Inlägg från: AMCG |Visa alla inlägg
  • AMCG

    Köpa nybygge eller gammalt?

    Jag älskar gamla hus och att renovera. Vi köpte ett hus från 1940-talet för det var det vi hade råd med. Jag önskade mig ett 100 år gammalt hus. Oavsett så är det mycket renovering. Taket är felkonstruerat så det ska byggas om. Kostar skjortan. Och vi har små barn. Men vi får huset precis som vi vill ha det. Vårt intresse (delvis) är renovera och pyssla hemma. Vi hade aldrig köpt ett nytt hus för det hade inte passat oss.

    Ibland kan jag känna att det hade varit fint nu när barnen är små med ett nybyggt hus men det är korta ögonblick. Hade vi haft ett byggt hur hade barnen kvaddat väggar och annat. Nu är det gamla golv och väggar så det gör inget att de cyklar inomhus och kör in i väggen.

    Köper ni det gammal huset är det en fördel att ha en plan med renoveringen som är rimlig så att ni inte renoverar till dödagar. Man måste orkar och planera in vila och familjetid.

    Är ni inte jätteförtjusta i renoveringar är det kanske bättre med ett nybygg?

  • AMCG
    Nmg skrev 2021-04-03 13:04:01 följande:

    Tack för input!vi bor för närvarandes i en bostadsrätt så vi vet ju inte än hur nycket vi gillar att renovera.det märker vi då hahah


    Man kan alltid ångra sig och sälja igen och köpa ett annat hus. Det finns alltid utrymme för det. :) Det gäller även om nu satsar på det nybyggda.
Svar på tråden Köpa nybygge eller gammalt?