Inlägg från: Anonym (Ledsen dotter) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ledsen dotter)

    Min mamma sa att hon inte känner det där bandet mellan oss som mor och dotter brukar känna, betyder det att hon inte älskar mig?

    Ja, som rubriken lyder, mamma sa till mig att hon inte känner något band mellan oss.. Jag är 28 år och har precis fött mitt första barn och det har uppstått konflikter då jag plötsligt insett hur hon behandlat mig under min barndom, dvs kärlekslöst och oengagerat. I samband med vår senaste konflikt när jag pressade henne på varför hon betett sig så och varför hon beter sig kallt även i vuxen ålder, så kläckte hon ur sig det.. Jag är mycket ledsen och vet inte hur jag ska hantera detta.. :(

    Någon som kan hjälpa mig att tänka klart?

  • Svar på tråden Min mamma sa att hon inte känner det där bandet mellan oss som mor och dotter brukar känna, betyder det att hon inte älskar mig?
  • Anonym (Ledsen dotter)
    Gameofthrones skrev 2021-04-07 17:14:34 följande:

    Oj, vad ledsamt med ditt inlägg.

    Blev din mamma oplanerad gravid och kanske va tvungen bilda familj för sina föräldrar skull och giftermål? Tänkte på hur det har varit igenom tiderna så har det inte varit lätt alla ggr.

    Hur har du det med ditt barn? Ärligt usch.

    Fick höra ifrån min familj ammar du inte knyter du inga band alls med dina barn. Jag va hemma med mina tre ca 6 - 8månader. Gamla dem fick bröstet och ersättning.

    Då va jag tvungen och jobba.

    Men vet du va min familj har fel. Man knyter band med sina barn iaf. Men kan det vara förlossningsdeprenession?


    Ja, jag var oplanerad, hon upptäckte att hon var gravid i fjärde månaden medan hon fortfarande ammade mitt syskon. Det är bara ett år mellan oss. Det var för sent för abort har hon sagt, annars hade hon gjort det.

    Vad gäller min kärlek till mitt barn så är den villkorslös, jag älskar honom över allt annat. Det var när jag var gravid som jag började fundera över relationen med min mamma.

    Vet inte alls hur jag ska kunna umgås med henne nu..
  • Anonym (Ledsen dotter)
    lövet2 skrev 2021-04-07 17:50:15 följande:

    Hon kan vara en person som inte kan älska så där på riktigt. Det finns sådana människor.

    Hon kan också ha psykiska problem som aldrig blivit utredda. Kanske hon älskar ditt syskon men gick helt i baklås när du föddes.

    Just nu behöver du lägga din tid och energi på ditt barn. Låt inte din mamma stjäla av den tiden och energin! Ta hellre en paus från din mamma, tills du känner att du kan hantera hennes känslokyla. Kanske du bestämmer dig för att ändå ha kvar henne i ditt liv, för barnets skull? Eller så kanske du väljer bort henne, också för barnets skull ...


    Tack, ja, det ska jag göra..
  • Anonym (Ledsen dotter)
    Anonym (ddd) skrev 2021-04-07 17:26:09 följande:

    Ta en paus, är mitt råd. Ta en sak i taget, fundera i lugn och ro på hur det ska vara framöver. 


    Tack, ja, behöver ta mig genom smärtan i lugn och ro.. får se vad som händer sedan
  • Anonym (Ledsen dotter)
    Anonym (Far) skrev 2021-04-07 18:04:52 följande:

    Jag hade också känslomässigt usla föräldrar.

    Det bästa man kan göra är att se framåt. Vara tacksam för de bra saker ens föräldrar gjorde för än och sedan se till att bli den grymma föräldeg man aldrig fick själv.

    Vi är vuxna nu. Vi ska klara oss utan föräldrars kärlek. Låt därför inte din mamma såra dig. Gå vidare och inse att hon har stora begränsningar. Läggingen energi på att försöka uppfostra henne heller. Fokusera på att bli den bästa mamman du kan vara .


    Tack snälla för dina råd.
  • Anonym (Ledsen dotter)
    Anonym (Du är värd mer!) skrev 2021-04-07 18:20:31 följande:

    Jag har också haft en mamma som vart väldigt känslomässigt frånvarande, speciellt emot mig. Det resulterade i att jag blev en rätt trasig tonåring med allt det innebär..

    Tyvärr är vissa människor så men det betyder inte att det gör mindre ont för det.

    Du har nu ett eget barn och vet hur villkorslös kärlek ska kännas och att kunna känna det för någon är otroligt! Du är förmodligen mycket starkare än vad du tror, låt din kärlek du har i kroppen bli en styrka och ta avstånd ifrån din mamma till den mån du kan. Om det är en relation du vill vårda ska vara upp till dig och på dina villkor.

    Jag önskar dig all lycka <3


    <3
  • Anonym (Ledsen dotter)

    Tack att ni skriver och delar med er. Det hjälper mig både att vidga mina vyer, få andra perspektiv, distansera mig från det som hänt.. Tack för alla råd. Fäller en liten tår här, men det är som det är.

    Jag är så glad för min lilla solstråle, han gör mig lycklig, jag pussar honom varje dag, sjunger för honom och säger att jag älskar honom. Trots att han är en liten bebis tror jag att han känner min kärlek. Så det ska jag fokusera på, min son, min sambo, min lilla familj.

  • Anonym (Ledsen dotter)
    Anonym (Mia) skrev 2021-04-08 19:39:21 följande:

    det behöver absolut inte betyda att hon inte älskar dig. Kärlek kommer i många former. Läste en dikt en gång om olika sätt att säga jag älskar dig. Exempelvis, har du ätit, vill du ha en kopp te, ja rätt enkla grejer som visar på omtanke och kärlek. Jag är själv sladdbarn och min uppfattning är att min mamma tröttnat på vara mamma när jag kom och jag blev rätt ensam och uppfostrade mig själv eller av mina äldre syskon. När jag fick barn blev hon däremot en underbar mormor. Inte så att hon blev känslomässig och säger jag älskar dig, men hon ställer alltid upp som barnvakt, bakar bullar och säger aldrig nej till att spela ett spel med barnen typ. Sen pratar hon inget vidare och absolut inte om känslor. Jag resonerade som så att jag hellre har det jag får än försöker ändra på något som varit då jag är rätt säker på att det bara lett till att vi blivit osams.


    Det låter fint och jag är glad för din skull att du har försonats med din barndom.

    I mitt fall är det tyvärr mer komplicerat än så då min mamma har kritiserat mig i vuxen ålder, sagt nedvärderande kommentarer, skällt på mig. Så det är inte bara att hon är kall.. hon hörde inte av sig på ett halvår under min graviditet trots att det är hennes första barnbarn. Det säger nog rätt mycket..
  • Anonym (Ledsen dotter)
    Anonym (3) skrev 2021-04-08 00:50:22 följande:

    Beklagar vad du gått/går igenom. Det kan vara så som hon säger och att hon då saknar förmågan till genuin kärlek. Det kan vara en eller flera bakomliggande orsaker så som utmattning, depression, personlighetsstörning eller sjukdom. Det viktigaste är att du vet att du inte är orsaken, det är inte ditt fel att hon känner som hon gör! Det du tar upp som hon säger till dig om till exempel abort är inte hälsosamt och det är inget man säger till sitt barn även om man nu kände så. Hon saknar även insikt och förståelse för hur hennes beteende påverkar dig med tanke på att hon inte sökt hjälp. Man kan inte pressas till insikt eller förståelse så jag tror inte du kan resonera med henne. I din situation skulle jag tänka att hon helt enkelt saknar förutsättningarna att vara en kärleksfull förälder på grund av orsaker som ligger hos henne. Jag hade inte pressat henne för det kommer enbart vara sårande för dig, hon kan inte ge dig det du behöver på grund av att hon är begränsad.

    Vad du beskriver så kan du ha blivit känslomässigt försummad som barn. Det kan ge skador som dålig självkänsla. Mitt tips är att helt lägga din mamma åt sidan och fokusera enbart på dig själv. Om du känner att du har fått skador från uppväxten så försök läka dem så att du kan må bra. Även om din mamma saknar förmågan till genuin kärlek så är du ändå värd att älska!


    Ja, självkänslan är skadad, framförallt när det gäller mina tankar kring hur jag uppfattas av andra människor.. jag ska försöka läka. Tack snälla.
  • Anonym (Ledsen dotter)
    Anonym (L) skrev 2021-04-09 12:11:28 följande:

    Min mamma är empatistörd och jag vet att hon inte känner det där bandet mellan oss, men hon säger det inte.

    Vi har alltid haft en väldigt ansträngd relation redan från när jag var riktigt liten. Jag hade dock en bra relation och fint band med min pappa men han är tyvärr död sen 10 år. 

    Har en dotter själv idag och henne känner jag verkligen samhörighet med och villkorslös kärlek för. Vi pratar om allt och jag vet ofta vad hon tänker på och tvärtom. 

    Känns jättetråkigt att jag inte har det bandet med min mamma, vi kan aldrig umgås på tu man hand för det blir bara konstigt. Sen hör också till saken att hon är missbrukare så det är helt enkelt obekvämt. 

    Det är en sorg att inte kunna t ex gå ut och äta, åka på en weekend, ta ett glas vin, shoppa eller det där alla andra verkar göra med sina mammor - men jag ser ju här att varken jag eller du är ensamma om det, TS! 

    Man får acceptera det man inte kan förändra. Men man ska kunna ta för givet att man blir respektfullt behandlad av sina föräldrar, min mamma har gjort allt annat än det och jag respekterar inte henne heller efter alla dessa år. Vi umgås för att min dotter ska kunna ha en relation till henne som inte är färgad av min och min mammas relation, men hade jag inte haft barn hade jag brutit med henne för länge sen.


    Det är bra att du haft din pappa. <3

    Jag har inte haft någon, pappa kallade mig för råtta för jag inte kunde sova om en lampa var på och han rättade mitt sätt att skratta tills jag skrattade på ett annat sätt som han tyckte var mer okej. Jag minns detta väldigt tydligt, jag måste ha varit fem år. Jag minns också att jag där och då bestämde mig att han aldrig någonsin får komma nära mig och att han var onormal och elak. Rent känslomässigt skärmade jag av mig från honom i väldigt tidig ålder.

    Efter att ha läst alla råd, tips, erfarenheter här har jag kommit fram till att jag behöver gå i terapi för att bearbeta allt och hitta sätt att stärka min självkänsla.

    Jag är dock glad och tacksam över att min egen förmåga att känna kärlek till mitt barn är helt opåverkad av allt som hänt, så jag ser att det finns hopp och ser ljust på framtiden. Det får bara ta tid, kanske några år, men jag kommer dit..
Svar på tråden Min mamma sa att hon inte känner det där bandet mellan oss som mor och dotter brukar känna, betyder det att hon inte älskar mig?