• Thu 8 Apr 2021 08:34
    3417 visningar
    16 svar
    +1
    16
    3417

    Bo kvar i Lgh eller flytta till hus?

    Jag tycker du tänker fel.
    För det första lär corona-pandemin hålla på några år till och den kommer att återkomma. (Läs om tex spanska sjukan och det mönstret).

    Men förutom det, hur lång tid i era liv är dessa år? Just nu kan man inte resa. Just nu kan man inte umgås ohämmat. Vem vet hur det ser ut om 1 år eller 4?

    Jag tycker inte ni ska planera era liv efter en pandemi som är högst tillfällig utan ni ska planera era liv efter det sätt ni mår bäst på idag, i morgon, om 2 år om 15 och alla år däremellan.

    Hus kan verka vara charmigt, och det är det. Om man tycker om att jobba fysiskt på sin fritid.
    För det är alltid något som måste fixas och ordnas. Om det inte är reparationer så är det rabatter som måste fixas. För det finns en stor skillnad mellan lägenhet och hus, det finns ett rätt rejält socialt tryck som husägare - du kan inte låta tomten vara hur skruttig som helst.
    Så fundera istället i de banorna. Gillar ni att gräva, plantera, snickra, fixa och dona?

    Jag tycker att det är fantastiskt underbart att gräva rabatter, skyffla singel, köra kompostkvarnen tills grannarna blir tokiga. Jag porrsurfar frökataloger på vintern och ritar planskisser över trädgården. Det är ett sätt att leva som ger ganska lite tid till övriga intressen.
    Sen såklart måste man inte gå all in, det funkar med robotgräsklippare och noll rabatter också. Men varför liksom? Det kräver fortfarande en hel del arbetsinsatser och det slipper man med lägenhet.

Svar på tråden Bo kvar i Lgh eller flytta till hus?