Inlägg från: Anonym (F) |Visa alla inlägg
  • Anonym (F)

    Hur berättade ni att ni väntade barn?

    Med båda barnen har jag velat berätta för min make IRL och därför berättat för en (i sammanhanget) mindre viktig person först, direkt efter plusset. Har känt ett stort behov av att få berätta för någon direkt istället för att bära det själv i flera timmar. Första gången var det mamma jag ringde, andra gången min bästa vän. Maken fick veta när han kommit hem från jobbet båda gångerna.

    Med första barnet berättade vi sedan i takt med att vi träffade folk. Min pappa fick veta snabbt för att vi träffas ofta. Många vänner, som jag träffade mer sällan, fick veta över nätet över de nästkommande dagarna. Berättade med andra ord mer eller mindre direkt. Släkten fick till slut veta vid första släktträffen efter plusset, tror det dröjde till v 12.

    Med andra barnet, nuvarande graviditet, fick storasyskonet veta någon vecka efter plusset. Plusset var svagt från början, plussade en vecka efter befruktning, och vi ville ha ett tydligt plus för att vara säkra innan vi invigde henne. Sedan berättade vi för min pappa över Zoom på julafton, i v 5. Tror min make berättade för sin familj över telefon någon gång däromkring också. Min mamma fick veta över telefon på nyårsafton. Pappa fick på egen begäran sprida det till släkten eftersom vi inte träffat någon pga covid. Vänner fick veta pö om pö allt eftersom vi pratade i telefon eller på nätet, de närmsta fick veta nästan direkt och några fick vänta.

    Är nu i vecka 20 och tror att alla vet som liksom ?borde? veta? Men har egentligen inte koll, vi kan säkert ha missat någon. Det kändes inte lika stort och viktigt att berätta denna gång som första gången, även om vi naturligtvis är otroligt glada. Det känns mer som vår ensak den här gången än hela världens.

Svar på tråden Hur berättade ni att ni väntade barn?