• Wed 7 Apr 2021 20:14
    3414 visningar
    16 svar
    16
    3414

    Bo kvar i Lgh eller flytta till hus?

    Jag avskyr att bo i hus, ärligt talat. Det visste jag redan när jag gick med på att sälja lägenheten och köpa huset. Men jag tänkte att nu har vi barn, så vi behöver säkert ha en trädgård också!

    Resultat - barnen leker aldrig på tomten, så det blir ändå att vi ger oss iväg till div. lekparker. Som när vi bodde i lägenhet... Den stora fördelen är ju att man inte behöver oroa sig för att barnen skulle störa grannar, men jag har faktiskt himla lugna barn, så det har som inte en SÅ bärande fördel i vårt fall.

    Nackdelarna däremot. Herre gud. Trädgården ska tas omhand, och jag tycker det är fruktansvärt tråkigt. Uppfarten ska skottas på vintern. Garaget, som maken skulle mecka i, används två gånger per år - när han byter däck. Det är också alltid någonting med hus... I en BR har du insidan som ansvar, med huset tillkommer ALLT - tak, ventilation, fasad, fönster, blaha blaha. Nu har vi hursomhelst sålt huset! Vi ska flytta till en enorm sekelskifteslägenhet med en hyfsat stor uteplats. Känns absolut lagom för oss! Om några år kanske vi tänker om, men med fyra småbarn har vi verkligen noll och ingen ork eller lust att ha hand om hus och tomt.

    Det absolut ENDA jag är ledsen över med flytten, är att dottern på 4 år flyttar ifrån sin bästis.

  • Thu 8 Apr 2021 08:24
    #7
    Nmg skrev 2021-04-08 07:16:18 följande:

    Åhh min dröm är

    Också en sekelskifteslögenhet men finns inga sånna där vi bor, så nu funderar vi på att rusta vår br lgh till lite mer sekelskiftestil

    Ja tack för att du berättar en del av verkligenheten, man ser aldrig de delarna när man tittar på instagram

    Och pinterest där man bara ser bilder på fina bord som är dukade med vackert porslin under ett päronträd med glada barn som springer och plockar blommor i trädgården. Hahaha det finns säkert de som har det så härligt också men jag är

    Ändå tillräckligt gammal och har flyttat så många ggr senaste åren så man vet ju hur man är som person. Troligtvis skulle jag tycka det vore superkul att inreda inomhus men måla hus, hålla på med trädgård som jag har noll intresse av är inget som lockar. Dock att kunna sitta i en trädgård är ju trevligt haha.

    Vi

    Tänkte hyra stuga i sommar och se om det passar oss, kanske fortsätter vi hyra eller köpa oss en egen stuga nån gång.

    Vi har också bara 1 (små)barn och en tonåring vilket stressar mig ibland att alltid försöka ordna så gab har kompisar att leka med. Tänker ibland att det hade varit lättare om man haft 2 barn i samma ålder som leker med varann men har ingen aning om hur det egentligen skulle vara heller då jag haft så stor ålderskillnad mellan barnen och vet inte hur det ens är.


    Verkligen... Det där jäkla päronträdet fäller ju päron in i förbannelse också. Jag är inte särskilt "husmoderlig" heller så att det blir massa kompotter, pajer o.s.v. med all jäkla frukt Nej fy fasiken. Tid jag hellre hade lagt på lek och bus med barnen, som istället blir trädgårdsarbete. Mina barn har förstås lekkompis i varann - så det är väl skillnaden här. Finns ingen kompis att leka med, leker de med varann. Dit vi flyttar finns en ENORM lekpark precis i närheten också (vi pratar ca 40 meter från byggnaden vi kommer bo i), som det jämt är fullproppat med barn i, så jag tänker att det är en plats man kan träffas med andra och barnen kan leka.

    Kan också tänka mig att en stuga skulle kunna vara trevligt!
Svar på tråden Bo kvar i Lgh eller flytta till hus?