Anonym (W) skrev 2021-04-07 17:57:04 följande:
Tror inte många inser vad kosten kan innebära i det långa loppet för hälsan.
Bara för att du nu är normalviktig och har bra värden så kan de med tiden ändra sig..
Sen är de ju konstaterat att diabetes och andra sjukdomar ökar. Samt går ner i åldrarna.
Men givetvis får folk äta hur de vill och oftast ger man ju sina barn det man själv äter..
Allt kan ändra sig. Du kan få covid och dö om några veckor, eller dö av nåt annat innan du är 50 oavsett hur mycket fullkornsprodukter du trycker i dig. Flera jag känner som inte var feta eller mer onyttiga än genomsnitter har dött innan 50. Magcancer, skelettcancer, tarmcancer...
Jag fick en rejäl tankeställare när jag var supersjuk i covid förra året. Det räcker liksom för att man ska fokusera lite mer på att njuta av nuet och lite mindre på vad som händer när man är pensionär.
Jag njuter av det jag ännu kan äta eftersom komplikationen efter covid tog ifrån mig en massa saker, inte minst alkohol och allt processat och rött kött.
Kan nästan bara fungera på fisk eller vegetariskt nu.
Veteallergiker (ta bort allt gelégodis med glukossirap, alla chips utom två sorter naturell) och sojaallergiker (ta bort all choklad med sojalecitin) var jag redan men histaminintoleransen tog bort allt med mörk choklad (kakao triggar histamin) och faktiskt egentligen all mat utom ca 35 saker, just nu.
Jag kan dricka vatten eller mjölk, that's it, om jag inte gör egen juice på blåbär, mango eller vinbär ungefär. Vissa dagar kan jag bara äta broccoli, blåbär och potatis.
Så nyttigare än jag till vardags blir nog svårt att hitta, dricker inget, har aldrig rökt en cigg i mitt liv och kan inte äta några halvfabrikat eller något av det som folk moffar på helgen. Jag kan inte ens tugga tuggummi eller äta halstabletter.
På ett genomsnittligt kondis kan jag äta noll saker, eftersom det lilla som är vetefritt oftast har choklad (med soja) eller fruktmousser som jag inte heller tål längre.
Jag tål egentligen inte te och kaffe heller men vill väldigt gärna ha en kopp koffeinfritt kaffe en gång i veckan. Det är vad jag klarar.
Hade jag fortfarande kunnat äta det så hade jag köpt en hel tårta och klämt i mig efter covid.