• Tue 6 Apr 2021 20:11
    6116 visningar
    156 svar
    +1
    156
    6116

    Feminister som är tillsammans/gifter sig med vita män

    Därför att biologi, attraktion och känslor slår slagord  och grupptillhörighet alla dar i veckan. Snacka skit i stora högstämda ord går alltid, likaså att vilja vara en i gänget och utmärka sig där. Men de flesta heterosexuella vill ha en egen partner av motsatt kön, det går före.
    Sak samma med män som pratar skit om kvinnor, eller incels, de vill inget hellre än att ha en egen kvinna.

    Men många av de mest högljudda feministerna är lebbor och de är duktiga på att ta plats och dominera. Debatten blir därefter. 

  • Tue 6 Apr 2021 21:13
    #8
    Mimosa86 skrev 2021-04-06 21:02:27 följande:
    Varför skulle jag inte vilja vara gift med en man bara för att jag anser att han ska ha samma rättigheter och skyldigheter som jag här i världen?

    Märkligt resonemang.

    Du behöver läsa på om feminism. Det är ganska enkelt. Ett googleklick bort.

    Sen finns det radikalfeministen där vissa avskyr män. Och de har med all säkerhet valt bort män ur sina liv. Men du kan vara lugn, deras mansförakt utgör ingen fysisk fara för dig. Du kan sova gott om natten. Du kan fortfarande röra sig ute oavsett hur mörkt det är. Du behöver inte ringa dina föräldrar eller en vän när du är på väg hem. Ingen nyckelknippa i handen. För ingen argsint feminist kommer skrämma eller våldföra sig på dig.
    Nja, psykiskt sjuka människor finns av bägge kön. Som hon som försökte mörda Andy Warhol.
  • Wed 7 Apr 2021 17:26
    #19
    +1
    Wench85 skrev 2021-04-07 10:28:14 följande:
    Min erfarenhet är att feminister i större utsträckning än personer som inte är feminister också ser och uppmärksammar andra typer av förtryck. Därmed är det inte så förvånande att personer som arbetar för en jämlik värld också uppmärksammar rasism och nazism, som du exemplifierar med, och för all del även förtryck utifrån exempelvis sexuell läggning, funktionsvariation, trosuppfattning osv.

    Jag har inte upplevt att några feminister jag känner känner eller uttrycker hat mot vita män. Vilka feministiska rörelser rör du dig i där det har en stor del?

    Själv är jag självklart feminist, och min vita make är lika självklart feminist. Båda kan vi diskutera och arbeta för att det strukturella förtrycket mot personer som inte är män, och inte är vita ska upphöra. 
    Vänsterfeminister (som är den mest högljudda gruppen) har en föga ärofull historia när det gäller hedersvåld och kvinnlig omskärelse. De blundade länge för den typen av förtryck då de fick för sig att det var rasistiskt att ta upp de problemen. De svek helt enkelt sina medsystrar, av ideologiska skäl.
    Nu har de bättrat sig men det känns som en omvändelse under galgen. De är inte bekväma med att tala om förtryck som inte utförs av vita medelålders män...
  • Sat 10 Apr 2021 13:12
    Flash Gordon skrev 2021-04-09 14:14:01 följande:
    Av nyfkenhet: hur hanterar du (och ni) det faktum är du, enligt denna ideologi, i mångt och mycket själv är skyldig till dessa påstådda "missförhållanden"?

    Jag har själv sett vita män som absolut "erkänner sina synder" och erkänner att de är en del av "patriarkatet" och bla bla bla ... allt det där ...

    ... men som sedan ändå lägger in en snus under läppen och automatiskt går mot bilens förarsäte.
    Här talas ofta om hur förskräckliga feminister är och att de hatar män. Men vad ska vi säga om dessa män som kallar sig feminister, går med tagelskjorta på och krälar i stoftet inför varje kvinna som ens andas om patriarkatet? De som ber om ursäkt för sin existens och tar på sig skulden för tidigare generationers misstag? En del kanske gör det för att få ligga men det finns de som faktiskt tror på det de gör. I synnerhet yngre "kulturmän" i storstäderna verkar vara överrepresenterade i gruppen. Jag läser gärna relationsromaner och nästa alla manliga författare är skoningslösa mot sina manliga karaktärer, de är antingen patetiska eller svin, eller både-och. Medan kvinnorna är vackra och starka, dock inte goda.
    Min generations kulturmän, som Horace Engdahl och "Jon Kladd", var fel ute på sitt sätt, men de yngre verkar ha helt gått vilse bland dagens genuskorrekta dimridåer...
Svar på tråden Feminister som är tillsammans/gifter sig med vita män