• Pilsne­r
    Mon 12 Apr 2021 23:36
    271 visningar
    3 svar
    3
    271

    Pub eller sitta hemma?

    Engelsmännen skördar nu frukten av sitt elegant genomförda vaccinationsproblem, samhället öppnar upp igen om folk kan gå på puben igen!

    Här går allting mycket långsammare då våra politiker och diverse tjänstemän i regionerna inte har fått till det hela trots att de haft över ett år på sig...


    "De har haft bland de striktaste lockdownreglerna i världen och bland de högsta dödstalen i Västeuropa.


    Men efter en blixtsnabb vaccination har smittspridningen störtdykt.


    Enligt Our World In Data har 47 procent av den brittiska befolkningen fått minst en dos. Och antalet nya fall är nu nere på 24 nya fall per en miljon invånare den 11 april ? jämfört med EU-snittet på 310 fall per en miljon invånare, enligt Our World In Data."

    "Enligt Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi vid Karolinska institutet, tillskriver delvis den brittiska minskningen till vaccinstrategin ? att ge många personer en dos.


    ? När Storbritannien började vaccinera så var de uppe i 1 300 dödsfall om dagen vilket var jättemycket. Så jag vill faktiskt påstå att det är så enkelt att smittspridningen minskade rejält när de hade gett många en dos, för de har inte gjort något annat av betydelse, säger han till Expressen."

    www.expressen.se/nyheter/fest-i-london-nar-pubar-och-butiker-oppnar-igen/

  • Svar på tråden Pub eller sitta hemma?
  • Pilsne­r
    Tue 13 Apr 2021 09:48
    #3
    Mortiscia80 skrev 2021-04-13 08:40:15 följande:

    Sitta hemma så klart. Vi har en pandemi.


    Ja, jag sitter hemma ett tag till. Men i England styrde de upp det betydligt bättre än här. De såg till att vaccinera sin befolkning, men FHM och den passiva svenska regeringen ligger ständigt två steg efter (minst), och inbillar sig att EU ska ta hand om oss - fast där hamnar vi långt ner på listan.
Svar på tråden Pub eller sitta hemma?