Inlägg från: Drottningen1970 |Visa alla inlägg
  • Drottningen1970

    Bonuspappa ansvar

    Han har noll ansvar för att ge dig avlastning eller ta nåt ansvar för dina barn. Hans enda skyldighet är att vara en schysst och snäll vuxen när han är i ditt hem.

    Vad det gäller ert förhållande däremot så behöver ju även han ta ansvar för att relationen fungerar och att bådas behov tillgodoses i relationen. Inte använda ditt hem som nån slags mysig hotellvistelse där han ibland dimper ned när han inte har annat för sig för att få lite sex och en god middag. Men det har ju inget med barnen att göra...

  • Drottningen1970

    Bonuspappa benämner du honom som. Har han på någotvis indikerat att han vill ha den rollen/titeln?

    Bonuspappa är inget man blir med automatik för att man dejtar någon med barn. Det är mer ett aktivt val man gör när man väljet att dela hushåll och liv med en partner som har barn.

  • Drottningen1970
    Maxinesmamma skrev 2021-04-05 18:39:07 följande:

    Bonuspapp, extra vuxen ja jag vet inte vad man ska kalla det nu valde jag bara att kalla han det. Men hur som så har han valt att träffa mina barn och jag tycker där och då att han går in lite i en roll att vara en extra vuxen för mina barn. Annars hade han kunnat säga att vi kan vara tillsammans men att han inte vill träffa mina barn.


    Att han väljer att träffa dina barn är verkligen inte detsamma som att han därmed väljer att gå in som extravuxen. Det tycker jag är att dra väldigt hastiga antaganden. Jag tänker att du inte kan förvänta dig att han tar mer ansvar för dina barn än vilken väninna som helst som känner dig och dina barn.
Svar på tråden Bonuspappa ansvar