• Kusine­n
    Sun 11 Apr 2021 18:23
    5641 visningar
    82 svar
    +1
    82
    5641

    Svärmor ger bara rosa kläder

    Tala om för svärmoratt flickan fått så mycket rosa nu, att det skulle vara roligt med någon annan färg. Föreslå på ett positivt sätt färger som ni gillar, som gul, röd, blå eller lila (eller vilka färger ni vill ha).

    Det är väl det du kan göra.

    I övrigt kan man inte göra så mycket gällande gåvor. Ni får väl bestämma hur viktigt det är för er, kanske är möjligheten för er att få pengar över till andra saker än kläder viktigare än att ni tyckerkläderna är jättefina. Sätt in motsvarande summa som ni sparar på att slippa köpa kläder på ett sparkonto så att ni sen kan köpa något som ni verkligen vill att dottern ska få.

    Om ni inte ser nåt värde i gåvorna såkanske det bästa är att avsäga sig gåvor helt och hållet? Kankse inte uppskattas, men ni får ju göra en värdering över vad som är viktigast för er.

  • Kusine­n
    Tue 13 Apr 2021 06:43
    #73
    korngryn skrev 2021-04-13 06:31:36 följande:

    Det är ju precis det jag menar, färgen är inte huvudproblemet (förutom att fläckar på ljusrosa kläder syns mycket mer än på vanliga färger) utan materialet och formen. På pojkavdelningen är det mjuka mysbyxor och mjuka baggy denimbyxor med resår. Ljusrosa kläder är oftast av stela material som manchester eller med fickor som sitter konstigt placerade typ mitt på knäna och försvårar rörelser, tröjorna är korta och funkar inte att stoppa ner innanför byxlinningen vilket leder till att det blir en glipa (mkt obekvämt under overall t ex) osv


    När mitt barn var litet (men det är ett bra tag sedan) kan jag inte minnas en sådan skillnad baserad på färg. Det var en stor skillnad storleksmässigt på t-shirt beroende på kön (alltså jättestor), och flickjeans var oftast tajtare i modellen. Men det hade med kön att göra och inte färg.

    Strumpbyxor, leggins, mysbyxor osv fanns också i rosa och var förstås lika funktionella som samma plagg i andra färger. Den fanns också tunikor,klänningar, längre, hoodies osv som var bekväma och rosa.

    Så om man handlade på flickavdelningen då och inte ville ha stela kläder skulle man undvika just jrans och t-shirts och välja annat som klänningar, leggins, mysbyxor mm. Men skillnaderna som fanns var lika stora om flicktshirten var blå som om den var rosa.

    Så är det det som är ts problem är det nog mycket mer effektivt att prata om klädmodeller än färg, så att inte läkten kommer med exakt samma typ av kläder men i blått och gult och rött.
Svar på tråden Svärmor ger bara rosa kläder