• Sun 11 Apr 2021 13:19
    2731 visningar
    12 svar
    12
    2731

    Minipiller gjort mig till ett monster

    NEJ du ska inte behöva må så här!

    Om jag ska ge ett enda gott råd till alla nyförlösta kvinnor så är det att vara extra snäll mot sin kropp nu. Proppa inte i dig massa hormoner och laborera inte med koppar i kroppen. Vila kroppen! Skydd kan mannen stå för. Kondom funkar ypperligt bra och ger inga bieffekter (om man inte är gummiallergiker). Fokusera på ditt mående och barnets behov så får mannen ta ansvar för ert sexliv

  • Sun 11 Apr 2021 13:44
    #11
    Anonym (Q) skrev 2021-04-11 13:22:53 följande:

    Precis så är det. Offerkofta. Ingenstans läser jag om att hennes man är grunden till att hon tar p-piller. Gör du?

    Om hon inte vill ta tabletterna så bör hon inte ta dem. Att hon sedan väljer att lägga hennes fortsatta användande på hennes kille är hennes problem. Vi har alltid en vilja och ett val. Att man sedan väljer att skylla sina val på andra människor är bara tragiskt.


    Fast det där argumentet funkar inte. Såklart man alltid kan säga att det är ett fritt val, men hur fritt är valet när det inte finns några vettiga alternativ? När det fria valet i slutändan ändå alltid landar på det mest effektiva men mest orättvisa alternativet?

    Lite som man säger till uppgivna kvinnor som klagar på sina lata män -ah men sluta städa åt honom då, valet är ditt. Du väljer ju själv att fixa detta- något som kvinnan också vet men hon vet samtidigt att om inte hon gör det, då faller allt och det i slutändan blir än mer städjobb för henne att ta sig ann i slutändan.

    Liknande här. Nej man behöver inte äta hormoner. Men vilka alternativ finns det då för att skydda mot en graviditet under en lång relation? Kondom? 20 år med kondomanvändande? Ja, vi har det så men det ligger ju likt förbannat på mig att säga till min man när han i stundens hetta vill äventyra det hela och köra utan för att de är skönast. Att påminna honom om att köpa gummi då vi stått många gånger utan och båda känna frustration. Den dag p-piller kommer för män kommer det jämnas ut. Men där är vi inte idag.
Svar på tråden Minipiller gjort mig till ett monster