• Magica­l
    Tue 13 Apr 2021 18:23
    1855 visningar
    14 svar
    +1
    14
    1855

    Är ni nöjda med era barns betyg?och vad tycker ni allmänt om det betygssystemet som finns nu?

    Dennadagdettaårdennastund skrev 2021-04-13 17:59:33 följande:

    Hej!

    Vad tycker ni om det betygssystem som finns nu A-F? Jag tycker det är ganska krångligt och svårt för barnen att uppnå högre betyg. A nästan omöjligt har jag förstått.

    Tycker ni att ert barn fått "rätt" betyg eller känns det orättvist?

    Ja vore intressant att höra vad ni har för erfarenheter!


    Det är inte alldeles omöjligt att få A. Det går att få A i alla kurser, men givetvis kan inte alla nå dit. 
    Ja, systemet upplevs nog av många som krångligt. Jag som gammal lärare upplever däremot att problemet är alla "tyckare/förståsigpåare" som inte alls själva arbetar inom skolan men tror att de har begripit systemet, vilket många inte alls har. 
    Jag vet inte hur ånga samtal jag haft där jag förklarat systemet och det framkommit oerhörda fördomar om hur lärare sätter betyg och att de själva faktiskt hade uppfattat betygssystemet helt fel. 

    Är systemet perfekt? Nej inte alls, men det var inte de äldre systemen heller. Det kommer förändringar framöver, för att förbättra vissa saker och dessa utreds just nu. 

    Att i samma tråd fråga om man är nöjd med sina egna barns betyg blir väldigt konstigt. Det är ju en heeeelt annan fråga.
    Jag har varit med om föräldrar som sagt "mitt barn mååååste få A i allt", men sen skiter totalt i att det finns vissa krav behäftade med att nå A-nivå. Idag när skolan har blivit som en serviceinrättning där vissa föräldrar anser att de "beställer" en produkt är det inte lätt för lärare alltid, att göra rätt men de får skit ändå. 

    Jag svarar sällan i sådana här trådar för de urartar varje gång, och det går inte att kommunicera med folk som har bestämt sig för att de vet hur betygen är, vet hur skolan är trots att de varken arbetar där själva eller ens satt sin fot i en skola sedan de själva tog studenten. 
Svar på tråden Är ni nöjda med era barns betyg?och vad tycker ni allmänt om det betygssystemet som finns nu?