• Anonym (Kaffedraken)

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-04-28 08:58:33 följande:

    Åh... Usch, det är inte lätt! Lider med dig! Men va märkligt att det kan börja på så konstiga tider på dagen! Alltså att vissa känner mer av det senare än tidigare.Vissa inte alls, andra extremt mycket. 

    Min sambo var liksom fundersam över mitt bakis-mående och sa nåt i stilen häromdagen: "Men vad är den evolutionära funktionen med detta för en kvinna, när detta inte riktigt hjälper en?". JO TACK, det undrar vi kvinnor med! hahahaha. Kanske att det ändå tvingar en till att vila mer för att man är så opepp på allt annat? Vad vet jag... :P

    Är ju så tacksam över att vara gravid men man testas ju lite i denna resa också, haha. Jag försöker räkna ned mina dagar och veckor på min preglife-app tänka mer framåt mot de nästkommande veckorna med KUB osv.

    Tänker många gånger på hur en man skulle kunna hantera dessa saker. Då tänker jag direkt på att det är vi kvinnor som är gjorda för att fysiskt och mentalt klara av sjukdomar och andra påfrestande saker (som graviditet) än vad män gör. Det är ju därför män har MAN COLDs som helt förlamar dem, medan vi kvinnor ofta hade kunnat springa runt som vanligt trots feber osv.

    Så därför tänker jag att det ändå är JÄVLIGT HÄFTIGT att vara kvinna! Även om det såklart kommer med en del ojämnställdhets-aspekter ibland också tyvärr. VI ÄR JU SÅ SJUKT STARKA!

    Pepp härifrån i ett sjukt långt inlägg! Vi klarar detta! 


    Tack för ett peppigt inlägg.

    Jag tänker lite som du att det är tur att det är vi kvinnor som roddar med detta annars hade det inte blivit några barn :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Sellerin skrev 2021-04-28 17:19:07 följande:

    Jag var där strax efter lunch idag. Blev så otroligt rörd av att få se ett litet pyre som ligger där och suger på tummen, med ett hjärta som slår för fullt <3 <3 <3 fick två bilder med mig hem. Stirrar på dem stup i kvarten! Även min sambo blev så känslosam, det blev verkligen verkligt för honom idag! Stor var den också (53 mm, hihihi)! Jag är tydligen i vecka 12+0, trodde läkaren!

    Mottagningen har kontaktat både endokrin och specialistmödravården, så känns som att mer kontroll kan de nog inte ha i dagsläget. Känner mig mycket tacksam över den fina vård jag fått hittills. :)


    Men så kul!! Grattis!!
  • Anonym (Kaffedraken)
    bananmilkshake skrev 2021-04-29 03:06:56 följande:

    Nån mer som vakar inatt? ;(


    Jajamän! Va precis uppe på toa, känner mig supersvullen när jag är uppe och går.

    Ska försöka sova nu.. Om det går :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    bananmilkshake skrev 2021-04-29 03:41:10 följande:

    Åh skönt att inte vara ensam! Jag är hur pigg som helst, får nog vara uppe ett tag till (snart två timmar)... hoppas du kan somna om snabbt :)


    Låg nog vaken 1,5 timma. Fick dra igång en ljudbok för att somna :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Sellerin skrev 2021-04-29 19:54:41 följande:

    Ja nu känner jag mig lugn igen. Tack hörni för att man kan få skriva av sig här om lite allt möjligt <3 :)

    Även jag sover konstigt jämfört med förut! Vaknar nästan varje natt. I vanliga fall sover jag hela natten utan avbrott. Framförallt vaknar jag väldigt tidigt. Så mycket konstigt som händer med kroppen nu :D

    En annan grej, som är lite tråkig, är att mitt intresse för närhet just nu nästan är nere på 0. Känner mig varm, svullen och trött hela tiden. Inte alls sugen, helt enkelt. Någon annan?


    Samma här. Tycker att det är jobbigt med kramar till och med. Känns taskigt att typ putta bort min sambo men jag hoppas att det går över och att jag återigen vill ha närhet :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Lilant skrev 2021-04-29 07:25:40 följande:

    Inte speciellt stor :) en normal stor bäbis faktiskt dottern va 8,3 i vecka 12 å barnet i magen nu va 10,3 :) dottern vägde ändå 3,2 när hon kom ut.


    Vad menar du med din kommentar Lilant?

    Ser inte att du har fyllt i ditt BF-datum, ska du gå med i gruppen?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Grapefrukt89 skrev 2021-04-30 19:48:45 följande:

    Hej allihopa!

    Kom precis på att jag käkat falafelrulle idag med fetaost (2a gången på 8 dagar) utan att veta ifall osten är pastöriserad eller ej. Blev lite orolig nu för listeria i efterhand då jag inte alls tänkte på ifall osten är pastöriserad... Eftersom falafelställen här i skåne inte riktigt kanske använder just svensktillverkad ost. Så dumt av mig att inte tänka på det när jag är så noga med allt annat. Men det är ju en hel drös av saker man ska hålla koll på som gravid.  

    Hur resonerar ni med sånna saker? Har ni råkat få i er nåt som ni kanske inte "borde" ha ätit?


    Tänker att du kan slappna av. Men förstår din oro såklart. Ibland kommer man på sig själv att äta saker nästan på rutin och får göra en snabbgoogling för at man inte vet om det är ok att äta eller inte :)
  • Anonym (Kaffedraken)
    Nelliee skrev 2021-05-01 11:49:56 följande:

    SÅ lättad över att jag kommer få barn i januari och inte i december :)

    Det är inte kul att fylla år i december som jag gör. Man är nästan ett helt år efter de som fyller i början på året. Jag trodde jag blivit gravid och tänkte följa den här tråden men då tog det dig inte men nu är jag gravid och gick som jag ville :)))))


    Helt rimligt att droppa den kommentaren i denna gruppen. Tack för peppen....
  • Anonym (Kaffedraken)

    Hur mår ni alla?

    Jag tycker mig ha mått bättre denna vecka (vecka 9) än förra veckan. Har kunnat jobba på som vanligt men har samtidigt stödätit för att förebygga illamående, det kanske är det som har varit avgörande.

    Imorgon har jag hälsosamtal/inskrivning, går in i v. 10 (idag el imon) Det känns som ganska sent men jag ringde och hörde mig för och då meddelande hon att det går hur bra som helt att komma vecka 10. Ska bli kul och se vad planeringen framöver blir.

  • Anonym (Kaffedraken)
    neongirl skrev 2021-05-02 19:44:52 följande:

    Skönt att du mår bättre denna veckan. :) Spännande att redan vara i vecka 10. Jag gick in i vecka 9 igår.

    Det kan säkert variera beroende på region när hälsosamtalet sker. I Halland är det i vecka 6-8, men det är nog inget som måste ske i en viss vecka tänker jag. Utan det kändes mest som lite planering inför KUB m.m. De kollade också blodsocker och blodvärde (Hb), samt sköldkörtelprov, vilket jag tycker är bra. Sköldkörtelprovet har jag inte fått svar på än.

    Jag mår fortfarande helt okej. Jag fryser ganska mycket, förutom på nätterna. Tog tempen i morse och hade då 37,5 så det förklarar väl det hela. Är också supertäppt i näsan och konstant hungrig. xD


    Ja här står det också vecka 6-8 men jag hade missat vart man bokade in sig på det. Trodde att mitt tidiga VUL skulle vara som en inskrivning. Är ju helt lost i det här, känner sig verkligen som en nybörjare!

    Jag är också täppt. Mest på kvällen meb det kommer även under dagen. Hade varit skönt med fria luftvägar!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET