• Anonym (NEJ)
    Mon 5 Apr 2021 13:05
    741 visningar
    73 svar
    73
    741

    Är FL representativt?

    Absolut inte. Min uppfattning om familjeliv är att, om man inte redan är det, så blir man extremt narcissistisk här. Bara en åsikt är värd något och det är ens egen. Det är så oerhört många här som inte verkar ha någon empati alls. I verkligheten hade de knappast vågat säga som de så övertygande försöker bekräfta här att de minsann gör likadant i verkligheten. Varför har vi då inte samma hårda klimat i verkliga livet? Inte hade jag velat vara vän med en narcissist som bara vill hävda sin rätt hela tiden och bryr sig extremt lite om andra.

    Familjeliv= här ska man hävda sig till varje pris.

    Jag tycker egentligen inte om servern alls. Den är riktigt dålig, hänger sig ofta, klarar inte att skriva tecken utan att de blir frågeteckens, man kan inte trycka gilla knappen från mobilen. Dessutom tror jag att det är väldigt få, men samma som skriver i de flesta trådarna i känsliga rummet. De som hängt här ett tag blir härdade och snart skriver alla på ungefär samma sätt.

  • Anonym (NEJ)
    Mon 5 Apr 2021 15:07
    #8
    Anonym (Kluro) skrev 2021-04-05 14:01:00 följande:

    Ni verkar rörande överens. Jag hoppas själv på samma sak, att det inte är representativt. Men vad är det då för folk som hänger här och varför? Trollen är ju givna, de trollar. Och de som faktiskt söker råd och tankar kring riktiga frågor kring föräldraskap osv. Men resten? De som bara sitter här och ... ja vad gör ni?


    Min gissning är att de flesta använder familjeliv som tidsfördriv. Som sociala media ungefär, men här är man anonym, och det är nog just det som gör klimatet så hårt. Jag ser mobbing på tex fb, men inte alls i den utsträckningen som här.

    Den som söker råd i en tråd är nog de som tror ty de ska kunna få råd här. Ungefär som att be om råd hos en vän fast här kan de vara mer öppen eftersom ingen kan döma den riktiga personen. Tyvärr blir nästan alltid responsen ett hårt klimat och direkt menat till Ts, som ofta blir ledsen och sårad och försvinner från tråden. Kvar står mobben och undrar snopet vart Ts tog vägen. Vilken jäkla sopa som bara försvann (dvs nått sin gräns för vad skit de kan ta)
  • Anonym (NEJ)
    Mon 5 Apr 2021 17:52
    #31
    Tecum skrev 2021-04-05 16:50:05 följande:

    Jag tror tvärtom att FL är ganska representativt när det gäller folks åsikter om olika saker, skillnaden är att de inte uppträder på det sättet irl, där vågar de inte bete sig som här eller föra fram samma åsikter så tydligt. Det gäller i synnerhet kvinnor då de är i majoritet här, det statistiska underlaget vad gäller män är lägre.

    Sen är nog den genomsnittliga utbildningsnivån något lägre här än i samhället i stort. Trots kvinnoöverskott är intresset för kulturfrågor minst sagt måttligt, det vet alla vi som försökt starta trådar om t ex böcker, film eller musik.


    Nu är jag mest i könsliga rummet, och min uppfattning är att ju mer folk kan trycka ner personer desto populärare tråd. Börjar en så sätter resten fart. Första inläggen i en tråd brukar representera resten av innehållet. Människan är flockdjur och vi går gärna med strömmen. Kan vi då få utlopp för inte aggressioner så ser vi detta som en ypperlig chans att vräka ur oss utan ånger. Vi skiter i regel i vad som händer med en Ts när tråden dör ut. Man kanske tänker nån gång igen på den men äsch, de flesta går bara till nästa och vräker ut sig eller ältar i evighet utan tillstymmelse till självinsikt.
  • Anonym (NEJ)
    Tue 6 Apr 2021 06:09
    #41
    Anonym (jaha) skrev 2021-04-05 18:58:48 följande:

    Och förutom flockdjur är mäniskor oxå komplexa varelser som inte alltid är rationella. det är inte alltid folk tål höra kritik eller bli ifrågasatt utan vill bara ha medhåll och förståele och tolkar allt som inte är medhåll som påhopp och aggression och överreagerar på all slags ifrågasättande pga sitt dåliga samvete.

    Det lustiga är att många av dem som känner sig påhoppade och kränkta är många ggr de som själva går på andra minst lika hårt för att genast dra på sig offerkoftan och känna sig kränkta när de får mothugg. Givetvis saknar man all slags självinsikt över det utan tycker sig alltid vara offret trotts att man själv var den som startade pajkastningen.

    Verkligheten är inte så svartvit som du målar upp den, trådar urartar minst lika ofta för att vissa helt enkelt inte klara av ifråsasättande och kritik oavsett hur den läggs fram. Det är inte alltid kritikerna som sätter tonen, precis lika ofta sätts den av trådstartaren själv eller de som håller med trådstartaren.

    Konsersationerna kan gå nåt i still med...

    -A säger jag tycker såhär... eller jag hanterat en viss sitation såhär

    -B säger , men det var väl dum gjort, varför gjorde du inte så här?

    -A säger.. det där var väldigt onödigt och kränkande sagt...

    -B Vadå jag säger bara vad jag tycker om det du sagt/gjort

    -A Jo det är ren personangrepp, du säger att att jag är dum, stick härifrån dill troll du bara sabboterar tråden

    -B Nähe, så man måste hålla med i allt?

    -A Nä, men du är bara kränkande....

    -B Är det kränkande att inte hålla med dig?

    -A Du ser, du vill bara förstöra tråden med ditt tjat, stick!!!! (och får såklart medhåll av andra som håller med personen).

    Osv, osv...


    Jag säger inte att jag tycker du har fel. De allra flesta människor har ingen självinsikt alls. De tror att de har det, men när de ställs motfrågor har de svårt att reflektera om sig själv och kryper därför ihop till ett offer. Gäller alla medlemmar, inte bara de som startat en tråd.

    Däremot är det väldigt farligt att bara köra på och tro att alla är lika tåliga. Säger någon att denne känner sig kränkt och utsatt så är det inte ditt eller mitt jobb att försöka motbevisa den personens känslor. En känsla är aldrig fel! Om du fortsätter kränka personen bara för att denne ska få inpräntat i huvet att dennes känslor är fel, så är det grov psykisk misshandel i min åsikt. Så länge man håller sig till sak och formulerar sig så att inte inläggen blir personligt riktade till en enskild individ så hade vi kunnat ha ett bra eller bättre forum klimat. Att hävda sig och bete sig narcissistiskt har jag svårt att förstå varför man ser som något positivt.
  • Anonym (NEJ)
    Tue 6 Apr 2021 06:19
    #42
    Tecum skrev 2021-04-05 19:05:38 följande:

    Haha, "könsliga rummet", det var en freudiansk felskrivning som är extremt passande för FL

    Men du har rätt, elakhet och drevmentalitet mot TS har blivit allt vanligare. I synnerhet gäller det trådar typ där maken varit otrogen men ångrat sig och TS är benägen att förlåta. Den stackars TS blir både avrättad och idiotförklarad. Och precis som du säger är det ett tillfälle att avreagera sig och vräka ur sig saker man aldrig skulle sagt irl. Att trådarna har många inlägg beror dels på flockmentaliteten men också på att elakheterna väcker motreaktioner från vettiga medlemmar och det blir debatt (läs pajkastning)


    Haha ja jag såg felstavningen precis efter att jag tryckt skicka :)

    Ja, du förstod vilken typ av tråd jag syftade på. De som uppenbart är skrivna av en människa i nöd och behov av stöd och vägledning (brukar vara ganska tydliga för mig om det är seriös tråd eller bara tidsfördriv) , inte att någon annan ska projicera sina värderingar på någon annan och sedan smutskasta dennes känslor.

    Jag lyssnar mycket på rättegpngspoddar, och det är ganska intressant att se likheten med hur en åklagare ställer frågor till den anklagade på ungefär samma sätt som här. De förstår mycket väl att man exempelvis kan googla saker (typ människans anatomi, gift osv) utan att det egentligen betyder något just för att det är en anklagad så låtsas åklagaren inte förstå och spelar så dum så att den anklagade tappar fattningen och blir frustrerad. Väldigt smart drag av åklagaren att visa upp för domaren och rättssalen. Lite samma känner jag att det är här. Många spelar så dumma och ställer frågor enbart för att provocera. De ser sig inte ens som troll utan kör på för att de tror att deras sanning är den ända riktiga. Och precis som du skriver så blir det två sidor som fajtas och kastar paj tills tråden dör
  • Anonym (NEJ)
    Thu 8 Apr 2021 09:21
    #69
    Anonym (Lärare historia) skrev 2021-04-07 23:49:35 följande:

    Som svart till TS...

    Nej jag tror inte folket som syns här är representativt för Sveriges befolkning, jag hoppas inte det åtminstone... Blir ofta orolig när jag läser i trådar här. Sällan ser man vuxna som kan föra en normal konversation. Oftast saknas en empatisk förmåga. Jag tror en del av oss är normala vuxna som mest hänger här för att man planerar eller väntar barn. Eller att man är förälder. Men sen finns det nog en stor del som mest är här för att tycka och socialisera sig på sitt eget problematiska sätt.


    Jag minns allra första gången jag skrev här. Jag minns inte vad jag skrev om, bara känslan efteråt. Det var en fruktansvärd ångest som kom bubblande inifrån, och ju fler svar jag fick desto mer ångest som sedan gick över till panikattack. Jag mådde riktigt dåligt och trodde ett tag på att det faktiskt var riktigt mycket fel på mig. När jag försökte förklara att jag blev sårad så fick jag mer kritik.

    Jag bestämde mig för att aldrig mer komma hit igen, men varje gång jag googlade något inom kärnämnena här, så kom det förslag på trådar så jag fortsatte läsa vad andra skrivit. Och då förstod jag hur hårt klimatet var här, det var inte bara mig det var fel på, det gäller ju liksom alla här. Tycker man inte exakt lika så får man kritik till man tycker likadant eller flyr tråden.

    Jag har lärt mig den hårda vägen, men jag önskar ingen skör människa samma behandling. Jag försöker skriva respektfullt även om åsikterna går isär.
Svar på tråden Är FL representativt?