Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Flytta tillbaka till sina rötter

    Jag tycker det är viktigt att även barnen får vara med i diskussionen. Även om de kan lovorda tanken på kusiner, mormor etc så har de definitivt egna tankar om vad som kan vara ledsamt och tråkigt med en flytt, saker som för deras del kan vara oerhört allvarligt även om du som förälder kan ha 100 motargument och inte tycker det är så farligt. För dom kan det vara hjärtekrossande att inte längre få spela fotboll med bästisen och mista bästa fröken. Då hjälper inte mormors bullar om du förstår.

    Så tänk på helheten

    Och för guds skull, tänk även på hur ni ska tackla möjligheten att bara du trivs men inte resten av familjen, hur gör ni om ni efter 2 år fortfarande inte har etablerat er och barnen inte längre tycker det är roligt och längtar hem?

  • Fjäril kär

    Det absolut viktigaste är ju att din man har något att flytta TILL. Vilka fördelar finns det för honom med en flytt? Vad tjänar han på att flytta utifrån hans förutsättningar?

  • Fjäril kär
    Tvillingarna14 skrev 2021-04-11 21:26:05 följande:

    Han kommer kunna ha råd med villa och bil, få en trädgård, ha nära till hav och natur som han gillar. Min släkt som kan hjälpa till med barnen. Förstår inte riktigt varför så många verkar "hålla på" min sambo. Det är ju jag som mår dåligt över att bo i Stockholm, men det verkar inte vara så viktigt. Fattar så klart att båda ska vara överens, men när han själv inte har något nära band till sina föräldrar och bror, då tycker jag att det vore fantastiskt om han kunde följa med mig till Blekinge och prova på en annan typ av livsstil. Jag kommer göra allt för att han ska trivas. Om jag stannar kvar här uppe kommer jag bli bitter så in i helvete. 


    Du vill ha argument för att kunna få honom att flytta och då måste du köra den kampanjen utifrån hans perspektiv och inte utifrån dig. Du har givetvis mängder av argument för att du vill flytta men fokus måste ju ligga på att han behöver inse vad du pratar om och se att han också tjänar på det.

    Vill du få honom med på tåget måste du ju få honom att se det du ser helt enkelt. Att han inte bara blir ett bortglömt bihang bara du mår bra och slipper bli bitter. Han ska inte göra detta för din skull för att du tjatar, då riskerar ju han att bli bitter, utan en flytt måste han ju vilja av egen kraft för att han ser sin egen privata vinst i en flytt. Det är ju därför det är viktigt att fokusera på honom ur hans perspektiv med hans eget jobb, sina intressen och sin umgängeskrets och vad han kan göra med allt sånt efter en flytt. Förstår du skillnaden?
  • Fjäril kär
    Tvillingarna14 skrev 2021-04-28 22:11:31 följande:

    Konstigt att du målar ut endast mig som ego i allt det här. Själv så tycker jag att det är egoistiskt av min sambo att efter 15 år tillsammans i Sthlm inte följa med mig till Blekinge för att starta en ny spännande period i våra liv. Och vadå ?riva upp barnen???? Herregud, mina barn älskar min hemstad, sin mormor och morfar, sina kusiner. Nya kompisar skaffar de lätt som en plätt. Om några i samhället är flexibla så är det ju barn. Värre med en 42-årig karl som är rädd för att inte kunna gå på HM en söndag kl 16 eller som är orolig för att det inte finns sjuttioelva olika restauranger att välja på. Men som du säger, en kompromiss kanske det får bli. Bara rädd som fan att jag kommer sitta i min bitterhet om tjugo år och ångra att jag inte stod på mig med en flytt.


    Hur går det för dig? Pratar ni något?
Svar på tråden Flytta tillbaka till sina rötter