Inlägg från: Villdetblirbra |Visa alla inlägg
  • Villdetblirbra

    Bör jag lämna?

    Mannen jag älskar, och som även älskar mig är i ett förhållande.

    Han har en partner som bor långt bort och som han träffar sällan pga jobb. Ingen av dem vill flytta till den andre. Han ser inte att förhållandet med henne är bra, men han älskar henne fortfarande, trots sina känslor för mig.

    Vi trivs och passar med varandra på de flesta plan. Vi delar både ett djup, total öppenhet och skratt. Praktiskt sett, kan skulle allt kunna fungera mellan oss, vilket det inte kan mellan dem. Han vill leva med mig. Men han vill samtidigt inte skada den andra med att göra slut. (Han säger om sig själv att han är konflikträdd.) Och som sagt: han älskar henne fortfarande.

    Jag har försökt lämna honom, eftersom jag både tycker att det är fel att gå emellan i ett förhållande, och eftersom det är tortyr de dagar de ses. Men vi kommer hela tiden tillbaks till varandra.

    Jag vet också att om jag inte lyckas lämna honom känslomässigt, kan jag inte träffa någon annan. Jag vill leva i ett gott förhållande?som det jag föreställer mig att han och jag skulle kunna ha.

    Jag vill det ska bli rätt.

  • Svar på tråden Bör jag lämna?
  • Villdetblirbra

    Tack alla som svarat, speciellt "din enda chans"! Såna här saker är komplicerade. Det är fruktansvärt sorgligt och slitsamt att vara med om, samtidigt som det där lilla hoppet finns.

    Jag inser att det klokaste jag kan göra är att repa mod, ställa ultimatum, samla kraft och stå fast.

    Vad gäller att tala om för den andra, anser jag vara hans ansvarar.

  • Villdetblirbra
    En manlig man skrev 2021-04-05 13:47:15 följande:

    Du ska dumpa honom eller ställa ett ulimatum eftersom du mår dåligt av situationen. Om du inte brytt dig så skulle det ju bara vara att fortsätta och se vart det leder till.

    Lägg dig inte i deras förhållande, det har du inte med att göra. Du har heller ingen skuld eller skyldighet mot den andra kvinnan, de är ju absurt att tycka det. 100% av ansvaret ligger på mannen.


    Hej manlige mannen!

    Tack för ditt inlägg. Jag ska, ställa ett ultimatum. Det ska bli bra.
  • Villdetblirbra
    Anonym (Beenthere) skrev 2021-04-06 21:25:44 följande:

    Jag var i din situation. Jag ställde ultimatum. Han blev ledsen men bad mig vänta, han var inte redo. Jag bröt med honom. Ett halvår senare skilde han sig. Nu han han en ny kvinna. 

    Jag ångrar mig som f-n att jag inte väntade.


    Sorgligt är det. Önskade så (för egen del) det bara hade fått blivit rätt från början... Förstår att du ångrar dig! Det är lätt för folk som inte är mitt uppi något sånt här att säga hur man bör göra. Det är också lätt att själv se hur man BÖR agera. Men från den här positionen ? i praktiken ? blir det inte lika självklart... Det är också skrämmande, för med mitt intellekt förstår jag mycket väl att jag gör fel mot kvinnan som litade på honom. Det är så paradoxalt. Det är så fel. Och samtidigt, mitt uppi allt ÄLSKAR jag honom och kommer hela tiden tillbaka till honom.
Svar på tråden Bör jag lämna?