• Anonym (Julto­mten)
    Mon 12 Apr 2021 12:41
    6765 visningar
    583 svar
    -3 +1
    583
    6765

    Varför hatar alla SD?

    Berätta för mig som inte är så insatt i politik, varför råhatar alla SD?

  • Svar på tråden Varför hatar alla SD?
  • Tue 13 Apr 2021 17:20
    KillBill skrev 2021-04-13 17:13:05 följande:
    Konstig jämförelse. BLM är inget patrti. 

    Helt rätt, utan det är en fredlig gräsrotsrörelse, som man tror och inbillar sig ligger bakom allt som sker i USA och som har med svarta och göra.
    Lite komik faktiskt hur de kan missat detta, och de har väldigt svårt och acceptera att vita är i en majoritet som stödjer BLM.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • Anonym (Tycka illa om?)
    Tue 13 Apr 2021 17:24
    KillBill skrev 2021-04-13 17:13:05 följande:

    Konstig jämförelse. BLM är inget patrti. 


    Nej det må hända, men det är en samling människor i en organisation som har liknande åsikter som SD (iaf enligt den etablerade massan) fast tvärtom.
  • Anonym (Wtf)
    Tue 13 Apr 2021 17:25
    Anonym (ggggggg) skrev 2021-04-13 14:15:33 följande:

    Du menar att om man tycker att det är fel av dig att ljuga så tycker man per automatik att de samhällsproblem du nämner är okej?


    Den kopplingen gör endast folk med begränsade kunskaper i svenska språket. För alla andra är den deduktionen helt befängd.
  • Anonym (Julto­mten) Trådstartaren
    Tue 13 Apr 2021 17:33
    Anonym (ggggggg) skrev 2021-04-13 17:02:36 följande:

    Men om det går att tycka både och, så innebär ju en kommentar om din oärlighet inte alls att man tycker att andra samhällsproblem är okej , eller hur?


    Nej men det visar vad man anser är problem i samhället. Kan du inte läsa? Detta är tredje gången jag skriver det nu.
  • Anonym (Tycka illa om?)
    Tue 13 Apr 2021 17:34
    Anonym (Bra fråga) skrev 2021-04-13 16:58:07 följande:

    Du blandar inte ihop BLM med BS nu? Att det finns idioter inom alla organisationer och rörelser är ju inget nytt, tyvärr, men jag kan inte säga att jag sett/hört/läst nåt från BLMs håll som seriöst hävdar att svarta är bättre än vita. Menar du att detta är nåt de öppet hävdar?

    Sen är det ju rent allmänt så i dagens samhälle att det ses som betydligt mer ok att som svart säga kränkande saker om vita än tvärtom, på samma sätt som det ses som betydligt mer ok att som kvinna säga kränkande saker om män än tvärtom, vilket är helt åt helvete - det håller jag fullständigt med dig om.

    Slutligen: trevligt med en meningsmotståndare som kan föra en sansad dialog :)


    Nja, jag syftade i huvudsak till BLM faktiskt.

    Om de öppet proklamerar för svart makt?

    Det närmaste som är officiellt är väl deras "black power" logga.

    Men det var inte det jag tänkte på i huvudsak.

    Jag tänkte mer på det några sagt tidigare att SD officiellt inte hatar invandrare osv.. Utan att många medlemmar i partiet/organisationen uttrycker sig som så.

    På samma vis uttrycker många som förknippas med BLM väldigt hatisk mot vita. Och på senaste tiden även mot asiater.. Iaf i USA.

    Och sen tas det ej upp på samma sätt av t. Ex media vilket är denna dubbelmoral som jag syftade på.

    Men nu var det inte riktigt denna jämförelse som tråden handlade om så tänkte inte spåna vidare om detta. Bättre att hålla sig till trådens ämne.

    Vi verkar vara överens om att allas lika värde och jämställdhet borde vara just det.. LIKA för ALLA. Lika skyldigheter och krav.. Lika rättigheter och fördelar. Det är ett resultat jag skulle kunna vara nöjd med.
  • Tue 13 Apr 2021 17:37
    Anonym (Bra fråga) skrev 2021-04-13 14:24:22 följande:
    Ja, alltså, jag säger inte att SD-motståndare har fel - tvärtom, jag är ju själv djupt troende motståndare! Jag säger bara att vi inte är så bra på att hitta argument för vår ståndpunkt som håller även i SD:arnas ögon. Är du med? Vi vet alla vad SD är för ett sunkparti, men det enda vi kan ge som argument är vad enskilda individer sagt och gjort, i kombination med det faktum att partiet har en jävligt brun historia - men inget av det håller ju i SD:arnas ögon. Det är lätt att förklara bort enskilda individers klantigheter som att det där får stå för den individen; det där är inget partiet står för. Och naziztiskt förflutet? Lätt att avfärda med att partiet är helt annorlunda idag, och att även andra partier har ett jävligt obehagligt förflutet när man väl börjar gräva lite. Så, enda sättet att faktiskt visa att SD är precis det ruttna äpple vi anser att det är, är ju att hitta belägg i exvis partiprogram eller liknande. Är du med på hur jag tänker?
    SDs två främsta företrädare berömmer ju sig själva för att ha ett principprogram som är det som mest liknar det urspungliga principprogrammet som snickrades ihop av BSS, vitmakt, nazzar och fascister och som byggde helt på då ideologi och föreställningar från fascisten och nazistern Per Engdahl då det politiska partiet SD bildades.

    sv.wikipedia.org/wiki/Per_Engdahl

    "Per Engdahl, som tidigt var nationalistisk och anti-demokratisk, var en av Sveriges fascistiska pionjärer. Han avlade studentexamen i Jönköping 1927 och började därefter studera vid Uppsala universitet där han blev filosofie kandidat 1930 och filosofie licentiat. 1929 bildade han i Uppsala nysvenska studentklubben.[3]

    Redan efter studentexamen i slutet av 1920-talet gick han med i Sveriges Fascistiska Kamporganisation. Efter politiska meningsskiljakigheter i organisationen formerade han 1930 en egen rörelse, Riksförbundet Det nya Sverige, som han ledde fram till dess att detta år 1937 slogs samman med Sveriges Nationella Förbund. Samma år blev han medlem i Riksförbundet Sverige-Tyskland1941 bröt han med SNF och startade Svensk Opposition, senare kallad Nysvenska Rörelsen. Långt senare, mellan 1980 och 1982, återvände Engdahl till SNF och satt som ordförande i två år, innan förbundet åter splittrades.


    Engdahl hyllade före och under andra världskriget Adolf Hitler och prisade Nazityskland som ett föredöme, även om Mussolinis Italien var det land som inspirerade mest. Han förnekade bestämt att han skulle ha varit nazist, eller att hans ideologi var liknande, trots uttalanden som "Vi kunna idag [23 april 1944] endast hylla Adolf Hitler som den av Gud sände till Europas räddning." (fler citat nedan "Wikiquote"). I juli 1941 publicerade han ett öppet brev till statsministern där han propagerade för att Sverige skulle bli en vasallstat till Tyskland:"

    "Efter andra världskriget sade sig Per Engdahl ha ändrat sina åsikter om Nazityskland och Hitler och att han skulle ha övergett även antisemitismen men fortsatte att verka för fascismen genom att organisera den paneuroperiska Malmörörelsen (European Social Movement, ESB) på 1950-talet.[6] Malmörörelsen anklagades 1960 för att ligga bakom en antisemitisk kampanj men det förnekades av Per Engdahl.[7]


    Engdahl hjälpte även flyende nazister och nazistiska samarbetsmän att komma till VästtysklandSpanien eller Latinamerika under perioden direkt efter kriget. Han deltog även i gömmande av Baltflyktingar som hotades av utlämning till Sovjet.[8][9][10]


    1979 formulerade Engdahl en kritik mot hur fascismen agerar och istället borde agera. Han föreskrev en strategi som bland annat innebar ett nedtonande av rasbegreppet; istället skulle kritiken riktas mot invandringen. Med inspiration av denna text grundade Sven Davidsson med flera Bevara Sverige Svenskt (BSS), där dagens Sverigedemokraterna har sina rötter.[11]"

    sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraterna

    "Sverigedemokraterna bildades 6 februari 1988 i Stockholm. Bland partiets grundare och tidiga medlemmar fanns flera personer tidigare verksamma i högerextrema och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt (BSS).[16] I partiprogrammet antaget 1989 skriver partiet "Vi tror att en nationellt inriktad politik är lösningen på många av de problem som Sverige har idag."[17]"

    SDs MK har relativt nyligen pekat på SDs kopplingar ideologiskt till Teodor Holmberg..  ingen vidare munter läsning

    www.opulens.se/opinion/en-antidemokratisk-sd-forebild/

    "


    Inte heller hans syn på tryckfrihet var demokratisk. Tryckfriheten var enligt hans uppfattning inte en individuell rättighet utan utgångspunkten för den måste vara statens intresse. Staten hade därför rätt att förbjuda åsikter som hotade samhället. Han tänkte då på radikal socialistisk propaganda och sådant som hotade sedligheten, till exempel proganda för preventivmedel. Ett starkt samhälle ” … smeker ej sina värsta fiender; det slår dem ned.”


    Holmberg propagerade i sin tidskrift för skapandet av en svensk nationell ungdomsrörelse. År 1915 skapades Sveriges nationella förbund (SNF) med likartat nationellt program som det Holmberg stod för. Detta förbund bildade en grogrund för många av dem som under mellankrigstiden blev fascister och nazister i Sverige. Det fungerade länge som ett självständigt ungdomsförbund till högern, men förbindelsen bröts 1934 när partiledningen ansåg att sympatierna för nazismen och för ett korporativt ekonomiskt system blivit alltför utbredda inom SNF.


    Holmberg stod denna rörelse nära. Han blev SNF:s ordförande 1922–1923 och torgförde vid denna tid samma demokratikritik som han fört fram tio år tidigare. Det politiska tillståndet i Sverige direkt efter det demokratiska genombrottet kallad han ”en dyig sänka”. Nationell samling krävdes mot ”splittrande och särskiljande klass- och partitankar.” Ännu 1934, då mer än 80 år gammal skrev han i SNF:s organ Nationell tidning. Demokratin hade sett sin bästa tid. Ungdomen vänder sig från den, påstod han. Hitler hade däremot ” … förmått att svetsa ihop tyskarna inåt till ett folk, fyllt av strålande entusiasm inför nya ideal.” Det finns en tydlig kontinuitet mellan hans tankar vid seklets början och på 1930-talet. Gemensamt är betoningen av nationen som ett överordnat värde och kritiken av den liberala demokratin."

    sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia

    "Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer som dessförinnan varit verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer såsom Framstegspartiet,[2] Sverigepartietvit makt-rörelsen och -band,[3] och Bevara Sverige Svenskt (BSS), däribland Leif Ericsson. Respektive nazisten och Schutzstaffeln-soldaten Gustaf Ekström som grundade malmöavdelningen, och valdes till ordförande i partistyrelsen 1989.[4][5][6][7][8][9] En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet.[10][11] I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism.[12][13][14][15]


    Johan Rinderheim var en av grundarna och skrev SD:s första partiprogram.


    Sverigedemokraterna Malmös första årsmöte hölls den 21 februari 1988. Ordförande var skinnskallen Ulf Ranshede som senare dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke. I SD Malmös styrelse valdes bland annat Waffen-SS-veteranen Gustaf Ekström, 80 år, nazistveteranen Gösta Bergqvist, som mötessekreterare, samt Fritz Håkansson, avhoppare från nazistpartiet Nordiska Rikspartiet, som styrelsesuppleant.[16]"

  • Tue 13 Apr 2021 17:39
    Anonym (Bra fråga) skrev 2021-04-13 14:30:21 följande:
    Se mitt föregående inlägg (#99) angående enskilda individer respektive brun historia.

    Dessutom går även det MK säger i klippet att förklara bort. Jag säger inte att den rimligaste tolkningen inte är att han faktiskt säger att det är helt ok att ha rasistiska/nazistiska åsikter så länge man inte uttrycker dem, men faktum är att det är inte det han säger rent ut (eller iaf kan inte jag höra att han säger det). Som sagt: alla med lite vett kan ju läsa mellan raderna och förstå vad han menar, men återigen: det går inte att verkligen bevisa nåt.
    Anonym (Bra fråga) skrev 2021-04-13 14:33:47 följande:
    Åh - har du hittat nåt i deras partiprogram som faktiskt visar vilka de egentligen är? Vad? Var? Jag tycker att jag har lusläst alla deras dokument utan att hitta nåt faktiskt graverande, men det är ju fantastiskt om du lyckats! Plz enlighten us!
    Se mitt inlägg #128
  • Anonym (Tycka illa om?)
    Tue 13 Apr 2021 17:41
    klyban skrev 2021-04-13 17:20:57 följande:

    Helt rätt, utan det är en fredlig gräsrotsrörelse, som man tror och inbillar sig ligger bakom allt som sker i USA och som har med svarta och göra.

    Lite komik faktiskt hur de kan missat detta, och de har väldigt svårt och acceptera att vita är i en majoritet som stödjer BLM.


    DU verkar dock ha missat allt våld och plundringar utfört av majoritet svarta människor i USA i svansen av denna "fredliga gräsrotsrörelse".

    De kanske började som en god sak, att svarta ska vara lika värda. Det är en nobel och just sak.. Men vad det startade som och vad det är idag är ganska stor skillnad.

    Sen att väldigt många är vita som städer detta.. Jaha.. Och?

    Så för att det är ganska många med invandrarbakgrund som röstar på SD så är det ett helt "fredligt gräsrotsparti" då eller?

    Jättekonstig idé att hudfärgen spelar roll... Jag och de flesta syftar på vad organisationen säger och gör.. Inte vilka som är medlemmar.

    Snacka om att du grupperar folk mot varandra.

    Som Annie Lööf den "stjärnan" sade; Men vad är det du står och säger??!!
  • Anonym (Tycka illa om?)
    Tue 13 Apr 2021 17:48
    Padirac skrev 2021-04-13 17:37:56 följande:

    SDs två främsta företrädare berömmer ju sig själva för att ha ett principprogram som är det som mest liknar det urspungliga principprogrammet som snickrades ihop av BSS, vitmakt, nazzar och fascister och som byggde helt på då ideologi och föreställningar från fascisten och nazistern Per Engdahl då det politiska partiet SD bildades.

    sv.wikipedia.org/wiki/Per_Engdahl

    "Per Engdahl, som tidigt var nationalistisk och anti-demokratisk, var en av Sveriges fascistiska pionjärer. Han avlade studentexamen i Jönköping 1927 och började därefter studera vid Uppsala universitet där han blev filosofie kandidat 1930 och filosofie licentiat. 1929 bildade han i Uppsala nysvenska studentklubben.[3]Redan efter studentexamen i slutet av 1920-talet gick han med i Sveriges Fascistiska Kamporganisation. Efter politiska meningsskiljakigheter i organisationen formerade han 1930 en egen rörelse, Riksförbundet Det nya Sverige, som han ledde fram till dess att detta år 1937 slogs samman med Sveriges Nationella Förbund. Samma år blev han medlem i Riksförbundet Sverige-Tyskland. 1941 bröt han med SNF och startade Svensk Opposition, senare kallad Nysvenska Rörelsen. Långt senare, mellan 1980 och 1982, återvände Engdahl till SNF och satt som ordförande i två år, innan förbundet åter splittrades.

    Engdahl hyllade före och under andra världskriget Adolf Hitler och prisade Nazityskland som ett föredöme, även om Mussolinis Italien var det land som inspirerade mest. Han förnekade bestämt att han skulle ha varit nazist, eller att hans ideologi var liknande, trots uttalanden som "Vi kunna idag [23 april 1944] endast hylla Adolf Hitler som den av Gud sände till Europas räddning." (fler citat nedan "Wikiquote"). I juli 1941 publicerade han ett öppet brev till statsministern där han propagerade för att Sverige skulle bli en vasallstat till Tyskland:"

    "Efter andra världskriget sade sig Per Engdahl ha ändrat sina åsikter om Nazityskland och Hitler och att han skulle ha övergett även antisemitismen men fortsatte att verka för fascismen genom att organisera den paneuroperiska Malmörörelsen (European Social Movement, ESB) på 1950-talet.[6] Malmörörelsen anklagades 1960 för att ligga bakom en antisemitisk kampanj men det förnekades av Per Engdahl.[7]

    Engdahl hjälpte även flyende nazister och nazistiska samarbetsmän att komma till Västtyskland, Spanien eller Latinamerika under perioden direkt efter kriget. Han deltog även i gömmande av Baltflyktingar som hotades av utlämning till Sovjet.[8][9][10]

    1979 formulerade Engdahl en kritik mot hur fascismen agerar och istället borde agera. Han föreskrev en strategi som bland annat innebar ett nedtonande av rasbegreppet; istället skulle kritiken riktas mot invandringen. Med inspiration av denna text grundade Sven Davidsson med flera Bevara Sverige Svenskt (BSS), där dagens Sverigedemokraterna har sina rötter.[11]"

    sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraterna

    "Sverigedemokraterna bildades 6 februari 1988 i Stockholm. Bland partiets grundare och tidiga medlemmar fanns flera personer tidigare verksamma i högerextrema och rasistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt (BSS).[16] I partiprogrammet antaget 1989 skriver partiet "Vi tror att en nationellt inriktad politik är lösningen på många av de problem som Sverige har idag."[17]"

    SDs MK har relativt nyligen pekat på SDs kopplingar ideologiskt till Teodor Holmberg..  ingen vidare munter läsning

    www.opulens.se/opinion/en-antidemokratisk-sd-forebild/

    "

    Inte heller hans syn på tryckfrihet var demokratisk. Tryckfriheten var enligt hans uppfattning inte en individuell rättighet utan utgångspunkten för den måste vara statens intresse. Staten hade därför rätt att förbjuda åsikter som hotade samhället. Han tänkte då på radikal socialistisk propaganda och sådant som hotade sedligheten, till exempel proganda för preventivmedel. Ett starkt samhälle ? ? smeker ej sina värsta fiender; det slår dem ned.?

    Holmberg propagerade i sin tidskrift för skapandet av en svensk nationell ungdomsrörelse. År 1915 skapades Sveriges nationella förbund (SNF) med likartat nationellt program som det Holmberg stod för. Detta förbund bildade en grogrund för många av dem som under mellankrigstiden blev fascister och nazister i Sverige. Det fungerade länge som ett självständigt ungdomsförbund till högern, men förbindelsen bröts 1934 när partiledningen ansåg att sympatierna för nazismen och för ett korporativt ekonomiskt system blivit alltför utbredda inom SNF.

    Holmberg stod denna rörelse nära. Han blev SNF:s ordförande 1922?1923 och torgförde vid denna tid samma demokratikritik som han fört fram tio år tidigare. Det politiska tillståndet i Sverige direkt efter det demokratiska genombrottet kallad han ?en dyig sänka?. Nationell samling krävdes mot ?splittrande och särskiljande klass- och partitankar.? Ännu 1934, då mer än 80 år gammal skrev han i SNF:s organ Nationell tidning. Demokratin hade sett sin bästa tid. Ungdomen vänder sig från den, påstod han. Hitler hade däremot ? ? förmått att svetsa ihop tyskarna inåt till ett folk, fyllt av strålande entusiasm inför nya ideal.? Det finns en tydlig kontinuitet mellan hans tankar vid seklets början och på 1930-talet. Gemensamt är betoningen av nationen som ett överordnat värde och kritiken av den liberala demokratin."

    sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraternas_historia

    "Sverigedemokraterna bildades lördagen den 6 februari 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes av personer som dessförinnan varit verksamma i nationalistiska och rasistiska partier och organisationer såsom Framstegspartiet,[2] Sverigepartiet, vit makt-rörelsen och -band,[3] och Bevara Sverige Svenskt (BSS), däribland Leif Ericsson. Respektive nazisten och Schutzstaffeln-soldaten Gustaf Ekström som grundade malmöavdelningen, och valdes till ordförande i partistyrelsen 1989.[4][5][6][7][8][9] En av partiets tidiga ordförande, Anders Klarström, var tidigare aktiv i det nazistiska Nordiska Rikspartiet.[10][11] I partiets första partistyrelse ingick även Bevara Sverige Svenskt förste ordförande Sven Davidson samt andra från en rad fascistiska och nazistiska organisationer. Partiet kännetecknades av högerextremism och aktivism.[12][13][14][15]

    Johan Rinderheim var en av grundarna och skrev SD:s första partiprogram.

    Sverigedemokraterna Malmös första årsmöte hölls den 21 februari 1988. Ordförande var skinnskallen Ulf Ranshede som senare dömdes för misshandel av en 14-årig invandrarpojke. I SD Malmös styrelse valdes bland annat Waffen-SS-veteranen Gustaf Ekström, 80 år, nazistveteranen Gösta Bergqvist, som mötessekreterare, samt Fritz Håkansson, avhoppare från nazistpartiet Nordiska Rikspartiet, som styrelsesuppleant.[16]"


    Du anser alltså att Wikipedia är en trovärdig källa? Där vem som helst kan ändra texten? Prova använd Wikipedia som källa i ett seriöst sammanhang och du kommer nog med störst sannolikhet bli utskrattad.

    Inget påhopp på dig som person, men ska man länka fakta så kanske man ska hålla sig till trovärdig fakta.

    Även om din fakta KAN stämma... Så KAN det lika gärna INTE stämma.

    Och även om den stämmer.. Kolla historiskt för att säga hur ett parti är idag..

    Ok, Socialdemokraterna släppte igenom nazisterna till norska fronten och exporterade viktigt krigsmateriel till dem.. Ändå så anklagas just SD för att vara nazister.. What?! Logic.exe has stopped working?
  • Tue 13 Apr 2021 17:59
    Anonym (Tycka illa om?) skrev 2021-04-13 17:48:54 följande:
    Du anser alltså att Wikipedia är en trovärdig källa? Där vem som helst kan ändra texten? Prova använd Wikipedia som källa i ett seriöst sammanhang och du kommer nog med störst sannolikhet bli utskrattad.

    Inget påhopp på dig som person, men ska man länka fakta så kanske man ska hålla sig till trovärdig fakta.

    Även om din fakta KAN stämma... Så KAN det lika gärna INTE stämma.

    Och även om den stämmer.. Kolla historiskt för att säga hur ett parti är idag..

    Ok, Socialdemokraterna släppte igenom nazisterna till norska fronten och exporterade viktigt krigsmateriel till dem.. Ändå så anklagas just SD för att vara nazister.. What?! Logic.exe has stopped working?
    Jag anser att i dessa frågor är de källor som anges i wikipediaartikeln trovärdiga.

    Mycket av det som är presenterat stämmer med det material som SD själva delade ut om deras historia. 

    Om du vill ifrågasätta sanningshalten i det jag presenterat så är det inet wikipedia du ska ge dig på i detta fall.

    Så. vad har du för källor till ditt påstående om utrikeshandeln under WW2  - jag kan lova di att du inte återgett dessa rätt eller så har du källor som förvanskat historien. Just denna historieförfalskning som du tar upp är någonting som SDs svans och vurmare brukar torgföra för att tvätta sin egen nazianstrukna politik - vad har du för skäl?
Svar på tråden Varför hatar alla SD?