• Aliona

    Är jag för gammal för att bli mamma???

    Först och främst - grattis!

    Jo, 50 år är så klart att betrakta gammalt i just det här sammanhanget och mycket kan som du själv säger gå fel. Men om vi nu utgår ifrån att allt går bra så tycker jag inte att du ska fundera på din ålder. Det går inte på något sätt att veta något om framtiden. En som skaffar barn sent kan behålla hälsan och leva länge. Någon som skaffar barn som ung kan tyvärr bli sjuk eller förolyckas. Fundera inte på det! Känns det bra och som något du vill så kör på! 50 är trots allt inte så värst ovanligt när det kommer till pappor.

  • Aliona
    Anonym (Splittrad) skrev 2021-04-05 21:14:26 följande:

    Fast ska jag det? För min egen del bryr jag mig ju inte, men är det rätt mot barnet? När man själv var barn spelade det ju stor roll hur gamla ens föräldrar var, men jag vet inte om det fortfarande är så.


    Det finns inga perfekta föräldrar. Antingen är de för gamla eller för unga, har skaffat bara ett barn eller för många syskon, för fattiga och dåliga jobb eller för karriärorienterade. Sen finns det föräldrar som är sjuka eller handikappade, utlänningar, homosexuella, ensamstående - ja, du fattar, vill man hitta något fel så gör man det. Till det kommer att barn alltid skäms över sina föräldrar och att ungar blir retade för allt möjligt. Min poäng är - om du vill ha barnet, tror att du kommer att älska det och ha förmåga att uppfostra det så ska du inte fundera på vad barnet eller andra föräldrar eventuellt kommer arr tänka en dag.
  • Aliona
    Anonym (Splittrad) skrev 2021-04-11 16:47:10 följande:

    Allt är bra än så länge! Jag har som mensvärk, men har fattat det som att det är ett vanligt symtom iaf i början av graviditeten?


    Ja det är ett väldigt typiskt graviditetssymptom i början.

    Har du börjat ta folsyra än? Annars är det något du kan börja med. Helst ska man börja några månader innan, men så funkar det ju inte vid oplanerade graviditeter!
  • Aliona
    Anonym (52) skrev 2021-04-15 12:58:27 följande:

    Jag beklagar verkligen ts!! Även om detta var oplanerat och du visste att missfallsrisken var hög förstår jag att du sörjer. Gör du det. Tillåt dig alla känslor och ta hand om dig! 


    Vad har hänt? Det senaste jag kan se är #212 där hon säger att allt går bra. Jag håller ju tummarna för ts!
  • Aliona
    Anonym (Qwertyss) skrev 2021-04-15 14:42:36 följande:

    Se tilläggskommentar i originalinlägget


    Tack. Åh så tråkigt!
Svar på tråden Är jag för gammal för att bli mamma???