• Anonym (Caee4­4)
    Thu 15 Apr 2021 23:51
    856 visningar
    45 svar
    45
    856

    Träffats i knappt 5 månader...kvävs...

    Hej

    Funderat och funderar... googlat och sökt info ifall ngn annan redan vart med om ngt liknande...Kanske ngn här..?

    För ca 5 månader sedan träffade jag en man efter en lång tid singel.

    Jag trivdes i hans sällskap och vi skrattade mycket ihop. Men rätt snart började jag få poängtera att vi behöver gå framåt sakta... han svara med självklara jaanden och att han förstår och känner lika som mig...

    Det går en tid och så är vi där igen... jag får bromsa... han pratar redan efter ngn vecka om att gifta sig osv... friar till mig osv... han har efter det fortsatt ...

    Jag bor i hans närhet och när jag kommer hem ser han detta.... och nu såhär efter en tid funderar jag på om han medvetet kollar om jag kommer och går ut för att möta mig... tänkte inte på det i början men nu börjar det bli tungt.... kan inte känna att jag kan slappna av och komma hem utan att han kommer gående mot min bil eller står på sin uteplats och ska prata.

    Jag har nu flera ggr sagt till att han måste backa och tona ner för jag känner mig trängd och att jag inte uppskattar att han bara dyker upp hemma hos mig när som helst.... jag får aldrig vara ifred känns det som... även trots att jag sagt till och vart tydlig om att jag inte kommer orka om det fortsätter, så fortsätter smsandet... kommentarer som ska ge mig dåligt samvete, sms om saker som jag måste svara på... känner mig kaos... kontrollerad och inträngd i ett hörn... fått så hemskt energibortfall och sover väldigt dåligt.

    Han skriver och säger flera ggr per dag att han älskar mig och vill vara med mig förevigt. Han har även vid flera tillfällen talat om för mig! att jag älskar honom!? Det är en underlig och för mig ovan sak att göra. Jag tänker att jag utgår från mig själv. Jag skulle aldrig säga att "du älskar mig och jag dig" eller att han är så tjatig och inkg på förlovning och allt så han anser vi måste bestämma när... kommentarer som "jag hopps verkligen du vill ses imorgon" eller nu kommer jag över till dig om du inte svarar"... osv osv...

    Är så svårt att få ord på allt och jag är ledsen om jag skriver otydligt... behöver få ngt råd... jag tycker ju om den delen av honom som jag mötte från början... Men hur ska jag kunna fortsätta om han inte respekterar mina ord... ?

    Är det jag som tänker galet? Är det jag som är "ovan" och borde acctera allt detta...?

    Hur tänker ni?

  • Svar på tråden Träffats i knappt 5 månader...kvävs...
  • Anonym (Caee4­4) Trådstartaren
    Fri 16 Apr 2021 06:58
    #12
    Anonym (Han Solo) skrev 2021-04-16 06:52:36 följande:

    Jag är man och får precis som de andra panik.

    Knepigt när man bor så nära varandra.

    Jag tror det enda sättet är att vara bestämd. Säga att nu har du inte lyssnat alls på mig så vi får ta paus. Det går för fort för mycket, jag blir stressad och mår inte bra.


    Ja det har jag gjort vid två tillfällen. Har mått så dåligt så, känt mig riktigt usel som person... Men jag kände att jag var tvungen... Men han kom igång igen båda gångerna efter bara ngn timme först och andra gången efter en dag eller ngt.
  • Anonym (Han Solo)
    Fri 16 Apr 2021 07:08
    #13
    Anonym (Caee44) skrev 2021-04-16 06:58:38 följande:

    Ja det har jag gjort vid två tillfällen. Har mått så dåligt så, känt mig riktigt usel som person... Men jag kände att jag var tvungen... Men han kom igång igen båda gångerna efter bara ngn timme först och andra gången efter en dag eller ngt.


    Ok, då är det att vänligt men bestämt meddela att det dags för paus. Berätta att du kommer blocka honom tills du känner dig redo att prata igen.

    Om han inte respekterar detta så är han en idiot och en sådan vill man inte umgås med.
  • Anonym (Nej)
    Fri 16 Apr 2021 07:12
    #14

    Nej, ta inte paus. Gör slut!

  • Anonym (Han Solo)
    Fri 16 Apr 2021 07:13
    #15

    Män kan nog få för sig att de är klippor som kvinnor ska hålla i när det är jobbigt. Tydligt besked att det är egentid som gäller (utan klippa) kan vara bra ibland. Och nu är det ju själva (klippan) som är problemet.

  • Anonym (Han Solo)
    Fri 16 Apr 2021 07:15
    #16
    Anonym (Nej) skrev 2021-04-16 07:12:41 följande:

    Nej, ta inte paus. Gör slut!


    Ja, förmodligen det bästa.
  • Anonym (Linn)
    Fri 16 Apr 2021 07:18
    #17

    Jag känner mig kvävd bara jag läser din text. Han må säga vackra ord, men hans handlingar visar på att han inte alls lyssnar på dig eller respekterar dina gränser. Denna man vill ha kontroll.

    Detta kommer bara att eskalera.

    Jag antar även att han använder sig mycket av känslomässig utpressning och att ge dåligt samvete. Män likt honom gör ofta det. När du försöker att säga ifrån, sätta en gräns, eller bara ha en åsikt som inte helt stämmer överens med hans så kommer det; jag gör det ju för att jag bryr mig om dig, jag saknar dig, jag älskar dig (När du påpekat att han varit för intensiv, överträtt gränser som ni talat om tidigare etc). Vill du inte träffa mig längre, älskar du inte mig längre (när du vill ha en eftermiddag själv).

    Du märker ju tydligt att han inte lyssnar på dig TS. Och det har bara gått 5 månader. Lyssna till din inre röst, detta är inte ok.

  • Anonym (ooo)
    Fri 16 Apr 2021 07:25
    #18

    Han behöver inte ha en störning, men uppenbart är han otroligt rädd för att du ska försvinna för honom, så han säger och gör saker som är alldeles "too much" (kontrollbehov).
    Min man sa väldigt tidigt att han älskar mig, jag blev paff, då det kom lite tidigt i mina ögon MEN han gjorde inget av allt det där andra som du skriver, TS. Därför kunde jag vara mycket mer relaxad kring det hela och idag efter ca 8 år tillsammans är vi lyckligt gifta och har det fantastiskt. Om min man hade betett sig som din gör TS, så hade jag inte stannat kvar. 

    Jag tror att du måste göra slut, på riktigt. Inte bara säga paus eller att du vill ha mer space - han fattar inte, och kommer inte fatta. Han kanske inte kommer ge upp direkt heller, men blocka allt du kan och tala om det även för vänner som vet vem han är, att det är slut och att du gjorde slut just p.g.a att det känns som han kontrollerar och bevakar dig. 
    Kan han ha gjort något med din telefon? Jag bara funderar eftersom du säger att han verkar veta när du kommer och går. 

  • Fri 16 Apr 2021 07:40
    #19

    Du är fått många goda råd och här kommer kommer ett par till.

    Han är en människa som måste ha full kontroll. Är du inte stark nog att stå emot så har han snart dig dit han vill och kontrollerar dig fullständigt. Var någon som skrev om din mobil. Det finns så otroligt många "spionappar" som funkar ihop med googlemaps så han ser precis vart di är och vart du varit. Ett enkelt sätt att bli av med dessa oönskade appar är att fabriksåterställa mobilen. Eller be någon som är otroligt kunnig gå igenom den.

    Du ska inte känna att det är ditt fel osv för det är det han är ute efter. Utan kräv ditt space oavsett vad han säger.

  • Fri 16 Apr 2021 07:54
    #20

    Röd flagga på denne man.

    Tyvärr tror jag inte att det hjälper att du pratar med honom om hur du vill ha det med egentid mm.

    Han kanske respekterar det en vecka eller så men sen är risken att han blir ännu mer på.

    Jag hade avslutat redan nu och distanserad mig mot alla hans förmodliga spam sms.

    Lycka till

  • Gameof­throne­s
    Fri 16 Apr 2021 08:42
    #21
    +1

    Jag tror att han är kär över öronen alltså kärlekskrank. Han kan inte hantera sina känslor. Han vill för mkt och det blir så fel. Samtidigt är det nog alldeles för mkt. Jag tror att han kan bli "lätt" kränkt. Och eventuellt ge dig skuldkänslor för att du eventuellt säger ifrån.

    Så jag tycker att du gör rätt backa. Svara mindre på sms och försök att göra det successivt. Eller tvärtom.

    Du säger att det är slut och inte kan fortsätta mer. Men ha ögonen öppna han kan kanske får för sig sms:a dig efterhand. Så försök ha plan A, B, C, D. Lugg steget före.

    Sådana här människor kan få för sig saker. Lyssna på din magkänsla

Svar på tråden Träffats i knappt 5 månader...kvävs...