• Silverjenny

    Min far lämnat mor efter 30 år

    Sorgligt att läsa din berättelse... Ni verkar ha haft det tufft allihop i hela familjen. Jag tror som du att det var alla dessa motgångar som fick din pappa att dra. Man kan tycka att han borde ha stannat och kämpat sig igenom det här svåra tillsammans med er mamma, men han tog den enkla vägen och lämnade allt det jobbiga bakom sig för att börja om på nytt. Fegt och svagt, men mänskligt och på ett sätt förståeligt.

    Din pappa har alltså en ny relation nu. Är han lycklig i den? I så fall är det ingen idé att gå och önsketänka att han ska komma tillbaka till er mamma. Om inte deras band är ännu starkare efter 30 år tillsammans...vill din mamma ha tillbaka honom? Eller vill hon bara lära sig hur hon ska leva vidare?

    Hon har i alla fall har dig och din bror som bryr sig om henne och älskar henne. Hon är ju inte ensam. Det är svårt att veta vad hon behöver göra för att hitta mening med livet efter separationen. Behöver hon träffa en ny partner hon med, eller är hon inte alls intresserad av det? En ny hobby som tar mycket tid, husdjur, barnbarn, trädgårdsintresse? Har hon vänner?

Svar på tråden Min far lämnat mor efter 30 år