Forum Hus - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Flytta tillbaka till sina rötter

  Lör 10 apr 17:49 Läst 0 gånger Totalt 39 svar
  Visar endast inlägg av momjanet - Visa alla inlägg
 • Lör 10 apr 17:49 #3 -1 +1

  Det är inte bara en make som du ska övertala utan även barn. Han kan säkert jobba på distans men att pendla Blekinge-Stockholm är inte ett realistiskt alternativ.

  Att flytta som barn kan bli hur bra som helst och det kan vara så pissjobbigt att ha en annan dialekt osv. Risken för mobbing är mycket stor. DET ska du ta med i beräkningen och riskbedömningen.

  Jag säger så här: var glad att du inte är Amerikan, gift, skaffat barn och senare skild från en som visar sig vara mycket allvarligt psykiskt sjuk. Vad är resultatet? Att personen är kvar i Sverige, med barnen eftersom man inte bara flyttar hit och dit trots att man längtar ihjäl sig efter att flytta hem.

  Du har känt i flera dagar. Du kan allvarligt inte rusa iväg efter några dagars hemlängtan. När det gått felra månader eller år, då kan du på allvar fundera över hur du övertygar hela din familj att flytta dit du vill.

 • Lör 10 apr 18:20 #7 -1
  Tvillingarna14 skrev 2021-04-10 18:16:50 följande:
  Om du läser mitt inlägg lite mer ordentligt så skriver jag att denna känsla funnits från och till under alla år jag bott i Stockholm. Den har dock blivit starkare och mer återkommande sedan barnen kom. Har nu nått en gräns när jag känner att det får vara nog. Absolut att mobbing är en faktor att ta i beräknande, men tror att den risken inte är lika stor när man är sju år som när man är tonåring. Tycker att de lider större skada av att inte få träffa mormor, morfar, hänga med min systers katter och hästar, leka med kusinerna, bada i havet, gå i skogen osv.
  Jag läste det och jag läste också att du är nyhemkommen. Det var det jag kommenterade.
  Vilket du ser om du läser ordentligt.

  Nu handlar det inte om vad du tror utan du ska ha fakta på fötterna. Ta tex kontakt med friends och hör vad de säger om mobbing.

  För rent krasst är du beredd att dra upp hela din familj för något bara du känner. Istället för att gräva ner dig i vad du missar bör du istället fokusera på vad du vinner.
 • Lör 10 apr 20:07 #10
  complicit skrev 2021-04-10 18:59:59 följande:
  Men snälla, det går att flytta med barn utan att de blir mobbade! Folk flyttar hela tiden av olika orsaker, det är inte farligt att flytta.
  Ts har ju redan skrivit vad hon vinner på att flytta, och närhet till familj är faktiskt en viktig faktor. Jag kan inte se vad som skulle vara ett så stort problem med denna flytt? Dra upp barnen skriver du, men de skulle ju flytta till ett ställe som de både känner till och har anknytning till, mer anknytning än där de bor nu.
  Men snälla människa!
  Läs ordentligt det jag skriver.
  Läs in te det du önskar läsa.

  Jag skrev inte att alla barn som flyttar blir mobbade.
  Kan du vara saklig och ha en saklig dialog?

  Barn som har bott hela sitt liv på ett ställe har rotat sig med kompisar, skolor, förskolor osv. Det är bekymmersamt att du inte tycks se de behoven hos barn utan enbart har ett egoistiskt perspektiv och det som är bäst för dig.
 • Sön 11 apr 15:24 #24
  complicit skrev 2021-04-10 21:51:10 följande:
  Du drog upp mobbning som ett argument att inte flytta, men det är ju ganska löjligt. Barn kan tyvärr bli mobbade för allt möjligt, men varför skulle en flytt vara en orsak? Jag har flyttat själv med barn och mina barns skolor har fått nya ungar varenda år, eller barn som flyttat bort och ingen har blivit mobbad.

  Nu är jag inte ts men vuxna bestämmer givetvis över sina barn och om vuxna känner att det är bättre att bo på plats y så är det så. Sedan är det klart att man ska involvera barnen men ett vuxenbeslut är ett vuxetbeslut. Ett barn varken kan eller ska bestämma vart familjen ska bo. Det behöver inte alltid handla om familj heller utan det kan vara ekonomi som spelar in, eller andra orsaker som gör att man måste eller vill flytta.
  Om vuxna är trygga i sina beslut så blir barnen det också.
  Det är inte på något sätt löjligt. Varför förringar du alla de barn som vittnar om just detta, att en annorlunda dialekt är något de fått lida mycket för.
  Självklart är det så att man kan bli mobbad för allt och lite till men här är en välkänd faktor. Det ska man med andra ord ha med sig i beräkningen.

  Tycker att det är otroligt olustigt det du säger, att man kan negligera de problem barn kan råka ut för.
  Mycket olustig inställning.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll