Inlägg från: Litorina |Visa alla inlägg
  • Litorina

    Har Sverige nordens sämsta allmänläkare?

    Jag undrar mest varför man alltid bara får träffa at-läkare. Det slutar ju ändå alltid med att de ska kolla med en mer erfaren kollega. Och sen blir det fel ändå. Var finns de erfarna läkarna? Vi är trötta på felremitteringar, missar i administrationen, felaktiga diagnoser mm. När jag räknar på det har det blivit något fel majoriteten av gångerna vi varit hos (at)läkare senaste tio åren. Inget allvarligt har hänt mer än att vi har blivit tvugna att ta ledigt från jobb och skola i onödan för att de ska kunna rätta till sina misstag. Men det är väldigt irriterande.

    Nu för andra gången har vi tex fått beskedet att, oj då, specialisten vi remitterade till tyckte visst att hälsocentralen skulle ta provet (vilket var vad vi själva föreslog vid hc-besöket), så ni får komma hit IGEN. Barn och förälder ska återigen ta ledigt och under pågående pandemi åka in till stan. Så tröttsamt!

    Jag har skickats till specialistläkare som det första hon säger när jag med smärtor lyckats ta mig dit är att hon inte får behandla mig för det är helt fel instans och hon förstår inte varför hc skickat mig till henne. Bara att linka hem igen. Och varje besök kostar pengar.

    Jag vill träffa en erfaren läkare någon gång, men det har jag bara fått när vi behövt besöka jourläkarcentralen eller akuten.

  • Litorina

    Att läkarna inte kan diagnosticera rätt direkt tycker jag är en annan sak. De måste prova sig fram. De är människor och inte orakel. Det är allt runt omkring som blir fel som gör mig tokig. När vi skickas till fel ställe, provsvar som kommer till mig lååångt efter att labbet gett besked mm. Och att vi av någon anledning alltid skickas till nybörjarna.

  • Litorina
    farman skrev 2021-04-05 07:29:49 följande:

    Då jag plötligt fick svullet knä så trodde en annan allmänläkare att jag hade blodpropp i benet men det var en infektion i knät vidare det sig sedan Jag kände ju mig så jävla sjuk och det gick bort med en antibiotika kur.Undrar om vi allmänt sett har dåliga allmänläkare eller bara jag som haft otur?


    Som kontrast vet jag en ung person som dog av blodproppar. Det började med ont i knät. Så var istället tacksam för att de försökte rädda ditt liv.
Svar på tråden Har Sverige nordens sämsta allmänläkare?