Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Grapefrukt89 skrev 2021-05-04 17:34:17 följande:

    Hej allesammans...

    Fick störtblödning på jobbet under min lektionstid (jobbar som lärare) och behövde tänka om kring hur jag skulle klara av den sista lektionen utan att visa att jag blött igenom för mina gymnasieelever. Kom nog undan med hjälp av kollegor som hjälpte mig med ytterkappan och körde mig till sjukhuset.

    Åkte in till akuta kvinnomottagningen och de kunde inte se tecken på varken infektion eller annat i mitt blod. Fick ultraljudtid på måndag, men ska ringa imorgon och se om den närmsta kliniken hos mig kan erbjuda det istället. Det ska vara lugnare på kliniken som är precis bredvid mig tydligen.

    Är helt förstörd och förtvivlad. Skulle gått in i vecka 11 på fredag. Känns som lite molvärk och har blött klarrött, vattningt rött (kändes som fostervatten+ blod) men med pyttelite slem. Känns så mörkt och tungt nu...Vet ej vad jag ska ta mig till.

    De på kliniken sa att det inte behöver vara det värsta. Men det var så himla mycket blod. Blödde igenom som jag aldrig nånsin gjort förr... :(

    Sorry för deppigt inlägg...<3


    Åh nej... :( :( Stor kram, jag hoppas det går bra! Blöder det fortfarande eller har det lugnat ner sig? Tycker du skulle fått en akuttid...
  • bananmilkshake

    En till fråga! Om ni ligger platt ner, känns det något där livmodern är då? Säg gärna vilken vecka ni är i också (så svårt att komma ihåg)! 

    Om jag ligger i sängen och känner mellan höftbenen liksom så känns det inget där under. Jag är i vecka 10 så det ska ju tydligen vara en hel apelsin där inne. Möjligtvis att det känns lite ömt. Men inte som att det är en livmoder där, haha. Men sen på vissa ställen står det att den inte kommer upp bakom blygdbenet förrän typ vecka 15 eller vad det var (jag visste inte ens den var så långt ner, jag har ju tex mensvärk högre upp än så...). 

  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-05-05 11:13:16 följande:

    Hahah ska man kunna känna den? Jag skulle nog inte våga. Höll nästan på att spy när jag såg provröret med mitt blodprov igår (::::


    Haha jag vet inte riktigt om man ska kunna det så här tidigt! Men har läst om en del som känt som en hård boll liksom. Åh nej då kanske du ska låta bli haha! Tycker också tanken på en livmoderboll är lite obehaglig. xD
  • bananmilkshake
    Jennjenn91 skrev 2021-05-05 16:12:29 följande:

    - Jag har varit beroende av nässpray sedan jag var 15 år, Dock (antar jag?) en mildare variant än Otrivin.

    Jag kör på som vanligt och kan inte se hur det skulle vara dåligt på något sätt.

    Och - Vad är det för apelsin/livmodermagboll jag har missat!? Är i v. 8+6 och börjar ana att jag har antingen en flodhästbebis i magen eller svullna tarmar.. men en Apelsin? haha


    Hahaha livmodermagbollen ja! Nej men jag har läst att en viss vecka ska man kunna känna livmodern när den växer upp från bäckenet. Och då var det en del som känt ganska tidigt, men frågan är ju om det var livmodern dom känt, man vet ju inte. Jag tyckte det kändes hårt och ömt en dag, visade sig vara förstoppning. xD
  • bananmilkshake
    Jennjenn91 skrev 2021-05-05 16:38:31 följande:

    Jaha, haha! Jag är så galet dålig på anatomin så jag vet knappt var livmodern sitter i vilket fall. 

    Förstoppad kan jag däremot gå i god för! :D Har varit sen plusset typ. Allt vatten i världen hjälper inte så jag tänker att jag ska börja missbruka linfrön i nån asidophilusyoghurt eller nåt sånt kul!

    Kanske kan hjälpa, vem vet..


    Den är tydligen iaf längre ner än vad jag visste. :o

    Ja fyfan vad jobbigt det är. Jag har haft problem nu av och till snart ett år, eftersom jag fått två missfall på kort tid så har det liksom gått i ett. Suuuck.

    Googla på linfrön först, en del avråder från det vid graviditet! Jag provade psylliumfrön, kiwi, plommonjuice, mängder med vatten, inget hjälpte, haha. Så nu blir det hederliga läkemedel istället.
  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-05-05 18:22:20 följande:

    Hej på er

    Idag fick jag en liten blödning, eller snarare rosaaktig flytning, några droppar bara. Vet att det är normalt och försöker att inte få panik. Men samtidigt har mina bröst slutat ömma. Jag har haft extremt känsliga bröst, inte kunnat ligga på mage ens. Men nu känner jag inte av ömma brösten alls.
    Usch är så orolig över denna kombo. Har tokbölat och försöker att tänka på annat, men det går inte. 

    Hoppas att ni haft en bättre dag.


    Åh men du, det behöver inte vara någon fara! Samma sak hände mig för några veckor sedan. Klarrött blod (dock väldigt lite), en konstig värk i magen och efter det bruna flytningar. Det sammanföll med att mina symptom kändes extra svaga. Pga mina dåliga erfarenheter så var jag 100% säker på MA, alltså jag var helt övertygad. Men på vul slog ett hjärta och det fanns inte spår av någon blödning! 

    Ta det lugnt, lägg dig ner och vila om det känns bättre (jag tyckte det kändes bättre då), och fäst dig inte så jättemycket vid symptomen. Mina har gått upp och ner hela tiden. 

    Du har säkert läst det, men det är jättevanligt att små blodkärl brister när livmodern växer, eller ett blodkärl runt livmodertappen. Att det bara var rosa och alltså väldigt lite blod låter ju mer som att det var det som hänt! 
  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-05-05 19:12:13 följande:

    Jag känner mig verkligen övertygad om att något inte står rätt till men tack för dina råd och fina ord och för att du delar med dig av dina erfarenheter. Det inger lite hopp :) 

    Jag ska försöka göra som du skriver och tänka på annat..


    Jag förstår absolut den känslan. Kan du få ett ultraljud någonstans?
  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-05-05 19:27:26 följande:

    Jag tänker att jag ska ringa mottagningen imorgon och fråga om det är möjligt. Jag har inte tid förrän 26/5, men ska be om att få komma innan. Hoppas på att kunna få göra ett VUL.


    Bra, jag håller tummarna!
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-05-05 20:34:45 följande:

    Och till er som har trög mage: har ni testat dricka ljummet vatten med pressad citron (rekommenderar eko-citron!) i som det första ni gör på morgonen? Sedan vänta lite innan det är dags för vanlig frukost. Det brukar sätta fart på magen inom 1 h :)


    Ska prova detta! Undra om det funkar med lime också? Det blev över lime från middagen som jag pressade i ett glas vatten men inte orkade dricka upp. Provar imorgon!
  • bananmilkshake
    Sellerin skrev 2021-05-05 21:24:56 följande:

    Jag var förresten på KUB idag :) sambon var med och han blev så rörd att det kom några tårar och han blev lite svimfärdig. Så gulligt tycker jag :)

    Den studsade runt som en vilding och var allt annat än still! Glad att den lille lever och härjar runt! Fick ett värde på trisomi 21 (downs) som gör att man i Region Skåne även erbjuder NIPT-test för vidare fosterdiagnostik, så ska även gå och ta det blodprovet tänkte jag :)

    Var väldigt mysigt att få dela detta med sambon och få titta på fostret under så lång dit och gå igenom alla organ och sådär :) känns mer verkligt för varje dag som går :)


    Men åååh så fint!! Var går du där man får ta med sig partner? Jag fick kallelse idag (Ystad) och där står det KOM SJÄLV haha. Hatar att han missar allt. :(
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET