Mortiscia80 skrev 2021-04-12 19:01:51 följande:
Jag äter alltid sushi med pinnar :) Men berätta gärna mer!
flygrl skrev 2021-04-12 19:04:04 följande:
Jag skulle villa höra va du tänkte säga där...plz.
(Är f.ö. sjukt sushi-sugen nu.
)
Ok, då. Sushi-etikett. Men den gäller väl mest när man har kocken mitt framför näsan =P
0: ITADAKIMASU! (i-ta-da-ki-maaas, u:et hörs nästan inte alls på dialekten jag talar. )
1: Ät sushi med fingarna. Kocken har ansträngt sig för att forma sushin till en perfekt munsbit. Visa respekt för det.
2: Igen, en munsbit. Får sushin inte plats i munnen, säg till, så gör kocken mindre bitar till nästa omgång.
3: Om du vill ha soja på sushin, vänd susin så fisken är neråt och doppa lätt i sojan.
4: Om du vill ha lite wasabi på, ta en liten klick på pinnarna och dutta på.
5: BLADA INTE WASABI OCH SOJA TILL EN RÖRA
6: Ät gärna en bit ingeära mellan varje sushi,, med pinnar, eller mellan varje sushi-sort. Ingefära är en sk palett cleanser. Ät inte ingefära när du har sushi i munnen.
7: Börja sushimåltiden med lätt, vit fisk och rör dig mot den tyngre, fetare. Sushiruller, i alla fall enkal, japanska som det inte är massa grejs i, är måltidens avslutning.
8: GOCHISOUSAMADESU!