• Fre 2 apr 2021 23:28
  9252 visningar
  17 svar
  Inlägg från 100wfs Visa alla inlägg
  17
  9252

  Tvättmaskin som sliter på kläderna

  Mortiscia80 skrev 2021-04-02 22:54:35 följande:

  Det är inte maskinens fel utan beror på fibrerna i kläderna. Syntet blir i princip alltid noppigt, material med korta fibrer blir noppigt. Köp bättre material framöver så får du hållbarare kläder.


  Instämmer med Mortiscia. Jag tittar endast på klädernas material idag, dyrt märke, billigt märke, spelar ingen roll. Men det ska vara 100% naturmaterial (på stretchjeans är det okej med cirkus 5% elastan), dvs bomull, linne eller merinoull/ull. Det är blandmaterial (t.ex. 50% bomull och 50% akryl etc) eller 100% syntet som noppar sig och har sig. Upplevde också att syntet/syntetblandningar ofta tappade formen efter någon enstaka tvätt och slets mer. 

  Men oavsett material så tvättar vi sönder våra kläder idag. Jag tvättar bara kläder som 1) är uppenbart smutsiga typ "oj jag har spillt pannkakssmet över halva tröjan" eller 2) luktar illa i t.ex. armhålan. Dock så luktar det sällan i och med att jag uteslutande kör naturmaterial och därför typ aldrig svettas på samma sätt som jag gjorde med syntetmaterial. Är plagget använt men rent räcker det med att vädra av det och sen lägga in det i garderoben igen. 
 • Fre 2 apr 2021 23:41
  #8
  DLuXe skrev 2021-04-02 23:38:26 följande:
  Det är inget syntetsmaterial.  Det flesta klädesplagg är 100 % bomull av högre kvalitet och välkända märken. Så vi kan utesluta det.

  En del kläder har jag haft länge och har tvättat de i den gemensamma tvättstugan för bostadsrättsföreningen, där slitaget knappt var märkbart.  Det är först sedan vi flyttade till huset för nästan 2 år sedan som jag fått slänga en massa kläder. Både gamla kläder och nya. T-shirtar som har tålt väldigt mycket tvättar utan problem, går det nu hål i! Sannolikheten att samtliga mina kläder är av dålig kvalitet är liten.

  Den enda anledningen som jag kommer på är att vi inte gjort rent tvättmaskinerna sedan vi flyttade in i huset. Kan slitaget av kläderna bero på det? Typ att det sitter beläggning i tvättmaskinen som ger tvättmaskinen en skrovlig gör att kläderna sakta slipas mot beläggningen och tunnas ut? Kanske lite långsökt.
  Söker iallafall en förklaring som kan vara rimlig.
  Att det är kända märken behöver inte betyda att det automatiskt är högre/bättre kvalitet. Just sayin' 
Svar på tråden Tvättmaskin som sliter på kläderna
Logga in
Bli medlem