... men det är ett så konstigt illamående. Som att jag inte riktigt känner det men all mat smakar bokstavligen skit, det vätskas i munnen (ni vet som innan man ska spy) och jag blir lite dåsig. Försöker småäta lite då och då men hjälper typ inte, enda som hjälper är citronvatten och en nap. Har inte spytt än tack och lov!


    Så känner jag med. Känns som att jag är konstant riktigt jäkla bakfull från vecka 7... Går in i vecka 12 nu på fredag och det sägs kunna lugna sig vid denna period. Det hoppas jag verkligEN. :P


    Testa kanske postafen och sea-band? Dem i kombination har hjälpt mig en del och tar bort de värsta topparna.

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-05-12 11:11:38 följande:
    Jag har alltid trott dom lägger sånt täcker över magen då! Som man får på halsen. 
    Sellerin skrev 2021-05-12 16:58:04 följande:
    Oj! Sa hon sa alltså!! Jag har också en tandläkartid som är bokad till början av juni och som jag tänkt att näää jag orkar bara inte! Den ligger mitt på dagen när jag är inbokad på massa med jobbet, så har ändå tänkt att ringa och boka om eller avboka. Då ska jag också höra med dem angående röntgen och gravid, kanske lika bra att skjuta på det till sen!

    Nämen va märkligt. Jag gjorde en mammografi för 5 veckor sen pga en knöl (som visade sig vara godartad) och det var inga problem för mig att göra mammografin. Kanske att strålarna är lättare att bara rikta mot brösten och ut från kroppen då, medan man med tandröntgen kanske inte kan det?
    Ingen aning, men sjukt oväntat... Hm....

  • Grapefrukt89
    KNAS2 skrev 2021-05-13 07:47:58 följande:

    Tänkte att en uppdatering vore på sin plats. Vul igår, blev framflyttad någon dag så går in i vecka 12 på söndag. Fick se en liten kotte som sprattlade och såg ut att må bra. Det var en enorm lättnad.

    Så idag ska vi berätta om graviditeten för första gången :) vi börjar lugnt men det känns otroligt stort!


    Så kul! Du och jag har nästan samma BF-datum då!  Jag har den 1/2 december och gick in i vecka 12 nu i fredags. Ska på KUB den 27/5 och se hur det har utvecklats sig. Är otroligt nervös för det för att man ju inte riktigt vet hur pyret mår där inne förrän man ser den...Såg ju lilla livet den 10e pga min störtblödning men mycket kan ju hända tills dess...


    Spännande!  :) Klart det är! <3 Nu får man försöka njuta av det också... <3

  • Grapefrukt89
    Emlan93 skrev 2021-05-13 17:27:38 följande:
    Ja det är fruktansvärt egentligen asså, jag har bokat ett tidigt ultraljud på torsdag nästa vecka, skulle då vara i v8+3, så då får vi se helt enkelt. Ställer in mig på det värsta även om det skulle vara negativa besked så vet jag ju att hjärtat skulle gå sönder iallafall. Det är faktiskt lite annorlunda rent känslomässigt denna gången, vågar inte känna för mycket även om jag egentligen känner massa saker. Förra gången kände jag mycket mer lycka liksom. Nej, det här med att försöka få barn och bli gravid är påfrestande alltså. Eloge till oss alla!
    Alla dina känslor och tankar är helt ok att ha! <3 Vet att den där ovissheten är så jobbig och tung. Har den fortfarande trots att jag fick se pyret efter min störtblödning.

    Det är fanimej ingen lätt grej detta... Vi är ju alla så starka och modiga som kämpar med dessa saker hela tiden parallellt med resten av det som livet innebär (relationer, arbete, drömmar, mål osv). Massa pepp till dig! <3 Du klarar detta! <3
  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-05-14 10:49:47 följande:

    Så härligt att onsdagens VUL var positiv! Var även läkaren du träffade bättre denna gång...? Hoppas det! :) 

    Så spännande att ni igår berättat :D Vem valde ni att berätta för? Det känns verkligen stort, håller med dig! Själv vet nu bådas familjer samt de närmsta vännerna. :)

    Har lite dåligt samvete för jobbet, då jag precis bytt chefstjänst och med det fått en större personalgrupp och större ansvar. Så ska jag snart komma och säga: jag försvinner igen om 5 månader, lycka till! Det känns inte helt 100... :( Känner att där kommer finnas individer som tänker: Varför tog hon jobbet när hon var gravid? Och det känns så himla tråkigt. Samt att jag själv förstår att det inte är optimalt. Men samtidigt, skulle jag avstått för att jag var i en tidig graviditet där vi fortfarande inte visste utfallet? Det kan man ju inte göra.

    Jobbigt känns det i alla fall och jag ser liksom inte framemot att berätta det, känns i nuläget inte som att det kommer bli hurra-rop och massa grattis, om man säger så. Men så är livet antar jag, alla är inte glada för ens skull! 


    Fattar din oro och dina känslor Sellerin! Känner lite likadant med mitt jobb trots att jag inte har nån större jobb-position (jobbar som gymnasielärare). Men jag tänker att livet ju händer och att få barn är en av de största grejerna som finns! Vi kvinnor ska inte få missunnas dessa saker samtidigt som vi också gör karriär! Tror också att många förväntar sig också att barn kan komma ganska naturligt efter en tid om man inte redan har det. Det har ju alla rätt till att få välja om de så nu vill :)


    De får digga helt enkelt läget tänker jag och sen kommer resten ju lösa sig... <3

  • Grapefrukt89
    Thewalk skrev 2021-05-14 21:13:42 följande:
    Jag förstår känslan. Men du ska verkligen INTE ha det minsta dåliga samvete! Jag tror folk är mer förstående än du tror. 
    Jag känner ändå lite samma. Jag är lärare och ska ta emot en ny klass till hösten. Det har varit svårt att få till tjänstefördelningen och nu är alla nöjda och glada, men så kommer jag snart och ställer till det. Visst får man lite dåligt samvete och jag ser heller inte fram emot att berätta. Jag kommer förmodligen att behöva gå tidigt i höst om jag fortsätter att vänta tvillingar.

    Samtidigt så blir ju de flesta glada för ens skull och jag tror som sagt att de flesta förstår ditt val. Visst kan det finnas individer som tänker saker, men försök att strunta i dem!

    Din karriär ska inte behöva hämmas för att du ska ha barn. Du gjorde helt rätt som tackade ja till tjänsten!

    Håller med dig! <3


    Är också lärare och vet ej när i sånt fall detta ska meddelas till arbetsgivaren. Vi lärare som är gravida bör ju inte få fortsätta jobba med eleverna i skolan från vecka 20, vilket innebär för min del i slutet av juli, OM arbetsgivaren inte kan tillförse en med anpassade arbetsvillkor (distansundervisning hemifrån osv). Enligt försäkringskassan "förbjuds" man av sin arbetsgivare då att jobba Jag kan ju t.ex jobba hemifrån egentligen med mina elever som går på gymnasiet men eftersom att många inte klarar av distans under längre tid (i mitt fall 3 månader) så tror jag att de kommer föredra att "förbjuda mig" från att jobba helt... Blir nog strul med byte av personal mitt i en termin också ju.


    När kommer du eventuellt berätta för din chef? Jag vet inte om jag bör göra det före sommarlovet eller senare under sommarlovet... Hm...

  • Grapefrukt89
    partytsljus75 skrev 2021-05-14 20:36:31 följande:

    Gick in i vecka 8 idag. Känner bara svagare illamående lite till och från. Men idag på förmiddagen kräktes jag för första gången på jobbet. Började kallsvettas och rinna till i munnen då kommer en kollega och bara vill diskutera en sak med mig. Jag bara "Vi tar det sen. Ska bara på toa först" och rusade iväg. Sämsta tajming någonsin av kollega he he.


    Åh.. Lider med dig... Detta har konstant varit min största rädsla - att spy på jobbet. Har hänt att jag spytt mycket tidigare på morgonen innan jag åkt till jobbet och tur det - jag jobbar som lärare... Hur sköter man annars en kräkning snabbt och smidigt utan att nån elev ser när kräkreflexerna börjar känner jag... ? (Hade det som värst själv mellan vecka 7 och 10 men nu är det mycket stabilare när jag är i vecka 12)...


    Det kommer bli bättre. <3

  • Grapefrukt89
    Thewalk skrev 2021-05-16 16:11:27 följande:
    Ja, undrar hur det blir med att gå i v.20 framöver. Vet du hur länge bestämmelserna finns? Jag räknas nu mer som riskgrupp (35+) och tror att jag kommer få vaccin ganska snart, så då vet jag inte heller om jag trots allt kan jobba ett tag till efter v.20.
    Jag har lite svårt att se mig vara hemma så länge, rastlös som jag är. Men vi får se vad som händer och hur jag mår förstås. Jag tror att jag oavsett kommer att gå mellan v.25-30 pga tvillinggraviditet. Är inte så orolig för Covid då jag hade det i början av året och förmodligen har antikroppar ett tag till. Men kommer ändå att lyssna på vad råden säger.

    Jag är lärare på lågstadiet och ska ta emot en förskoleklass till hösten...i veckan som kommer ska jag träffa flertalet av barnen som ska börja skolan. Känns lite dubbelt, men man få ju jobba på så länge..
    Jag är bara i v.10 än så länge och har ett tag kvar till KUB, innan det vill jag inte berätta något till någon på jobbet.  (har iofs sagt till närmsta kollegan pga illamåendet. Men henne litar jag på att hon håller för sig själv och hon ska dessutom gå i pension nu till sommaren så påverkas inget av vad som händer i höst) Om allt ser bra ut efter v.12 och KUB tänker jag att jag ska berätta för min rektor. Det blir innan sommarlovet. 

    Även ni som undervisar äldre vet väl inte hur det ser ut med distansundervisning till hösten!? Kanske kommer distansundervisningen till stor del försvinna och som du skriver behövs ni ju fysiskt i skolan med oavsett. Så om bestämmelserna kring v.20 finns kvar så kommer du nog kunna gå då.

    Hm... Jag har kollat upp infon på försäkringskassan + fhms hemsida men inget står kring hur länge det kommer hålla på.


    Är själv 31 år och inga andra sjukdomar förutom mild astma, så jag är inte i en extra "riskgrupp"... Jag vet heller inte hur jag ska kunna vara hemma i 4 månader innan då ungen kanske kommer... Klarar inte av att lata mig en hel helg utan nåt att göra... Vad ska man hitta på då i hela 4 månader liksom? *panik*Jag är själv inte orolig för Covid trots att jag inte haft det, men jag + sambon är väldigt försiktiga med vem vi umgås med och på vilka sätt. Våra närmsta vänner är också väldigt måna om dessa saker så det känns som att man har stor hjälp där också.


    Egentligen enligt facket så behöver man inte meddela sin arbetsgivare förrän 2 månader innan man går på föräldraledighet. Men i och med covid så vet jag inte vad de säger om detta. Jag vill inte heller sätta min arbetsgivare i klistret så att de panikartat måste anställa nån i augusti. Kommer ringa till facket i början av juni månad (om KUB ser ok ut den 27/5) och eventuellt kolla vad de tycker att jag ska göra.


    Tror ändå att gymnasieskolan måste räkna med att en del inslag av distans kan behöva ske så fort nån lärare får förkylningssymptom osv. De kan ju inte få komma till skolan bara för att de har vaccin eftersom att man tydligen fortfarande kan smitta och kan bli sjuk (men mycket mildare än utan vaccin). Så tyvärr tror jag inte att detta problem försvinner helt, även om majoriteten av befolkningen kommer att vaccinera sig och flockimmunitet skapas. Det kommer alltid finnas folk som inte tar vaccin och folk som trots vaccin blir smittade eller kan smitta. :/  Får se helt enkelt vad arbetsgivaren säger. Jag hade föredragit att få jobba hemifrån i alla fall augusti-oktober så att jag inte är hemma så länge utan att ha nåt att göra.


    Men det viktigaste nu är att se till att försöka må bra själva och se till att våra små liv mår bra, resten får lösa sig... Vi får hålla varandra uppdatera <3

  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-05-16 14:21:16 följande:
    Så himla härligt!!!

    Det känns så speciellt att få dela med sig av nyheten till personer som vill en väl <3

    Så är det ju! Det händer när det händer. Vi trodde det skulle ske tidigare men det tog sin lilla tid att bli gravid! Har äntligen börjat slappna av lite mer och känns ren lycka :) Bara längtar tills magen börjar puta lite mer (har börjat lite smått nu på mig). Fick mina provsvar för mina sköldkörtelvärden i fredags och min dubblade medicindos hade gjort susen!!! WIHO! Värdet som var så läskigt fel innan låg nu helt perfekt inom referensintervallet <3 Blev ett litet firande i fredags faktiskt, var helt underbart att kunna släppa att oroa mig för fosterdöd, hjärnskador och annat hemskt som finns som risker om inte det värdet stabiliserats! Så helgen har verkligen varit njutbar hittills :)
    Va härligt Sellerin!!!! Solig
  • Grapefrukt89
    Emlan93 skrev 2021-05-17 16:41:01 följande:

    Panik idag, lite ljusrosa/brunt I flytningen idag. Jag vill inte en gång till. Gick in i v 9 idag (8+0). Jag hoppas ju men ush vad jobbigt. Har bokat privat ultraljud i veckan, kunde flytta fram tills på onsdag iallafall iställetför på torsdag. Ush ush ush..


    Är det brunt och gammalt blod är det oftast ändå ok enligt både läkaren och BM jag hade kontakt med pga blödning (lärde mig det efter min egna blödning som blev störtblödning).


    Men om det hjälper dig att få ro ska du absolut gå på ultraljud. Det gav ro och lite lugn för mig iaf.


    <3 Hoppas på det bästa inför ditt UL...<3

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET