Inlägg från: Anonym (Förvirrad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kaffedraken)

    Omskärelse barn, var och hur?

    Någon här som kanske har erfarenhet av omskärelse på pojkbarn (inte av medicinska skäl) och vet lite hur det fungerar? Känns som en djungel.

    Barnet är ofött men vet inte om det är lång väntetid om man söker privat och att man kanske ska stå i kö ett par månader innan födseln, eller ska man göra det via ett vanligt sjukhus? Görs det då ens om det inte är medicinskt? Vill gärna veta innan så jag slipper stressa.

    Uppskattar svar från personer som vet och vill inte ha åsikter tack. Och om någon kan rekommendera ett annat ställe där jag kanske kan få bättre svar (om jag inte får det här) så tar jag tacksamt emot tips.

  • Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Stockholm) skrev 2021-04-07 05:17:26 följande:

    Det beror på vart du bor, i Stockholm rekommenderar jag Läkarhuset Odenplan all dagar i veckan. Ansvariga är barnkirurg/kirurger med lång erfarenhet,jag var där för 8 respektive 1 år sedan och alltid lika proffsigt.Man märker knappt att det är klart och väntar på att han ska börja. Ring första dagen efter födseln så får du tid inom ett par veckor beroende på när du föder. De har fullt upp så vi fick tid 3 veckor senare under våren och längre på hösten.Superfint resultat och de har avtal med landstinget. Mina söner grät knappt något, de lägger en liten bedövning och 2 Alvedon, de gråter lite av sprutan men inte mer än när de tar PKU provet. Lycka till!


    Tack! Stockholm är dock för långt bort, vi bor lite utanför Göteborg så hade tänkt mig Göteborg. Men tackar för tips iallafall!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Det hjälper inte ett dugg att be mig vänta eller inte göra det alls, manlig omskärelse är inte olagligt och sker regelbundet i Sverige. Skillnaden är att jag ber om råd på hur det funkar eftersom jag inte gjort detta tidigare. Alla i vår närmsta omgivning med pojkar har gjort det utomlands när de åkt, vissa barn t.o.m runt 2-3 år. Det vill jag personligen inte utan max 2 veckor efter födseln för att få det gjort snabbt.

    Så sluta fylla tråden med onödiga inlägg för återigen är det fullt lagligt idag.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Glinda från Oz skrev 2021-04-07 08:46:51 följande:

    Det finns mycket som är lagligt men inte vettigt. Barnäktenskap, barnaga och våldtäkt inom äktenskapet har också varit lagligt. Det du vill göra är misshandel, en typ av misshandel som fortfarande är laglig men ändå misshandel. Att slå barnet vid ett tillfälle ger mindre men. 


    I mina ögon är det inte barnmisshandel och eftersom det dessutom är lagligt så spelar det ingen roll. För någon annan som tycker att det är barnmisshandel så ska man givetvis inte göra det även om det är lagligt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Men allvarligt..) skrev 2021-04-07 09:37:19 följande:

    Frågan är inte vad du tycker, frågan är vad som är barnets bästa och det finns det lagar och konventioner för.


    Precis, frågan är inte vad du tycker heller med tanke på att det är fullt lagligt idag i Sverige.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Men allvarligt..) skrev 2021-04-07 09:46:18 följande:

    Har man inte mer vett mellan öronen så man inte kan räkna ut att det inte är ok så kanske man ska ta sig en funderare på hur lämplig man är som förälder. Det står ju faktiskt inte att man inte får skära av örsnibbbarna på barn heller, och inte peta ut ögon....på dig heller....

    Skärp dig och skaffa dig en vettig sysselsättning!


    Hade du petat ut mina ögon eller skurit i ett barns öra så hade du 100% åkt dit för misshandel. Inte alls samma sak med omskärelse.

    Jag vet redan att jag är en fantastisk mamma så någon kommentar från en okänd människa kommer knappast ändra det. Synd dock att känna så stort behov av att förstöra en tråd när jag inte bett om åsikter. Hade jag velat diskutera omskärelse så hade jag skapat en diskussionstråd.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Men allvarligt..) skrev 2021-04-07 10:01:02 följande:

    Så du tror att det spelar någon roll var man sätter kniven? Jag hoppas verkligen för dina barns skull att du är den bästa mamman. Men fortfarande, i den frågan så utgår du inte från barnens bästa och där tycker vi annorlunda.


    Jag tror ingenting, jag skriver vad som gäller i Sverige. Alla vet att det är lagligt att omskära en pojke, däremot inte lagligt att skära av örat. Eller menar du på allvar att detta inte stämmer? Jag frågar inte vad DU tycker, utan om du verkligen tror att det juridiskt idag är helt okej att skära av öronen på ett barn bara för att omskärelse är okej?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (K) skrev 2021-04-07 10:14:15 följande:

    Det är fult lagligt i Sverige att anse att du är en usel mamma.

    Så varför klagar du?


    Absolut, du får tycka att jag är en usel mamma utan att jag ska böla om att det är diskriminering och olagligt. På samma sätt får du kritisera omskärelse (även om jag inte bett om det) utan att böla om att det är barnmisshandel, vilket det juridiskt idag inte är. Inte heller i mina ögon. Så varför ska jag utgå från din syn när både min syn OCH lagen talar för omskärelse?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (B) skrev 2021-04-07 10:21:56 följande:

    Hade du skurit i din dotter om du bott i Eritrea? Eftersom du helt verkar sakna eget tänk så hade du väl gjort det. För det är ju lagligt där..


    Jag saknar knappast eget tänk, jag TYCKER att det är rätt att omskära pojkar. Att det är LAGLIGT innebär att jag har möjligheten att göra det.

    Hade jag bott i ett land där kvinnlig könsstympning är lagligt så hade jag inte gjort det eftersom JAG inte tycker att det är rätt. Man måste inte göra allt som är lagligt, men det man VILL göra får man göra sålänge det är lagligt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Nja) skrev 2021-04-07 10:31:40 följande:

    Lagen talar väl ändå inte FÖR omskärelse. Det må kanske inte finnas ett uttryckt förbud emot omskärelse utan medicinskt behov, men det finns väl ingen svensk juridisk lag där det uttryckligen finns listat att det är okej heller?


    Allt som inte är olagligt är därmed okej rent juridiskt.
Svar på tråden Omskärelse barn, var och hur?