Inlägg från: Anonym (hmmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (hmmm)

    Slöjförbud för alla under 18år

    Det känna inte som om vi kommit långt när det gäller kvinnors frihet. Fortfarande är det oftas andra som bestämmer hur en kvinna/flicka gör med sin kropp - nu har vi bara gått från att förbjuda kvinnor att visa för mycket hud till att tvinga dem att visa mer.
    Jag vill kräkas när jag läser s
    ådana här inlägg ... när folk jublar över hur kvinnors kropper blir kontrollerad och tom låtsas att det försvara deras frihet. Det är helt sjukt!

  • Anonym (hmmm)
    AnnaSturesson skrev 2021-04-06 11:20:07 följande:
    Problemet är nog att få unga tjejer väljer att ha slöja utan det är föräldrar och släktingar som pressar dem. Har man en 18-års gräns så är tjejen myndig och har lite mer att säga till om.

    Är nog inte lätt för en 13-åring när släktingar säger att hon är fin i slöja och det är jättebra.

    Det går säkert att ha mössa eller keps på sig men inte religösa plagg.

    Och hur hjälper man flickor genom att förbjuda slöjor? Det är ju inte slöjan som är problemet i sådana fall, det är att flickor blir förtryckta av familjen. Hur dum måsta folk vara som tror att man lösa problemet med förtryckning genom att förbjuda någonting som ibland (definitivt inte alltid!) är ett tecken på det? Tror ni att föräldrar som kontrollera flickans liv plötsligt säger "Oh, min dotter får inte bär slöja i skolan, då ska jag nog behandla henne som en männsika med fri vilja framöver!"?
    Kanske ska man lösa problemet med v
    åld i hemmet genom att förbjuda kvinnor att visa blåtira?


    Flash Gordon skrev 2021-04-06 11:30:37 följande:
    Det är ingen som förbjuder kvinnor. Förslaget handlar om barn
    Som tonåring är en flicka lika mycket kvinna som barn. Att mammorna med slöja inte får följa med på skolutflyckter handlar inte heller om barn och burkiniförbjudet i simhallen gäller nog alla.

  • Anonym (hmmm)
    AnnaSturesson skrev 2021-04-07 19:36:44 följande:
    Hemskolning är väl det sämsta man kan tänka sig. Barn behöver träffa andra barn som har andra värderingar och livsåskådning.

    Här är ett exempel på en familj där barnen ber 30-tal böner varje dag, koshermat och ingen undervisning tillsammans med det motsatta könet får förekomma.

    Skulle säga att detta är barn som verkligen behöver gå i vanlig skola.

    www.gp.se/nyheter/göteborg/nej-till-hemundervisning-för-judisk-ortodoxa-barn-1.557811
    Det finns många länder där hemskolning är tillåtet och miljoner människor som blev hemskolad och inte blev asocialer idioter. Att ta fram ett extremt exempel som du gör som argument mot hemskolning är som att använda ett exempel på självmord av ett barn som blev mobbad i skolan som argument att skolor borde förbjudas.
  • Anonym (hmmm)
    Flash Gordon skrev 2021-04-07 23:35:44 följande:
    Laïcité relies on the division between private life, where adherents believe religion belongs, and the public sphere, in which each individual should appear as a simple citizen who is equal to all other citizens, devoid of ethnic, religious, or other particularities. 

    Om man tar det som argumentation för förbjudet att visa sin religion på vissa ställen, måste det även gäller dem andra omnämnda två saker - ethnicitet och "other particularities". Hur ska detta går? Då borde det inte finnas någon slöjförbjud utan ett tvång till burka för alla (kvinnlig och manlig), så att man inte kan se deras etnicitet eller andra "particularities".


    Eller så kanske menas med detta citat inte att man inte får visa vad man tror på, utan att man inte få diskriminera någon pga av religionen, etniciteten och andra particularities. Vad tror du är rimligare?

  • Anonym (hmmm)
    Flash Gordon skrev 2021-04-08 08:28:11 följande:

    Nä, det betyder att man, i princip, inte får uttrycka sin religion i offentliga sammanhang.

    Du går inte alls in på mina påpekande att det du citerade inte handlade bara om religion. Om du nu påstår att det betyder att man inte får uttrycka sin religion i offentliga sammanhang, vänligen förklarar för mig vad som menas med att man inte får uttrycka sin etnicitet och andra particularities i offentliga sammanhang.


    Och vad exakt är ett "offentligt sammanhang"?

  • Anonym (hmmm)
    Maya84 skrev 2021-04-10 02:45:35 följande:
    En lag som hindrar att man separerar kön, och vill se en kvinna i samma sorts kläder som en man (som visar håret utan bli antastad av pilska kvinnor) är ingen bra ide, enligt dig då?

    Nej, det ingen bra idé att införa lagar som bestämmer vad kvinnor får eller inte får bära, så att dem har samma kläder som män. Kanske borde man även förbjuda kjol och smink och hårspänne, för män brukar inte ha det? Det verkar ju så att du tror att männen är standard och om kvinnor inte klär sig likadana är det fel och det måste förbjudas.


    Eller varför inte tvingar män att klä sig som kvinnor? Vi kan börjar med att tvinga dem att täcka brösten i offentligheten och förbjuda slips och skägg.

Svar på tråden Slöjförbud för alla under 18år