Inlägg från: Anonym (Jenny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jenny)

    Behöver input ang vår 6 åring och vara ute sent med grannar.

    Måste ni gå upp så pass tidigt på sommaren med? Klart att ni måste se till att han får den sömn han behöver även om ni är "stränga" med tidiga läggtider. Räkna med att han kommer att protestera även om ni låter honom vara uppe till 22, så ert jobb är att se till att han får den sömn han behöver oavsett. Men om han skulle kunna sova en timme eller två längre på morgonen så kan han ju vara uppe längre på kvällen. Går ni upp vid den tiden bara för att sonen vaknar då (och inte för att jobb och skola kräver det) så är det något ni kan förklara för honom och kanske motivera honom att försöka sova lite längre på morgonen.

  • Anonym (Jenny)
    Sessie82 skrev 2021-04-15 20:48:36 följande:
    Precis.

    Alla våra grannbarn är uppe till runt 22 men på helger kan då sova till runt 09 tiden.

    Det har aldrig någonsin hänt här hemma. Även om han är vaken till midnatt. Så sovmorgon är att fetglömma haha.

    Bara så svårt att förklara för han. Jag tar gärna skulden på mig. Men att vara badguy varje kväll tar på mig.

    Medans min man klämmer ur sig ofta inför pojken att det ÄR orättvist osv.
    Men testa din mans roll ett tag. Du kan hålla med om att det inte är kul att behöva avsluta när det är som roligast och att det är orättvist att vissa kan sova längre på morgonen och vara uppe längre på kvällarna. Det ändrar ju inte på att sonen behöver gå och lägga sig där och då, för att få den sömn han behöver, men kanske kommer det att kännas lättare för honom och dig om du kan bekräfta hans känslor.

    Samtidigt tror jag att det är viktigt att tala positivt om läggrutiner och sovandet. Det gäller att sälja konceptet: Det är skönt, mysigt och härligt att få lägga sig i sin mjuka, goa säng. Ni läser de bästa böckerna (perfekt belöning för något vad som helst är att läsa en extra bok eller ett extra kapitel på kvällen, mest för att det verkligen höjer värdet på kvällsläsandet) och berätta gärna för honom att du älskar den stunden ni har tillsammans.
Svar på tråden Behöver input ang vår 6 åring och vara ute sent med grannar.