• KNAS2

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-05-07 09:07:05 följande:

    Aah just det, jag glömmer bort hela tiden att tarmarna har mycket att göra nu, så det kan ju faktiskt bero på det. På förra vul:et kunde läkaren knappt se mina äggstockar pga tarmarna, heh. Nej fy vad drygt, hatar svamp!! Hoppas det går över snabbt. Det finns en tablett som heter Diflucan som tar bort svampen från insidan som är väldigt effektiv men vet inte om man får ta den när man är gravid.

    Vad skönt att ni har ett till, det är ju lätt värt dom pengarna! Tack så jättemycket och detsamma till dig! <3


    Ja vi sa med det, tänk om detta blir vårt enda, barn då kanske min sambo aldrig får vara med på ett ultraljud.. Så vi bestämde oss för att boka ett UL privat. Känns väldigt bra.

    Såg att du skrev att du har klåda. Hur visar sig denna klåda? Hoppas att du fick lite sömn i alla fall <3
  • KNAS2
    bananmilkshake skrev 2021-05-08 09:30:13 följande:

    Precis! Usch, vore ju hemskt. 

    Det gav med sig efter en halvtimme som tur var. Det var en fröjd att få gå och lägga sig igen! Den börjar oftast på ryggen/svanken och så kliar det som fan, så där så man nästan får panik. Sen vandrar det vidare mot utsidan av höfterna, rumpan och låren. Jag ska fråga läkare på måndag. Har läst att klåda kan vara någon leverpåverkan. 


    Okej. Hoppas att det blir bättre och att du får svar på måndag.
  • KNAS2
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-06 10:55:47 följande:

    Hej finaste ni! <3

    Tack för allt stöd och frågor... <3 Många som citerat mig men jag skriver såhär tillbaka till er på detta sätt för enkelhetens skull och för att jag.. <3 

     


    Hoppas att det går bra för dig idag. Jag håller såklart tummarna för dig även om jag vet att du skrivit att det set mörkt ut :(
  • KNAS2
    Grapefrukt89 skrev 2021-05-10 16:23:40 följande:

    Hej igen!

    Var på UL idag hos kvinnokliniken pga störtblödningen i tisdags och tog med sambon som stöd. Har varit mentalt och känslomässigt dränerad, bitter, sur och förtvivlad sen dess. Var inställd på det allra allra värsta. MEN idag på UL visade sig pyret ha det gött där inne och rörde sig för fullt! VILKEN HIMLA CHOCK!

    Anledningen till störtblödningen var ett stort blåmärke som jag har på insidan av livmodern. Förmodligen pga att livmodern växer så snabbt på väldigt kort tid så kan det vara så att kärl inne i livmodern brister. Det var det som hände enligt läkaren. För vissa blir det SUPERDRAMATISKT (som i mitt fall) men för de flesta blir det endast så blödningar eller flytningar med lite blod. Tack för den, dumma kropp som skrämmer livet ur en... Det ska enligt läkaren inte heller öka risk för missfall eller annan skada. Men sånt är såklart bra att ha över uppsikt så att det inte blir en infektion, för då kan det riskera min och fostrets hälsa. Jag har ju lite bruna spottings (gammalt blod) ibland och så länge det fortsätter så, så är det lugnt. Det betyder ju bara att kroppen vill göra sig av med gammalt gojs som ändå inte ska vara där... Jag går ju snart ändå på KUB (om 16 dagar) och kommer dubbelkolla utvecklingen med blåmärket då. Om så inte var fallet så hade de kollat upp mig efter 3-4 veckor.

    Även om detta inte innebär garantier för att det går hela vägen så ÄR VI SÅ HIMLA GLADA OCH TACKSAMMA. JAAAAAAAA!

    Tack snälla för ert stöd fina ni! Nu kan jag slappna av liiiiite mer och hoppas på det bästa inför KUB.

    YAAAAAAY!


    JAAAAAAAA! GUD SÅ KUL!! Vad skönt att det såg bra ut!! Förstår att du måste vara lättad!

    Välkommen tillbaka säger jag, inte för att du lämnade men ändå! Åh hoppas allt går bra för dig nu <3
  • KNAS2
    Thewalk skrev 2021-05-10 16:58:25 följande:

    Jag är också så himla GLAD idag. 

    Jag var på tidigt UL då jag var orolig att något hade hänt.

    Ultraljudet visade inte bara en utan TVÅ små tickande hjärtan. Tvåäggstvillingar som rådde sig bra därinne.

    Vi är i CHOCK men överlyckliga! Jag har blivit gravid på naturlig väg och vi har inte tvillingar i släkten så det var verkligen inte väntat. BM sa att det var ovanligt men något vanligare efter 35, jag är 35 år så...

    Jag kan inte tro det, inte konstigt att jag har fått sådan ökad aptit det senaste :D

    Är fortfarande orolig att nåt ska hända, de var i v.8+1 resp v.8+2, så det är en kritisk period som väntar, men ska också försöka att slappna av lite och glädjas :D


    Oj vilken chock!! Men kul! :)

    Håller tummarna att det går fortsatt bra! <3
  • KNAS2
    bananmilkshake skrev 2021-05-10 19:54:03 följande:

    Har också en liten glad nyhet, fick se en sprattlande liten räka idag i vecka 11! Hade mitt andra ultraljud inom 2 veckor pga mina tidigare missfall. Och för andra gången har jag fått skjuta fram (eller bak?) bf-datumet, från 8 till 4 och nu 2 december, på grund av att den varit några dagar större än beräknat.

    Nu är det kub om 2 veckor och äntligen känner jag att jag kan slappna av lite. :)


    Härliga nyheter!! Jag ska på mitt andra tidiga VUL på onsdag. Sen KUB om tre veckor :)
  • KNAS2
    bananmilkshake skrev 2021-05-10 22:14:41 följande:

    Tack, vad gulligt av dig <3 ja nu känns det som jag kan tillåta mig slappna av lite!Vad kul, skönt att ha möjligheten att få några extra kollar såhär tidigt! Vilken vecka är du i nu? Alltså kub blir så spännande men sååååå sjukt nervöst!


    Jag är i vecka 11 (10+1). Ja vi valde att boka ett privat bara för att sambon skulle få möjlighet till att vara med. Det får vara värt de extra kronorna tänker jag :)
  • KNAS2
    bananmilkshake skrev 2021-05-11 08:46:04 följande:

    Alltså hur sjukt snabbt har det gått egentligen? :D Ja såklart det är värt det! Dom ska ju också få vara delaktiga (nu ska jag inte bli vansinnig över att gallerior och köpcentrum får översvämmas av människor men gravida får inte ens ha med sin partner, gaaah).  


    Ja jag håller med om att det är knasigt.

    Det ska bli spännande imorgon, det känns på ett sätt som jag har ställt in mig på att graviditeten avstannat (lite för att förbereda mig samt skydda mig) då jag inte haft jättemycket känningar eller symtom, mådde I och för sig illa igår men på ett konstigt sätt.. Knepigt att förklara. Men jag hoppas såklart att få se det lilla och det tickande hjärtat igen! :)
  • KNAS2

    Tänkte att en uppdatering vore på sin plats. Vul igår, blev framflyttad någon dag så går in i vecka 12 på söndag. Fick se en liten kotte som sprattlade och såg ut att må bra. Det var en enorm lättnad.

    Så idag ska vi berätta om graviditeten för första gången :) vi börjar lugnt men det känns otroligt stort!

  • KNAS2
    Sellerin skrev 2021-05-14 10:49:47 följande:

    Så härligt att onsdagens VUL var positiv! Var även läkaren du träffade bättre denna gång...? Hoppas det! :) 

    Så spännande att ni igår berättat :D Vem valde ni att berätta för? Det känns verkligen stort, håller med dig! Själv vet nu bådas familjer samt de närmsta vännerna. :)

    Har lite dåligt samvete för jobbet, då jag precis bytt chefstjänst och med det fått en större personalgrupp och större ansvar. Så ska jag snart komma och säga: jag försvinner igen om 5 månader, lycka till! Det känns inte helt 100... :( Känner att där kommer finnas individer som tänker: Varför tog hon jobbet när hon var gravid? Och det känns så himla tråkigt. Samt att jag själv förstår att det inte är optimalt. Men samtidigt, skulle jag avstått för att jag var i en tidig graviditet där vi fortfarande inte visste utfallet? Det kan man ju inte göra.

    Jobbigt känns det i alla fall och jag ser liksom inte framemot att berätta det, känns i nuläget inte som att det kommer bli hurra-rop och massa grattis, om man säger så. Men så är livet antar jag, alla är inte glada för ens skull! 


    Ja, denna läkaren var SÅ bra! Rätt person på rätt plats.

    Vi valde att berätta för svärföräldrarna då de bor väldigt långt ifrån oss och vi var och hälsade på nu i helgen så det passade bra. De blev så otroligt glada. Det fälldes tårar :) Tror inte att de hade en aaaning om att vi hade tänkt berätta, det kom som en chock för dem! Kul!

    Knepigt det där med nytt jobb men man kan, inte planera livet utifrån nytt jobb. Kör på bara och berätta när det känns ok för dig! En graviditet händer när det händer (det har man fått lära sig nu ju :) ).
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET