• TriC

    12-åring vän med 18-åring okej?

    Jag har en 12-årig bonusdotter, med inte så många kompisar, som sedan en tid tillbaka är ?bästa vän?, på distans, med en 18-årig tjej/kvinna. Den äldre tjejen bor långt bort och de har aldrig träffats på riktigt, men videopratar timvis nästan varje dag.

    Om det varit en 18-årig kille istället så skulle alla såklart skrikit ?pedofil?. 12-åringens mamma tycker detta är helt okej och att det är kul att dottern hittat någon hon ?kan prata om allt? med.

    Själv är jag inte lika godtrogen och kan inte släppa tanken att det kanske är en kvinnlig pedofil vi har att göra med. De finns ju, och är betydligt vanligare än många tror.

    Är det jag som är överdrivet misstänksam, eller vad anser ni andra om denna ?vänskap??

  • Svar på tråden 12-åring vän med 18-åring okej?
  • EnAnonumius
    Anonym (C) skrev 2021-04-08 09:10:04 följande:
    Jag fick rätt.
    Såklart.

    Du vägrar ta reda på fakta.

    1-0 till mig.
    Nej, du har inte rätt.. Men du kan ju behålla det som en våt önskedröm om du vill.

    Om du kommer med ett påstående så ligger bevisbördan på dig.
    Att säga åt andra att "googla och ta reda på fakta" är inte att "bevisa" sitt påstående rätt. Det är bara ett direkt bevis på att i grunden så kan man inte bevisa sina egna påståenden egentligen.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Skumt)

    Låter väldigt märkligt och inte rätt. Som 12-åring hade jag ju aldrig umgåtts/haft kontakt med en 18-åring öht. Vi hade inte haft nåt gemensamt helt enkelt. 

  • Citronsaft

    Det beror väl på hur bra koll man har på sitt barn. Vet man att 18 åringen är sen hen utger sig för att vara och inte någon pervers gubbe bakom en skärm så ser jag absolut att dom skulle kunna vara vänner. Men som sagt med insikt i vänskapen. Framförallt eftersom förbud bara leder till att man gör dumma beslut.

  • Anonym (Emma)
    Anonym (Anna) skrev 2021-04-08 15:02:50 följande:

    Skulle mer tro att hon är en ung kvinna som kanske också var ensam när hon var barn och finns där för tjejen mer som en "fadder" än en vän. Du som vuxen kan väl be om hennes telefonnummer så kan du ringa och prata med henne och fråga lite om vemhon är och vad de har för relation och vad de pratar om? Kanske du skulle känna er tryggare med deras vänskap om du visste mer om 18åringen, har hennes nummer, vet lite om henne, hennes bakgrund, vart hon bor och sånt. Det kan mycket väl vara en jätteviktig relation för barnet att ha en som hon ser som vuxen att kunna prata med.


    Jag hade snarare trott detta också. Jag hade själv en 12-åring "efter mig" på nätet när jag var i tjugoårsåldern. Hon pratade om att folk var taskiga i skolan och att hon var osams med sin mamma. Jag tyckte det var sådär roligt att skriva med henne så mycket, men ville inte såra henne genom att bryta helt, utan försökte fasa ut mig själv lite långsamt. 
  • Linnie

    När jag var 17 hängde jag en del med en kusin som då var 12. Jag flyttade hemifrån tidigt så jag hade egen lägenhet och min kusin älskade att komma dit och sova över.
    Vi hyrde film, käkade godis, snackade om det senaste i våra liv.

    Jag tror ts kan vara lugn. Alla som söker gemenskap måste inte vara ute efter sex!

  • Linnie

    Sen hör väl inte detta till saken, men i slutet av 90-talet var jag tillsammans med en som var 21 när jag var 15.
    Vi var tillsammans i ett år ca och hade det mycket bra tillsammans. Jag bodde tom med honom några månader i ett hus på hans föräldrars tomt.
    Han var även hos mina föräldrar och åt middag och så.

    Det var ett av mina sundaste förhållanden. Då fick jag aldrig höra att åldersskillnaden var sjuk eller att det var olämpligt (men däremot kommentarer om att det ju fanns en åldersskillnad).
    Men tyvärr verkar många idag tycka att det är sjukt osv. Tur jag hade föräldrar som lät mej vara en egen individ och umgås med folk som jag mådde bra med.

  • Physalis

    Jag tycker absolut man ska kolla att allt står rätt till när en såpass mycket äldre person har isolerad kontakt med en så ung person.

    Sen måste det inte vara något skumt bakom det hela men det vet du inte innan du kollat upp det mer.

    Själv spelade jag nästan dagligen ett onlinespel mellan 13-19 års ålder. I min guild fanns människor från många olika platser i världen i åldrarna 10 till 70. Nu var inga vuxna bästisar med barnen men många kände varandra väl och hjälpte och stöttade varandra även kring verkliga livet. Flera av de äldre blev som en extravuxen åt de ungdomar som saknade trygga vuxna i verkliga livet, precis som vissa föräldrar blir en extravuxen åt sina ungdomars kompisar. Jag har fortfarande sporodisk kontakt med många av dem och har träffat flera på riktigt.


    Korrekturläser som en kratta
  • pyssel
    Anonym (C) skrev 2021-04-10 17:56:02 följande:

    Nu pratar vi om pedofili, inte om dömda. Förstår du verkligen inte skillnaden? Allvarligt?

    Håll dig till sak!

    Som jag sa, det är bara att googla därför att det är allmänbildning. Det här är ingen skola och ingen undervisningsplikt för att utbilda faktaresistenta.

    Har man inte allmänbildning måste man faktiskt skaffa sig det.

    Googla som sagt.


    Nej, du kunde inte belägga det påståendet, inte Google heller.
    Anonym (C) skrev 2021-04-08 08:23:54 följande:

    Spel är en sak men här handlar det inte om spel. Missade du kanske det?


    Spel är tyvärr ett "utmärkt" ställe för grooming. Visste du inte det.
    lövet2 skrev 2021-04-08 11:26:57 följande:

    Det är bra att du är misstänksam. Mitt råd är att du ber att få vara med på ett videosamtal. Utan att anklaga någon eller låta misstänksam. Bara säga att du behöver veta vilka 12-åringen umgås med; att det är din skyldighet som bonusförälder. När du "träffat" henne, så har du en bättre uppfattning om vad hon är för en.

    Kvinnliga pedofiler är inte särskilt vanliga. Det som är vanligare är tonårstjejer som är väldigt ensamma och utstötta. Om en ensam mobbad 18-åring hittar en 12-åring som accepterar henne och vill umgås, så är den där 12-åringen mycket bättre än ingen alls.

    Något annat som jag har sett i min egen familj, är tjejer med Aspergers. De har normal intelligens för sin ålder (och ofta t o m lite högre än normalt), men den känslomässiga mognaden ligger kanske 7-8 år efter. När de är 40 år gamla spelar den där skillnaden ingen roll, men vid 18 år är de på samma mognadsnivå som en 10-12-åring. Då har du en 18-åring som går i skolan tillsammans med sminkade tjejer som diskuterar fester, sex och mode. Den 18-åringen tycker allt sådant är konstigt eller äckligt och vill själv bara prata om My Little Pony och den senaste japanska anime-serien.


    I bästa fall ligger det till precis så som du säger.
  • Anonym (Anonym)
    Linnie skrev 2021-04-09 10:50:12 följande:
    När jag var 17 hängde jag en del med en kusin som då var 12. Jag flyttade hemifrån tidigt så jag hade egen lägenhet och min kusin älskade att komma dit och sova över.
    Vi hyrde film, käkade godis, snackade om det senaste i våra liv.

    Jag tror ts kan vara lugn. Alla som söker gemenskap måste inte vara ute efter sex!
    Du kan inte jämföra TS situation med din. Att umgås med en kusin som är 12 är inget konstigt, då det är just det, en kusin.
Svar på tråden 12-åring vän med 18-åring okej?