• S23

    Svärmor ger bara rosa kläder

    Gillar ni inte rosa? Eller handlar det enbart om könsnormer? För är det det senare anser iaf jag att barnet naturligtvis bör få ha rosa och volang precis lika mycket som alla andra kläder. Får ni sedan en son får naturligtvis han också använda rosa och volang.

    Själv gillar jag inte alls rosa och volang. Vi har en dotter som absolut har rosa plagg, sådant vi tycker är fint, men majoritet andra färger. Framtida son kommer använda samma kläder.

    Sedan är ju ofta klänningar med fluff opraktiska plagg.

    Jag skulle nog vara tydlig med erat ställningstagande så att de inte gör skillnad på presenter till barnen i framtiden. Om ni får fler barn. Men också så att de förstår att nu inte vill att de behandlar erat barn som en prinsessa.

    Be dem läsa ?det finns inga tjejbestämmare?.

    Vi löser inte problemet med könsnormer genom att begränsa barn utan genom att ge dem tillgång till alla olika storters färger/kläder/lek/intressen

  • S23
    Ankis80 skrev 2021-04-11 17:55:48 följande:

    Nej det handlar inte om att förbjuda rosa eller ryschpysch. Som jag skrev så handlar de om att de enbart ger rosa kläder. Vill min dotter bära det när hon blir stor nog att välja så kommer hon få det. Det handlar om att jag vill att min dotter ska ha just det valet. Som det är just nu får vi väldigt mycket kläder från min svärmor och jag är tacksam för det. Men det blir lite knasigt när allt är rosa. Då menar jag ALLT. Det handlar alltså bara om att jag vill få min svärmor att vara med på tåget om att det inte behöver vara så bara för att hon är flicka ????.


    Vi förstod nog inte att det handlade om att hon handlar så mycket kläder.

    Då blir det naturligtvis ett problem om dottern slutar upp o att enbart ha rosa kläder.
  • S23
    Ankis80 skrev 2021-04-11 18:20:32 följande:

    Jag förbjuder inte min dotter från att använda rosa. Var nog lite otydlig i trådstarten. Det handlar om att svärmor köper väldigt mycket kläder och jag är självklart tacksam för det. Men när allt hon köper är rosa så blir det ju just så att min dotter ändå pressas in i en könsnorm. Jag vill få med min svärmor på att hon kan köpa alla möjliga härliga färger till sin sondotter. Precis som hon redan gör till sin sonson. Uppenbarligen har jag misslyckats med det och behöver lite hjälp på traven.


    Ni har alltså redan en son? Säg till henne igen.

    Vi vill inte att våra barn pressas in i könsnormer och skulle uppskatta om ni köper motsvarande kläder till dottern som sonen. Förklara även att det ger fel signaler till sonen att dottern bara får rosa när han inte får det
Svar på tråden Svärmor ger bara rosa kläder