Inlägg från: nnnnnnnn |Visa alla inlägg
  • nnnnnnnn

    Hur lång tid ska barnen vara på förskola.

    Dina barn har rätt till 15h/vecka även om pappan är hemma. Sen kanske han vill ha dem hemma mer och passa på att lära känna dem extra väl, göra saker som inte förskolan hinner med tex läsa för varje barn individuellt och låta dem välja böcker osv.
    Förskolan gör sitt bästa men har många barn att se till och ta hand om! Så det brukar vara bättre omsorg hemma.

    Men ta diskussionen med förskolan och gör ett vettigt schema som följs. Tex långa dagar när han är borta och 15 h/vecka när han är hemma.

    Finns det möjlighet för dej att jobba mindre och kanske enbart dagtid när han är borta? Fråga din arbetsgivare! Det vore ju vettigt tex att du istället för att jobba 40 h varje vecka kör på 45 h x 4 veckor för att sen köra på 30 h x 2 veckor. Du jobbar då in 20 h när han är hemma och det räcker att du jobbar 30 h/vecka när han är borta. Då behöver dina barn inte vara så mycket på förskolan och skillnaden mellan "pappaveckor" och "mammaveckor" blir inte så enormt stor.
    Om du dessutom tar en massa OB och helger när han är hemma, så kanske du kan jobba mer "normala" tider när han är borta?
    Kolla upp det!

  • nnnnnnnn

    Och för att svara på frågan "hur många dagar eller tid..."
    Så hade jag försökt få till något liknande detta:
    Veckor du jobbar 30 h under dagtid = 6 h per dag = 8 h vistelsetid (6h + 30 min resväg enkel väg + 1 h lunch) => 7.30 - 15.30 eller 8-16
    Veckor han är hemma => 15 h fördelas? Kanske 2 längre dagar tex 8-15.30 tisdag + torsdag.
    Eller 3 x 5 h tex 8-13 under 3 dagar tex tis,ons,tors
    Vissa förskolor har stenhårda regler, här var det länge så att man fick lämna 8.30-11.30 varje dag. Gick inte att ändra på något vis. Så det var bara att gå hem med ett vrålhungrigt barn som stod uteklädd vid ytterdörren när de andra gått in för att tvätta händerna och börja äta lunchen eller hämta tidigare och inte få de 15 h som man hade rätt till.
    Hör med förskolan vad de har för regler. Många har lättat på reglerna...

Svar på tråden Hur lång tid ska barnen vara på förskola.