• Anonym (Farfa­lle)
    Fri 2 Apr 2021 18:25
    405 visningar
    10 svar
    10
    405

    Cancergen

    Anonym (Vill ej veta) skrev 2021-04-02 16:35:48 följande:

    Min mamma och min morfar har haft tarmcancer och min syster och jag har blivit erbjuden att kolla om vi har cancergener men vi har tackat nej. Anledningen är att vi inte vill gå och oroa oss.

    Jag förstår din oro och jag hoppas att du får fortsätta vara frisk.


    Men det som du får om du kollar upp det är ju fler kontroller, så att du ökar din överlevnadschans. Svårt att förstå hur man kan tacka nej till det.

    Jag tyckte koloskopi var helt okej som undersökning, hade gärna gjort det var tredje år om man fick det för att utesluta tarmcancer, som är en av de vanligaste.
  • Anonym (Farfa­lle)
    Fri 2 Apr 2021 18:29
    #6

    Min bästa vän hade alla dåliga gener man kan ha för att få bröstcancer, hennes mamma hade det och hennes moster dog i det.

    Hon gjorde dubbel mastektomi när tumör upptäcktes i ena bröstet, bara för att slippa oroa sig mer. Hon valde rekonstruktion med egen fettvävnad och har kommit igenom hela processen och även femårskontrollen OK, men det var en helvetesresa.

  • Anonym (Farfa­lle)
    Fri 2 Apr 2021 18:31
    #7

    Och om min vän som oroade sig för sin fars Alzheimer hade gentestat sig lite bredare så hade han nog fått veta tidigare att han var adopterad och det inte var hans biologiska far (!).

Svar på tråden Cancergen