• Wed 7 Apr 2021 15:24
    2455 visningar
    18 svar
    18
    2455

    3,5 år, pedagoger pratar illa om mitt barn

    Jag hade nog bett om ett möte (går ju även över telefon mtp corona) för att prata närmre, utan barnet närvarande.

    För om hon är i närheten när de säger detta (som ju barn ofta är när vid hämtning) är det ju inte så bra, särskilt inte om hon är "känslig".

    Treåringar som bryter ihop när de inte får som de vill, eller har svårt att dela med sig, är ju knappast ovanligt. Men då är frågan 1) om det är ett problem (och alltså inte bara vanliga utvecklingen), 2) hur de hanterar detta och 3) fortfarande inte tar det inför barnet (eller med dig om det inte hänt nåt ovanligt/kräver något av dig).

    Några kommentarer om barnets personlighet, åtminstone negativa, tycker jag inte man ska behöva ta om det inte kräver nån insats.

  • Wed 7 Apr 2021 15:28
    #6

    På vår förskola får vi veta om (åtminstone ena) varit ovanligt stökig/det blivit en konflikt (mest ur perspektivet "så ni vet om han säger nåt hemma" och ev lite kort om vad de gjort under dagen. Saker som sägs om deras personlighet vid lämning/hämtning är bara positivt.

    Hos dottern som kan ha sina sammanbrott, visserligen mest hemma, heter det snarare att det är bra att vara envis, och för sonen "han håller på att lära sig lekens regler". Alltså sånt som ligger i normala utvecklingsfaser.

  • Wed 7 Apr 2021 16:11
    #8
    Johosefin skrev 2021-04-07 16:09:16 följande:

    Pedagogerna säger detta inför barnet. Jag kan ibland prata engelska, för att jag är rädd att hon hör. Jag har varit upprörd över att min dotter kommer hem och säger att hon blir kallad tjockis av andra barn och att hon inte kan ha vissa kläder pga barn säger att de är fula. Har pratat med pedagogerna och frågat vad de gör åt att barnen pratar såhär med varann. Har då fått till svar att ?de går inte att hålla för munnen på barnen, de kan säga ännu värre saker? ???? Känns hopplöst.


    Eeh... Nu blev jag nästan mållös.
  • Wed 7 Apr 2021 16:32
    #12
    Johosefin skrev 2021-04-07 16:23:25 följande:

    Hon går med barn som är äldre. Barnen på hennes avdelning är mellan 3-5 år. Det finns även äldre barn, och alla är ute på gården och leker. Dottern tog upp det direkt när jag kom häromdagen, att hon blev kallad tjockis. Då tog jag det direkt med pedagogen, som sa att det inte går att hålla för munnen på barnen.

    Jag frågade en pedagog hur barnen pratar med varandra. Sa vad min dotter sagt hemma om sina kläder, varav hon sa ?ja, de kan säga ännu värre saker till varandra?...


    Det är fruktansvärt sorgligt att små barn både kritiserar klädsel och framförallt blir kallade/kallar varandra tjocka, nedsättande. Tyvärr är det nog inte helt ovanligt.

    MEN då måste ju förskolan ha en plan för hur de hanterar det! Här hade det låtit ungefär "vi pratar mycket om hur man bemöter varandra, hur man är en bra kompis. Vi läser kompisböcker och arbetar med gruppförstärkande lekar. Vi pratar om att alla kroppar är bra och att man har på sig det man vill." (på ett ungefär, jag jobbar inte där utan är "bara" förälder.

    Var det ordinarie personal som du pratade med?
Svar på tråden 3,5 år, pedagoger pratar illa om mitt barn