Inlägg från: Johosefin |Visa alla inlägg
  • Johosefin

    3,5 år, pedagoger pratar illa om mitt barn

    Hej,

    Jag behöver råd och tips angående min dotter som är 3,5 år. Hon har haft 3 tuffa år med allergier, reflux, har otroligt dålig syn som vi inte upptäckte förrän hon var 1,5 år med mera. Hon fick dessutom ett syskon för några månader sedan.

    Hon har alltid varit väldigt framåt. Social, och väldigt känslig. Har lätt till gråt och blir ofta helt förstörd om hon märker att någon blir besviken eller arg på henne. Hon känner in alla i rummet och är ofta där och frågar varför man inte är glad om man inte ler osv. Hon började prata tidigt och är en väldigt klok liten 3,5åring.

    Iallafall, till ?problemet?, hennes pedagoger på förskolan säger alltid negativa saker om henne när speciellt jag hämtar henne. Mer sällan när pappan hämtar. Jag får ofta höra att vår dotter behöver uppmärksamhet med negativ ton, att hon är en dramaqueen och har svårt att dela med sig. Jag har frågar om det är något som avviker men får sällan något svar. Ofta att ?3åringar är såhär?.. ?hon kommer lära sig dela med sig?.. är det vanligt att pedagoger pratar såhär om barnen? Eller är det förskolan som är dålig?

    Jag har nu slutat hämta min dotter pga att jag alltid blir ledsen, så pappan gör det istället.

    Hur fungerar det på er förskola?

  • Svar på tråden 3,5 år, pedagoger pratar illa om mitt barn
  • Johosefin

    Pedagogerna säger detta inför barnet. Jag kan ibland prata engelska, för att jag är rädd att hon hör. Jag har varit upprörd över att min dotter kommer hem och säger att hon blir kallad tjockis av andra barn och att hon inte kan ha vissa kläder pga barn säger att de är fula. Har pratat med pedagogerna och frågat vad de gör åt att barnen pratar såhär med varann. Har då fått till svar att ?de går inte att hålla för munnen på barnen, de kan säga ännu värre saker? ???? Känns hopplöst.

  • Johosefin

    Hon går med barn som är äldre. Barnen på hennes avdelning är mellan 3-5 år. Det finns även äldre barn, och alla är ute på gården och leker. Dottern tog upp det direkt när jag kom häromdagen, att hon blev kallad tjockis. Då tog jag det direkt med pedagogen, som sa att det inte går att hålla för munnen på barnen.

    Jag frågade en pedagog hur barnen pratar med varandra. Sa vad min dotter sagt hemma om sina kläder, varav hon sa ?ja, de kan säga ännu värre saker till varandra?...

  • Johosefin

    Precis det svar jag trodde jag skulle få när jag tog upp detta, det du skriver. Men det blev helt annat. Det var ordinarie personal. Den mest erfarna, jag pratade med. Just nu är det kaotiskt på avdelningen då två ordinarie är sjukskrivna av olika orsaker så nu finns bara en ordinarie kvar och det verkar ansträngt. Jag vet att en annan förälder pratat med rektorn, och rektorn tycker inte att de finns några problem.

    Jag är rädd att ta upp saker med rektorn av anledningen att min dotter ska bli sämre behandlad av pedagogerna..

Svar på tråden 3,5 år, pedagoger pratar illa om mitt barn