• Anonym (W)

    Äta en massa skräp

    Menar då inte i form av McD och pizza mm utan om vanlig pasta, ris, socker, bröd..

    Varför äter du det?

    Det är ju just dessa former av kolhydrater som gör att du riskerar diabetes oavsett om du är smal/normalviktig eller överviktig.

    Risken ökar än mer om du är sådan som inte rör på dig.

    Så varför stoppar vi i oss en massa mat som egentligen är dåligt för oss?

    Att göra det någon enstaka gång är ok men att stoppa i sig det var dag och då kanske i var måltid...

  • Svar på tråden Äta en massa skräp
  • Tesse1000

    Varför? För att inte alla är lättledda får som lyssnar på de mest högröstade hälsoprofeternas åsikter. Den där sortens människor som på 80-talet var helt övertygade om att fett var djävulen och satt och sörplade minimjölk och fettfri yoghurt fullproppad med socker samtidigt som de förfasade sig över hur folk kunde få föööör sig att steka i smör.

    Typ därför.

  • Anonym (N)
    Anonym (W) skrev 2021-04-07 17:20:27 följande:
    Precis ni har ett annat leverne.

    Äter sällan potatis och är mer för pasta och ris men då fullkorn och råris.
    Jaha.. Och.. Varför stör du dig på vad andra äter är ju frågan då..
  • Anonym (X)

    Om man äter varierat, men även ris, pasta och socker, samt rör på sig, och har bra värden enligt vården och helt normal bmi enligt vågen, ska man fortfarande skämmas pch ändra kost?

  • Aniiee

    Varför äter jag ris, pasta, socker och bröd? För att det är gott, gör att det ger lättillgänglig energi och av ohejdad vana.

    Socker är inte heroin, ris och bröd är stapelvara för majoriteten av mänskligheten sedan tusentals år och sa jag att det var gott också?


    -Are you the prey? -No, we are the hunters!
  • Anonym (W)
    Anonym (Jag) skrev 2021-04-07 17:15:43 följande:

    Jag äter enbart fullkornspasta och fullkornsris. Inte alls mycket vanligt socker. Sockerfritt bröd och sockerfri musli. Du drar alla kolhydrater över samma kam vilket man inte kan göra. Långsamma är bättre än snabba, fullkorn bättre än vitt. Men sen är det helheten av vad man äter som spelar roll också. På min 50-årskoll på V.c hade jag bara bra värden.


    Helheten vad man äter spelar roll men att äta snabba kolhydrater vid varje måltid är ingen bra helhet. Eller ens varje dag...
  • Anonym (W)
    Aniiee skrev 2021-04-07 17:33:29 följande:

    Varför äter jag ris, pasta, socker och bröd? För att det är gott, gör att det ger lättillgänglig energi och av ohejdad vana.

    Socker är inte heroin, ris och bröd är stapelvara för majoriteten av mänskligheten sedan tusentals år och sa jag att det var gott också?


    Du vet att man bli sockerberoende?

    Är du van vid en viss mängd socker per dag och slutar tvärt så får du abstinens..
  • Fjäril kär

    Alltså nyttigheter handlar om vem du frågar. Antingen har alla rätt och då har alla automatiskt också fel.

    I en morgonsoffa i tv sitter en kostexpert/professor och slår pekpinnar i huvudet på tittarna och hävdar att GI är det enda vettiga och nyttiga.

    Samtidigt i en annan kanal och annan soffa sitter en panel bestående av fitnessinstruktörer, extremsportare och dietister och hävdar att kosttillskott, bantarsoppor och kokt kyckling med ketchup är allt kroppen behöver.

    I radion samtidigt intervjuas en annan dietist och forskare som anser att LCHF är en bra väg att gå för den som vill gå ner i vikt

    I en artikel i tidningen intervjuas en doktor som specialiserar sig på ätstörningar och framhäver att tallriksmodellen är det rätta för den som vill tillfriskna ifrån ätstörningar och leva ett sunt liv hädanefter.

    Så.

    Antingen har alla rätt eller så har alla fel....

    ?

  • Anonym (W)
    Anonym (N) skrev 2021-04-07 17:23:38 följande:

    Jaha.. Och.. Varför stör du dig på vad andra äter är ju frågan då..


    Tror inte många inser vad kosten kan innebära i det långa loppet för hälsan.

    Bara för att du nu är normalviktig och har bra värden så kan de med tiden ändra sig..

    Sen är de ju konstaterat att diabetes och andra sjukdomar ökar. Samt går ner i åldrarna.

    Men givetvis får folk äta hur de vill och oftast ger man ju sina barn det man själv äter..
  • Anonym (Ini)
    Anonym (W) skrev 2021-04-07 16:56:46 följande:

    Menar då inte i form av McD och pizza mm utan om vanlig pasta, ris, socker, bröd..

    Varför äter du det?

    Det är ju just dessa former av kolhydrater som gör att du riskerar diabetes oavsett om du är smal/normalviktig eller överviktig.

    Risken ökar än mer om du är sådan som inte rör på dig.

    Så varför stoppar vi i oss en massa mat som egentligen är dåligt för oss?

    Att göra det någon enstaka gång är ok men att stoppa i sig det var dag och då kanske i var måltid...


    Rent nonsens att man får diabetes av pasta, ris och bröd.

    Du behöver läsa på.
  • Anonym (Ini)
    Anonym (W) skrev 2021-04-07 17:57:04 följande:

    Sen är de ju konstaterat att diabetes och andra sjukdomar ökar. Samt går ner i åldrarna.

    .


    För att folk är feta och äter för mycket socker.
Svar på tråden Äta en massa skräp