Inlägg från: Mandel |Visa alla inlägg
  • Mandel

    Ansvarslöst el ej som förälder. Svara gärna både tjejer och killar

    Eftersom reaktionstiden inte alltid hänger ihop med körvana så spelar det inte så stor roll.
    Förare kan hålla på med mobilen, titta på den snygga tjejen på andra sidan gatan, få solen i ögonen, ta ett tuggummi, nysa osv.

    Sedan dömer jag ingen som väljer att låta sitt minderåriga barn köra på ex en tom parkering. Däremot så har yngsta sonen en klasskamrat vars föräldrar gladeligen låter deras son köra omkring med bil på deras tomt utan vuxen i bilen och med kompisarna både i bilen eller bredvid. Redan i 11-12-årsåldern. Blev inte glad när jag fick höra detta.
    Samma med en annan kompis till yngsta där föräldern tillät 4 barn åka bil på ett fält och det blev faktiskt en otäck händelse som barnen turligt nog klarade sig oskadda ifrån, men de kunde lika gärna brunnit inne alla 4... Då var inte den här mamman särskilt glad vare sig på sonen som visste att han inte fick åka och på ansvarig förälder som tillåtit detta...

    När äldsta närmade sig mopedålder så stämde jag faktiskt av med föräldrarna till hans kompisar om det var ok att deras barn också fick köra moped på vår gårdsplan. Även om jag visste om att dessa kompisar körde moped hemma. I de fall jag inte hade ok från föräldrarna gick jag helt sonika ut och satte stopp för åkandet. Det är ju jag som åker dit om något händer!


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Ansvarslöst el ej som förälder. Svara gärna både tjejer och killar