• Mon 12 Apr 2021 15:35
    5617 visningar
    82 svar
    82
    5617

    Svärmor ger bara rosa kläder

    Ankis80 skrev 2021-04-11 16:55:39 följande:

    Min svärmor och min mans familj i stort ger vår dotter enbart rosa och ?flickiga? kläder i present trots att jag sagt att vi inte vill uppfostra våra barn enligt rådande könsnormer. Jag struntar egentligen i varför de gör så men vill gärna ha hjälp med hur vi ska förmedla det på ett schysst sätt. Känns väldigt onödigt att få massa rosa kläder med ryschpysch som aldrig kommer användas. Någon som varit samma situation och gjort sig förstådd eller någon som har bra råd?


    Om ni blandar upp med andra färger så blir det en fin blandning av många färger till barnet. Detta är troligen ett övergående problem nu är ert barn är en bebis och det är kul för svärmor att handla gulliga kläder. 

    Det kan också vara så att detta är viktigt för dig just nu när du är nybliven mamma med tankar och principer som du sakta men säkert får ge upp i takt med att ditt barn blir en egen individ och du inser att en färg är en färg är en färg. 

    Och varför ska kläderna inte användas bara för att de råkar vara rosa? Det om något passar väl dåligt in i ett modernt föräldraskap?
Svar på tråden Svärmor ger bara rosa kläder