Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-05-01 19:46:34 följande:

    På telefonen så sa hon blodprov etc så jag antar det blir så! Skönt att jag inte är ensam i att känna så haha. Ledsen för missfallen, hoppas det går bra denna gång!!! <3


    Jaha, ååh lyckliga du! Det är ju jättebra, skönt att få göra det så pass tidigt. :) Jag har inskrivning 10 maj så jag hoppas verkligen det blir gjort då... tack!!! <3
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-05-01 18:23:01 följande:

    Har samma situation som Grapefrukt89, ingen i familjen fyller år sent på året på varken min eller sambons sida, så känns bara kul att få en familjemedlem att fira även runt slutet på året! Ser ju ut att bli BF i november för min del.

    Hade tidigare en tanke om att hellre få barn tidigare under året, men oj vad det släppte när det inte tog sig månad efter månad som man försökte.. Och glädjen är ju bara så enorm att ens få lov att vara med om detta - att få bli mamma!! <3

    Fyller själv år i januari men har gått i skolan med de som är födda året före mig, tyckte inte det gjorde något alls. Ja, man fyller år sist i klassen, och vissa är 1 år äldre än en själv, men spela roll :P


    Perfekt ju! Kanske blir november för min del också eftersom jag kommer kämpa för ett kejsarsnitt, men vill helst ha december. :) Alla familjemedlemmar jag firar fyller år inom 4 månader, inkl mig, det här lilla pyret och en i sambons familj. :p

    Verkligen, nu bryr man ju sig inte alls om vilken månad det blir. :) Jaha gjorde du, fick du hoppa över en klass alltså? Nej det gör ju inte det, och när man själv är i det så vet man ju inte om nåt annat! Men visst kan jag förstå tjusningen i att fylla år på sommaren! :)
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-05-02 14:01:09 följande:

    Okej! Varför vill du gärna ha ett kejsarsnitt? :) Jag tänker mig att det gör så fruktansvärt ont :(

    Det bara blev så! Hade många kompisar som var ett år äldre och min skola skulle precis börja med förskoleklass det året, så det innebar att 6- och 7-åringar började samtidigt i typ en 0-1:a klass. Så gick vissa vidare med 7-åringarna till 2:a klass, medan andra stannade i 1:an :)


    Väldigt kort förklarat så har jag alltid haft stark ångest kring förlossningar, läst på extremt mycket och kommit fram till att kejsarsnitt är det enda för mig. Det är en så säker rutinoperation idag och när jag jämför riskerna och komplikationerna mellan ks och vf så vill jag inte riskera dom som finns med vf.

    Och man får ju smärtstillande efteråt! :) Många är på benen snabbt efter. Personligen tar jag hellre ett kontrollerat sår på magen än smärta och skador i underlivet.

    Litet tillägg! Alla känner förstås olika, jag är inte alltid öppen med mina tankar kring det här men känner mig trygg i den här gruppen och förutsätter att det inte blir tjafs och diskussioner i den här fina tråden! :) Men jag ville förklara eftersom Sellerin undrade!
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-05-02 14:49:05 följande:

    Jag förstår :)

    Det är så olika. Kan föreställa mig att om man har förlossningsrädsla så är det svårt att bli av med. Antagligen är risken också större att en påtvingad vf då inte blir optimal, eftersom ens inställning till det ju är nej-nej-nej!!! Hoppas du får gehör för ditt önskemål!

    Antagligen bra att prata om det tidigt under graviditeten med BM så att de vet och har det i åtanke hela tiden och sedan kan planera in det när det närmar sig. Under inskrivningen hade BM en rutinfråga om hur jag ställde mig till amning (är 100% positiv till det), men inte om förlossning. Funderade lite på det och tyckte det var märkligt att just denna fråga fanns med så tidigt, men till exempel inte om förlossning.

    Förutsätter också god ton i denna härliga tråd om detta ämne och alla andra framtida ämne vi kan tänkas ta upp här :) men sen plötligt dyker det ju i och för sig upp lite roliga/märkliga inhopp från andra signaturer, så man vet ju aldrig :P


    Tack för ditt fina och förstående svar! <3

    Vi pratade länge om det på hälsosamtalet, min bm var väldigt empatisk och det kändes som hon förstod mig. Jag tog upp det vid mina tidigare graviditeter också, för jag ville att det ska stå med i journalen.

    Haha ja dom kommer vi nog inte ifrån! Har för mig det var nån som slängde in nån konstig kommentar i nån av bim-trådarna förut också, haha. xD
  • bananmilkshake
    KNAS2 skrev 2021-05-02 18:45:36 följande:

    Hur mår ni alla?

    Jag tycker mig ha mått bättre denna vecka (vecka 9) än förra veckan. Har kunnat jobba på som vanligt men har samtidigt stödätit för att förebygga illamående, det kanske är det som har varit avgörande.

    Imorgon har jag hälsosamtal/inskrivning, går in i v. 10 (idag el imon) Det känns som ganska sent men jag ringde och hörde mig för och då meddelande hon att det går hur bra som helt att komma vecka 10. Ska bli kul och se vad planeringen framöver blir.


    Gick också in i vecka 10 idag. :) Mår väl bra överlag men är trött, trött, trött. Yr vissa dagar, och har ett väldigt lätt illamående efter frukost och in på eftermiddagen typ. Jag har väldigt svårt att motivera mig till att göra saker. :/ Imorgon är det en vecka till mitt nästa ultraljud, längtar.
  • bananmilkshake
    KNAS2 skrev 2021-05-02 20:26:28 följande:
    Jag känner exakt detsamma. Kan typ ligga i soffan/sängen en hel dag utan problem. Innan var det fart på mig konstant, hittade på saker hela tiden. Det kanske vänder, vem vet! :)
    Precis så! Kan ju säga att jag fått valuta för Netflix... jag hoppas verkligen det vänder för det är ju hemskt, haha! 
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-02 21:44:17 följande:

    Det tog nästan 1 timme med allt som allt. De tog prover för klamydia (skumt?), äggvite-tjofräs, blodtryck, tryckte in hälsosamtalet också i denna träff. Jag tog inga blodprov hos min BM så måste detta gå via provtagningen på ett sjukhus. Så jag har bokat tid för provtagning den 12/5 inför KUB som jag har den 27/5. Sen bokade vi in nästa träff hos henne när jag är i vecka 15. Känns så avslägset och läskigt att planera så långt fram men detta är väl standard att de gör så I guess...


    Ajdå, men du verkar ha kommit till ett bättre ställe nu av det jag förstått? <3


    Tack för infon! Haha, äggvitetjofräs. Skrattande Jag läste nyligen om att dom tar klamydia-prov, men visst känns det lite otippat, men bra förstås! 

    Håller med om att det känns långt mellan gångerna, som att man bara ska guppa runt där i sin lilla båt ute på ett stort hav och då och då kommer det nån räddningsbåt och kollar till en. 

    Ja hon jag fick nu är jag jättenöjd med, hon förstod all oro och tog sig tid, hon rekommenderade till och med en Netflix-serie! 

  • bananmilkshake

    Jag har rätt mycket molvärk idag. Tycker det är lite obehagligt... jag hade det i början men nu har det varit lugnt ett tag tills idag (v.10). Men det är också jobbigt när det inte känns nåt alls haha! Blir aldrig nöjd.

  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-05-03 19:09:54 följande:

    Ja det är jobbigt både och ju :(

    Tror ändå att vila-vila-vila är bäst när det gör ont!

    Min molvärk kommer och går, men har aldrig varit särskilt intensiv vid något tillfälle.

    Du ska väl snart göra ett vul till, eller misstar jag mig? Jätteskönt att de följer utvecklingen med täta mellanrum :)


    Det är ju det! Men jag är glad för minsta symptom. Skönt att du haft lindrigt!

    Ja om en vecka! Det känns väldigt bra. Hoppas dom kan tänka sig boka in ett till sen också, innan kub, heh. Och du har kub på onsdag? Vad skönt att få det gjort!! Hoppas det är bra med dina värden. :)
  • bananmilkshake
    Jennjenn91 skrev 2021-05-04 10:55:09 följande:

    Hej alla soon-to-be decembermammor!


    Har följt tråden sen den skapades men inte riktigt vågat hoppa in. Förens nu!    Jag fyller 30 i sommar och har aldrig varit gravid innan så jag har nog inte riktigt fattat vad som händer med kroppen och i hjärnan och i livet.


    Är beräknad till 8/12 enligt preglife, har inskrivning om typ 3 veckor och jag är så jäkla vilsen i hela denna graviddjungeln så jag vet inte vad jag ska ta mig till.


    Spydde för första gången igår kväll! Annars mår jag illa jämt och tycker allt luktar skit. haha.


     


    Hej och välkommen! Glad Ja då har du hamnat på rätt ställe, tror vi alla här är helt förvirrade och vilse, haha. 

    Hoppas du får börja må bättre snart! {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET