• Anonym (Y)

    Värt att sluta med sertralin inför graviditet

    Absolut ingen fara att äta serttalin under graviditet och amning. Sertralin är en mkt mild medicin så ät du på. Ingen som helst fara.

    De t om rekommenderar att man ska ta äta det under grav/amning om man mår dåligt.

  • Anonym (Y)
    Anonym (T) skrev 2021-04-06 13:31:21 följande:

    Hur kan du skriva så utan att kolla upp fakta först?

    Från FASS:

    ?Användning av sertralin under graviditet har rapporterats ge symtom som överensstämmer med utsättningsreaktioner hos några nyfödda barn vars mödrar behandlats med sertralin. Detta fenomen har också observerats med andra SSRI-antidepressiva. Sertralin rekommenderas inte under graviditet, såvida inte kvinnans kliniska tillstånd är sådant att nyttan av behandlingen förväntas överväga den potentiella risken.

    Nyfödda barn ska observeras om modern fortsatt behandlingen med sertralin in i senare stadier av graviditeten, särskilt under tredje trimestern. Följande symtom kan uppträda hos det nyfödda barnet om modern använt sertralin under senare stadier av graviditeten: andnöd, cyanos, apné, kramper, instabil kroppstemperatur, matningssvårigheter, kräkningar, hypoglykemi, hypertoni, hypotoni, hyperreflexi, tremor, skakningar, irritabilitet, letargi, konstant skrikande, somnolens och sömnsvårigheter. Dessa symtom kan bero på antingen serotonerga effekter eller utsättningssymtom. I de flesta fall börjar komplikationerna omedelbart eller strax efter förlossningen (<24 timmar).?

    www.fass.se/m/produkt/20060510000048/health/tabproduct

    Jag håller med ovanstående om att det här är en diskussion som du redan nu ska ta med läkare och psykiatriker TS.

    Då kan ni också se över om det finns andra sätt att förbättra ditt mående utan mediciner. Jag har själv haft två svårare depressioner och tagit antidepressiva så jag är väl medveten om att det inte är enkelt men medicin är inte den enda behandlingsmetoden. Du kanske redan har provat allt annat men man gör fortlöpande framsteg inom forskning och behandling.

    Det gäller dock att du hittar en riktigt bra psykiatriker. Allmänläkarna på vårdcentralen har sällan tillräckliga kunskaper om antidepressivas funktioner och konsekvenser.


    Vad snackar DU om?

    Jag har legat inlagd på psyk och har erfarenhet av den medicinen vid psykisk ohälsa och graviditet. Så jag vet precis vad jag talar om. Jisses! Sertralin är en av de mildaste psyk-medicinerna man kan äta! Och det är såå mkt värre att inte gå på medicin och må dåligt - DET om nåt är skadligt för barnet!

    Snälla, är sertralinet...no big deal alls.
  • Anonym (Y)
    Anonym (Går bra) skrev 2021-04-06 13:55:19 följande:

    Nej psykisk ohälsa är inte bra för barnet men man måste som mamma göra ett val om att försöka bli bättre på ett annat sett än att eventuellt ta livet av sitt barn antidepressiva ökar risken för att barnet dör det är därför det körs till neo och man ska inte ta så lätt på medeciner som du gör och gå runt och säga att det är ofarligt när de finns risker... hälsningar någon som också vet pga erfarenhet :) jag som mamma blev frisk för mitt barn i magens skull, har varit deprimerad i större delen av livet men att skada mitt barn var otänkbart för mig därför slutade jag med medeciner


    Jisses (!)

    Tänker inte ens fortsätta diskutera med dig då vi ligger på helt olika plan kunskapsmässigt.
Svar på tråden Värt att sluta med sertralin inför graviditet