• Mon 12 Apr 2021 11:01
    10078 visningar
    847 svar
    +1
    847
    10078

    BIM MAJ, första barnet

    Hej!

    Jag hoppar in här jag också från april tråden. Mensen kom igår inte allt för oväntat men otroligt jobbigt när man hållit på ett tag att aldrig ens se en glimt av framgång, man börjar ju tvivla på om man ens kan bli gravid. Roligt och spännande för er som är på första försöket nu. Jag kommer igår hur spännande och nervöst det va att äntligen ta steget och aktivt försöka bli gravid. Hoppas såklart på många plus i maj :)

    Amandannn - bim 5/5, 20 år (1:a försöket)??

    DrLavernius - bim 7/5, 27 år (1:a försöket)??

    Vickan 31, bim 7/5, 31 år (11:e försöket)

    MAKL, bim 7/5, 27 år (8:e försöket)??

    Elise96 - bim 10/5, 24 år (1:a försöket)

  • Mon 12 Apr 2021 11:04
    #8

    Oj såg det vart massa ? efter vissa i listan så klistrat in den på nytt.

    Amandannn - bim 5/5, 20 år (1:a försöket)

    DrLavernius - bim 7/5, 27 år (1:a försöket)

    Vickan 31, bim 7/5, 31 år (11:e försöket)

    MAKL, bim 7/5, 27 år (8:e försöket)

    Elise96 - bim 10/5, 24 år (1:a försöket)

  • Tue 13 Apr 2021 15:03
    #15
    Amandannn skrev 2021-04-13 06:08:00 följande:

    Vilket skede är ni andra i just nu? Väntar på att mensen ska ta slut eller väntar ni på äl? Och hur har ni tänkt göra denna månad, äl-tester eller inte? Eller tempar ni? ????


    Väntar också på att mensen ska ta slut. Tempar men blir även äl test och fertilitets glidmedel om inte det fertila sekretet kommer som förra månaden. Har aldrig haft det i hela mitt liv innan, så förra cykeln va första gången för mig. Tänkte innan att glidmedlet kunde hjälpa då sekretet inte fanns men hoppas på att detta försöket blir samma som sist att sekretet kommer igång av sig självt så glidmedlet inte behövs.

    Dock så blir detta försöket lite osäkert då vi ska hälsa på min familj då den beräknade äl kommer vara. Men får försöka göra det bästa av situationen antar jag, för att ta en paus den här cykeln vill varken jag eller min man :)
  • Tue 13 Apr 2021 19:05
    #22
    +1

    Jag har testat kl 10, 14 och 16. De vanligaste tiderna jag får till det. Men tror det rekommenderas mellan 10-20 för att det ska visas rätt. Dock så kan höjningen på äl test ske på bara några timmar när äl är på g så man kan missa det om man tar ett test om dagen. Dock så är det kanske inte jätte vanligt men det har hänt mig någon gång. En annan rekommendation är att ta testen samma tid på dygnet under den tiden man testar. Så varje 24:e timme med andra ord.

  • Tue 13 Apr 2021 20:54
    #24
    Amandannn skrev 2021-04-13 20:35:07 följande:

    Ja precis, det har jag läst också, men med tanke på att min jobbtider varierar en del är det mest optimalt för mig mellan 17-18 och slipper inte att testa däremellan, tyvärr.

    Får helt enkelt hoppas att jag inte missar det! :)


    Ja men det är ju som sagt det som passar dig så det är ju inget fel att testa då :) sen vet man kanske på ett ungefär när man har äl och då är det bara att ligga på så har man säkert inte missat att pricka in äl iaf!
  • Thu 15 Apr 2021 09:12
    #36
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-15 08:14:44 följande:

    Ansluter mig lite halvt till den här tråden. Vi ska inte börja aktivt försöka förrän i höst, men vi skyddar oss inte under fertila perioder längre. Jag har ingen riktig koll på ÄL eller om jag ens har ÄL, mer än när den ungefär borde vara utifrån min menscykel. Jag hoppas att det är okej? 

    Om ett tag har jag tänkt börja med NC eller liknande, eftersom det har fungerat bra för mina vänner när de försökt bli gravida. 


    Spännande. Måste klia i fingrarna att få börja redan nu när ni ändå bestämt er för att aktiv försöka relativt snart :) jag tror du är mer än välkommen att hänga med oss!

    NC är ju bra på så sätt man man har större koll på vart man är i cykeln och när äl faktiskt skett. Samt att den säger när man är som mest fertil. Dock kan jag säga att det inte fungerar så bra för alla. Jag använda NC som preventivmedel innan vi försökte (vilket fungerade jätte bra) tänkte sen att det skulle funka lika bra att pricka in sex vid äl när vi väl började försöka bli gravida så att den processen skulle gå fort. Nu så här 7 försök senare utan resultat skulle jag bara säga att den är bra för att hålla koll på cykeln och om/när äl sker men den utför ju inga mirakel direkt. Hoppas självklart för eran skull att det inte kommer ta lång tid innan ett plus kommer :)
  • Thu 15 Apr 2021 10:37
    #39
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-15 10:05:33 följande:

    Tack för dina tankar! Jag hade hoppats slippa krångla med ÄL-tester och sådär, och att NC i alla fall kunde visa temperaturmässigt när ungefär ÄL borde vara (lite mer än min mensapp, som ju bara räknar utifrån när jag har mens och hur lång min mens är), men jag får kanske tänka om där då. Det kliar absolut lite i fingrarna. Vi är 30+ båda två också, men vi har bara varit tillsammans i 2 år, så det har inte varit läge förrän nu. Förhoppningsvis går det bra ändå! :) Det skulle på ett sätt vara skönt med ett plus innan vi börjar försöka på riktigt, för jag tror att min sambo skulle bli stressad av den "pressen" det blir på något sätt. Jag själv också, säkert. :) 


    Det är såklart inte så att jag menar det är bortkastat att tempa med NC. Det är ju som du säger lättare att hålla koll på när äl kan ske. Den är ju väldigt bra på att räkna ut förmodad äl när man tempat några cykler så jag tycker absolut att den är bra om man vill slippa testa så kör på det du om du känner för det.

    Förstår precis vad du menar med pressen när det väl gäller. Min man tycker väl inte det är någon press runt äl utan han tycker bara det är kul. Men det här med att närma sig bim och att mensen alltid dykt upp väldigt ovälkommet är det som stressar honom mest. Så fort jag säger det minsta som kan tyda på pms symptom så säger han jag inte får säga så. Och så frågar han alltid när bim är så att han har koll på min cykel också. Det kan ju jag också bli lite stressad av att jag inte får nämna att jag tror mensen kommer för att han blir så ledsen då. Men det är våran gemensamma dröm så oavsett pressen så försöker vi ha en lätt syn på det och komma ihåg att njuta av livet också, för någon gång bara måste drömmen bli till verklighet oavsett hur lång tid det än kommer ta.

    Håller som sagt tummarna för er att det kommer gå fort :)
  • Thu 15 Apr 2021 16:50
    #41
    +1
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-15 14:09:49 följande:

    Så tolkade jag dig inte alls, så det är ingen fara! :) Det är jättebra input. Jag har inte så bra koll på hur NC fungerar, förutom att det varit till bra hjälp för flera av mina vänner. Jag är såklart lite fertilitetsnojig och sådär, som jag tror att många är i den här situationen. Det känns skönt att ha en grupp att prata av sig i!

    Åh, jag förstår att det är en svår situation på många sätt. Du blir ju den som får berätta de tråkiga nyheterna varje gång. :( Tack vad fint! Jag håller tummarna för er också! 


    Så bra :) jag förstår precis hur du känner med att vara nojig över fertiliteten, det är jag också, och precis som du säger så tror jag också det många som gör det som är i den här sitsen. Men det kommer säkert gå jätte bra.

    Det är faktiskt väldigt skönt att få skriva av sig på det här forumet när man behöver lite råd eller stöttning. Speciellt om man inte berättat för någon eller så många i sin omgivning vad man bestämt sig för eller vad man kämpar med, här får man sån förståelse i all sin galenskap :)
  • Sat 24 Apr 2021 17:32
    Anonym (lite halvt) skrev 2021-04-24 16:00:49 följande:

    Idag känner jag mig lite discouraged (förlåt för svengelskan, men jag kom inte på ordet). Min mamma berättade precis att det tagit över ett år att få till både mitt syskon och mig. Hon har en negativt blodgrupp och sa att det kanske kan bero på det. Eller att hon har bakåtlutande livmoder. Jag vet att jag inte har negativ blodgrupp, men hur min livmoder ligger vet jag inte. Jag vet såklart att det inte måste betyda att jag kommer ha svårt att bli gravid bara för att min mamma hade det, men jag blir ändå lite deppad över det här, så jag kände att jag behövde skriva av mig lite i den här tråden. :(


    Förstår att det kan kännas lite jobbigt när ens mamma säger en sån sak för man tror automatiskt att det ska vara precis samma för en själv då. Men så behöver det ju verkligen inte vara. Det är bara att prova och se sen när ni är redo, det kanske går direkt :) För mig har det ändå hjälpt att tänka att många måste kämpa några månader om man säger att medel tiden för att bli gravid ligger på 7 månader. En annan tanke jag tänkt, och får påminna mig själv om, är att varje misslyckat försök är ett försök närmare det som kommer att lyckas. Så vi kommer hela tiden närmare och närmare den dagen vi plussar och får behålla våra små mirakel :)
  • Sun 25 Apr 2021 15:20
    Amandannn skrev 2021-04-25 14:10:56 följande:

    Jag är för tillfället lite oaktiv här men det är för att stilla mig själv eftersom jag går och väntar på bim nu och stressar. Det känns bättre att hålla lite avstånd och bara läsa och följa med er andra just nu. :)


    Det är bra du gör det som du känner du mår bäst av. Väntan från äl fram till bim är inte roligt alls, speciellt inte de första försöken. Jag har också precis börjat min 2 veckor långa väntan på bim men nu mer försöker jag sysselsätta min tankar med annat så går det bra, annars blir jag helt galen dagarna innan bim :)
Svar på tråden BIM MAJ, första barnet